Подготовка за изпита по Английски език
- Nimex
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Подготовка за изпита по Английски език
Ще ми кажете ли каква е скалата на оценяване...колко точки са за тройка...4..5...??
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Броят точки, които имаш умножени по 6 върху 90 мисля беше формулата. И да не е, горе-долу ще добиеш представа.
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
В книжките с тестчетата от СУ е много добре обяснена скалатаNimex написа:Ще ми кажете ли каква е скалата на оценяване...колко точки са за тройка...4..5...??

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
На последния тест се представих доста зле
38 от 50 ;(
38 от 50 ;(
- Nimex
- В началото бе словото
Хаха...аз ги имам, ама няма кой да ги отвори
Понеже се подготвям с география...и не обръщам много внимание на английският...
-
svd
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
И аз съм в същото положениеNimex написа:Хаха...аз ги имам, ама няма кой да ги отвориПонеже се подготвям с география...и не обръщам много внимание на английският...
По принцип изкарвах към 40 - 43 точки на тестовата част. На изпита имах 47 точки (1 грешка на cloze test-a, 1 на Error Identification и 1 на Paraphrase). Принципно хората, с които бяхме заедно на курс и те бяха в графата 38 - 44. Най-много грешки се допускаха на Error Identification-a. По-значимите разлики в цялостния брой точки идваха точно при есето и диктовката.Loli написа:Megera, значи аз съм си ги смятала по погрешен начин, защото гледам само теста. Есето няма кой да ми го оцени според критериите на СУ.Въпросът ми беше по-скоро за самия тест, който е с 50 точки, колко точки горе-долу изкарвате.
- CHESSMISTRESS
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
не се притеснявайте, аз правех между 3 и 13 грешки, когато се готвех, по-точно накрая.
А когато започнах да се готвя не можеше да ми се диктува изобщо, имах по около 20 непознати, а другите не можех да ги пиша. Сега съм 4 курс англ. филология. Не се страхувайте, на изпита човек се активира до такава степен, че надминава дори себе си, или не по-точно активира всичко акумулирано до този момент и чак изненадва себе си. Поне при мен беше така.
Един съвет от учителя, който ме готвеше, тя каза: "Не редактирай толкова диктовката си, ръката знае как да я напише, най-вероятно ще сгрешиш". Е, разбира се услушвайте се за мн.ч и мин.време ed и др., а когато проверявате, вярно че само 5 мин, но четете смислово, не гледайте правописа, по-скоро грешките са граматични.
Успех!
И никакъв страх, желанието да е по-силно от страха от конкуренцията, и ще успеете... 
А когато започнах да се готвя не можеше да ми се диктува изобщо, имах по около 20 непознати, а другите не можех да ги пиша. Сега съм 4 курс англ. филология. Не се страхувайте, на изпита човек се активира до такава степен, че надминава дори себе си, или не по-точно активира всичко акумулирано до този момент и чак изненадва себе си. Поне при мен беше така.
Един съвет от учителя, който ме готвеше, тя каза: "Не редактирай толкова диктовката си, ръката знае как да я напише, най-вероятно ще сгрешиш". Е, разбира се услушвайте се за мн.ч и мин.време ed и др., а когато проверявате, вярно че само 5 мин, но четете смислово, не гледайте правописа, по-скоро грешките са граматични.
Успех!
"When you know what you want, and you want it badly enough, you'll find a way to get it."
"In the confrontation between the stream and the rock,
the stream always wins-
not through strength but by perseverance."
"In the confrontation between the stream and the rock,
the stream always wins-
not through strength but by perseverance."
И на мен Error Identification ми се струва най-трудно
CHESSMISTRESS дай Боже всеки му твойта съдба
А колкото до диктовките, на мен това ми е голям проблем като си ги проверявам - задълбавам в някоя дума и дори преди това да съм си мислела,че съм я написала правилно, започвам да се съмнявам. Ще пробвам твоя начин 
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
CHESSMISTRESS e напълно права- не трябва да подценявате ролята на подсъзнанието при диктовките. А за тестовете, по принцип ги правя с около 5-6 грешки. Най-трудният ми компонент е диктовката и честно казано там имам най-голям шанс да се изложа. 
Elämää täytyy rakastaa ^^
На мен диктовките ми са силни, почти нямам проблеми, само не дай си ... да забравя какво беше semi-colon и т.н.
А какви са тези абсурди, които чувам, че времето за есе ни е 40 минути и по-рано не дават да го започваш?!
А какви са тези абсурди, които чувам, че времето за есе ни е 40 минути и по-рано не дават да го започваш?!
Ами точно така е, всяка секция се започва след изтичането на времето за предната. Нямаш право да отгръщаш преди всички да са приключили, като квесторите следят на коя страница ти е отворена книжката. Отгоре на страниците на книжката с теста е написано кой номер е, така че да се вижда. Времето за есето си е точно 40 минути.
Megera написа:Ами точно така е, всяка секция се започва след изтичането на времето за предната. Нямаш право да отгръщаш преди всички да са приключили, като квесторите следят на коя страница ти е отворена книжката. Отгоре на страниците на книжката с теста е написано кой номер е, така че да се вижда. Времето за есето си е точно 40 минути.
Разбирам. Значи си е вярно.
А ще има ли устен изпит последно?
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Устен изпит няма. А 40 минути за есе са предостатъчни, аз моето го написах за 15, преди това се чудих как може да се паднат такива смотани теми.