СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от _sonrisa_ »

Toчно така :)
Аватар
Gabrislava
В началото бе словото

Мнение от Gabrislava »

_Stella_ написа:
Gabrislava написа:Да видя дали правилно съм разбрала... Значи документите за участие в класиранията се подават , когато мине и редовната сесия!?Защото като ходих да се записвам за предварителните в СУ и ВТУ ми казаха цхе трябавло сега да взема два комплекта документи.. и да си подредя сега желанията за специалностите.
Моля някой да ми разясни кратко и ясно каква е истината :D :flower:
Еми сега започна третата (редовна) сесия. Т.е. малко преди изтичането й (около средата на юли) вече трябва да си си подредила желанията, да имаш дипломата и да си подала документите, поне така аз си мисля. Нали периодът за подаване е от 28ми юни до 9ти юли... :roll:
Но вече като са минали изпитите и си знам оценките ,защото на записването ми казаха нещо от 6 юни до 20.. :? .
Най-хубавото нещо е илюзията
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Нем, документите с подредените специалности се подават ПРЕДИ да си знаеш оценките от последната сесия! След като излязат оценките се формират минималните балове и в личната информация на сайта ще ви излезе дали сте и на кое желание сте класирани. След това ще отидете на посочените дати да се запишете, ако сте класирани в желаната от вас специалност, ако не - ще си подадето документи за минаване на следващо класиране :)
Аватар
Gabrislava
В началото бе словото

Мнение от Gabrislava »

_sonrisa_ написа:Нем, документите с подредените специалности се подават ПРЕДИ да си знаеш оценките от последната сесия! След като излязат оценките се формират минималните балове и в личната информация на сайта ще ви излезе дали сте и на кое желание сте класирани. След това ще отидете на посочените дати да се запишете, ако сте класирани в желаната от вас специалност, ако не - ще си подадето документи за минаване на следващо класиране :)
Ахам, разбрах ,много благодаря :flower: :cheers:
И едно последно въпросче:Къде мога да видя датите за подаване на желанията за специалностите?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

мм миналата година ние ги подавахме заедно със записването за редовната сесия. Ако тази година не е така.. на сайта на университета пише всичко :) Научете се да го използвате - ще ви е от полза за вбъдеще :)
Аватар
Gabrislava
В началото бе словото

Мнение от Gabrislava »

_sonrisa_ написа:мм миналата година ние ги подавахме заедно със записването за редовната сесия. Ако тази година не е така.. на сайта на университета пише всичко :) Научете се да го използвате - ще ви е от полза за вбъдеще :)
Мерси сега ще се поровя :flower:
Аватар
marty_ivanova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от marty_ivanova »

А когато подаваме документи за класиранията,там ли посочваме дали ще кандидатстваме с оценката от матурата или от изпит ???
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Еми то не се ли взима автоматично най-високата оценка?
Аватар
marty_ivanova
В началото бе словото

Ми за балообразуващите между матура и диплома се взима по-високата,но аз като искам да си кандидатствам с матурата ??? На изпит редовен ще ходя просто ей така,предварителния ме отчая
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Не се взима по високата между матурата и дипломата. Задължително се взима оценката от държаната матура. Това така и не го оправиха в сайта.
Пример: Балообразуваща ти е оценката по математика. От дипломата имаш 6, а на матурата 5.50. Взима ти се оценката 5.50 от матурата, въпреки че е по-ниска. :) Затова много хора просто си избраха други матури, за да не си развалят бала.
Аватар
marty_ivanova
В началото бе словото

за мен не това има значение (дипломата ми е отлична).. важно ми е къде посочвам,че си искам оценката от матурата вместо изпита
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

В документите, в който се попълват специалностите, има поленце, където можеш да отбележиш, че ще използваш матурата си за кандидатстване :)
Аватар
marty_ivanova
В началото бе словото

мерси Сонриса.. :) И още един въпрос... Искам да си кандидатствам с матурата по БЕЛ,и си отбелязвам там,че искам с нея,а не с изпит.... а относно балообразуването за оценката от дипломата пак ли се взима от матурата... ? възможно ли е матурата да ми влиза 2 пъти в бала,веднъж вместо изпит и веднъж вместо дилпома ? така съдя по поста на момчето преди теб: )
Lady_Green
В началото бе словото

Мнение от Lady_Green »

Дааа това с оценките от матурата е мн интересно..а и не в малко специалности се влиза с тази оценка.Но все пак- защо смятате ,че шанса е мн по-малък след като кандидатстваш с оценка от матура,а не изпит?..На мен също ми казаха че записванията за класиранията са от 28ми юни до към средата на юли.
Аватар
marty_ivanova
В началото бе словото

Защото коефициентът е по-малък мейби :)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”