Кой ми е колега? (ФМИ)
Модератори: Methuselah, thegirl
Re: Кой ми е колега? (ФМИ)
На всички им е трудно.
А загубата на желание може да стане в най-различни случаи, дори и човекът да се е занимавал преди с това.
А загубата на желание може да стане в най-различни случаи, дори и човекът да се е занимавал преди с това.

- tihi
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: първи
Не всеки с интереси към програмирането има възможност да започне да се занимава с това по-отрано. Все пак на повечето мераклии стъпките в тази област започват в училище и то почти винаги в малки мащаби, тъй като не е сигурно на колко компетентен учител ще случиш.sureal написа:Имам чувството че повечето колеги дето влизат в КН СИ и информатика преди не са се занимавали с програмиране. на записването се запознах с две момчета едното Информатика а другото СИ, и двене не бяха се занимавали.Мн бях навит в началото за СИ, но сега като се замисля въобще не ми се занимава с това и ИС ми се струва доста добра оферта
Лично мнение.
спец. Информатика
"Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това не знаят."
Сократ
"Аз знам, че нищо не знам, но има такива, които и това не знаят."
Сократ
- porednata
- В началото бе словото
- Специалност: ФМИ - КН
Е данеби хирурзите да са оперирали преди че да знаят дали им харесва
)) Някои може и да са де... Икономистите също не са учили предитова (поне повечето), правистите не са учили право ... въобще всяка професия е така. Дали ще стане или не добър професионалист си зависи от човека. Във всяка специалност си има както добри така и лоши кадри.
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Много различни неща са...хирург и да искаш не можеш да станеш преди това, а с програмиране нищо не ти пречи да си се занимавал.И не, изобщо не казвам, че като не си се занимавал предварително няма да станеш програмист, но за някой ще има неприятна изненада.porednata написа:Е данеби хирурзите да са оперирали преди че да знаят дали им харесва)) Някои може и да са де... Икономистите също не са учили предитова (поне повечето), правистите не са учили право ... въобще всяка професия е така. Дали ще стане или не добър професионалист си зависи от човека. Във всяка специалност си има както добри така и лоши кадри.
Последно промяна от DayDream на 19 Авг 2008, 21:06, променено общо 1 път.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
Същото е като да кажеш, че някой влиза в езикова гимназия без да знае и дума от съответния език. Естествено, че ще се почне от нулата и преподавателите ще те въведат в материала. А понякога тези, които са го учили отчасти преди, започват да лежат на стари лаври и новобранците ги надминават 
- porednata
- В началото бе словото
- Специалност: ФМИ - КН
А ти защо се хвана само за хирург... другите две специалности може да си се занимавал предварително да видиш какво е нали? Аз ако си знаех как да си програмирам защо въобще ще влизам да го уча. И без диплома мога да си намеря работа като програмист. Имам познат който учи право и работи като програмист. Ако имаш знанията и желанието няма да ти избяга... защо да се буташ да учиш неща които вече знаеш... губене на време...
То на мене нищо не ми пречи да се занимавам с каквото ми хрумне, има книги има интернет, като хоби мога да се занимавам с всичко, това че не съм учила програмиране не значи че ще е много трудно и ще се откажа
Няма такава опция като много ще ми е трудно. Винаги е трудно. Винаги има хора които се отказват
Не и аз 
То на мене нищо не ми пречи да се занимавам с каквото ми хрумне, има книги има интернет, като хоби мога да се занимавам с всичко, това че не съм учила програмиране не значи че ще е много трудно и ще се откажа
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Не съм конкретизирал в случая теб.Но едно е да си имаш на представа какво е, друго е да разбереш по време на учебният процес и да си кажеш "Защо пък се записах това?".Така се случи със сестра ми...в последният момент се провалиха нещата за Благоевград(заради приятната сума, която искаха) и записа Арабистика...не че не я взе с отличен, но съжалява все още за товаporednata написа: Винаги има хора които се отказватНе и аз
Точно пък в програмирането едва ли...ако си знаеш нещата ще се стремиш нагоре, но сигурно има изключения(къде ли няма???)А понякога тези, които са го учили отчасти преди, започват да лежат на стари лаври и новобранците ги надминават
П.П За да не е офтопик Информатика 1-ви курс ще съм.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Здравейте колеги. Аз ще бъда първи курс математика. Снимка не ми се занимава да качвам в момента... защото съм леко мързелив
Айде, толкоз от мен за сега, че трябва да ходя да пия ! 
"12. Овладяване на обективни критерии за оценка на духовните и материалните ценности на обществото.
13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."

13. Изграждане на навици за опазване на околната среда и на собственото здраве."
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Леле, не мога да повярвамMalUmKo написа:Здравейте колеги. Аз ще бъда първи курс математика. Снимка не ми се занимава да качвам в момента... защото съм леко мързеливАйде, толкоз от мен за сега, че трябва да ходя да пия !
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Хм наистина е добре поне малко от малко да знаеш за какво иде реч, не казвам да си се занимавал, но да си виждал малко код, да си прочел малко. Аз в училище съвсем малко сме писали на Паскал, 1 срок по 1 час на седмица, бях езикова. Но ми беше интересно, гледал съм малко HTML кода на различни страници, въпреки че нищо не разбирах от хтмл, само гледайки взех да схващам някои неща. Но ако напълни си нямаш и напредстава за какво иде реч - по-добре да не го записва човек, за да не съжелява. Мен ми е интересно и горе долу се справям с програмирането, имам и желание и допълнително да чета, когато имам време. Но пък познавам някои първокурснички, които си нямат и напредстава за какво иде реч, не им е интересно и са записали информатика просто ей така, или защото са чули че е добре платено да си програмист.
Иначе добре дошли на Новите Колеги и Шейн - да го отпразнуваме
Имам 2/3 бутилка 6th Sense вкъщи 
Иначе добре дошли на Новите Колеги и Шейн - да го отпразнуваме
- tru
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: втори
@shayne, само виж ника на новия си колега:Р
@malumko добре дошъл в семейството наречено ФМИ
Според мен, тези, които са завършили МГ, са с най-големите предимства в програмирането - и за математиката са с по-добри знания, и в програмирането имат някакви знания дори да са били при некадърни даскали. Но е доказано, че волята на човек може да е много силна и да постига чудеса;) В университета просто ще ни покажат пътя, но ние само трябва да го извървим. И то пеша...
Който го мързи да върви ще си проличи:)
@malumko добре дошъл в семейството наречено ФМИ
Според мен, тези, които са завършили МГ, са с най-големите предимства в програмирането - и за математиката са с по-добри знания, и в програмирането имат някакви знания дори да са били при некадърни даскали. Но е доказано, че волята на човек може да е много силна и да постига чудеса;) В университета просто ще ни покажат пътя, но ние само трябва да го извървим. И то пеша...
специалност -> Софтуерно инженерство
група -> неизвестна
колеги -> малко странни
група -> неизвестна
колеги -> малко странни
както съм се занимавал и уж знам все се питах дали няма да имам нужда от допълнителни уроци по време на ученето,преподавателя ми по тези неща в даскало(завършил ФМИ но в Пловдив математика и информатика) каза че най вероятно в началото е трудно(преди са пишели програмите си на хартия,компютрите били малко и бавни)и ми препоръча орагиназацията на разработчиците на софтуер(http://academy.devbg.org/),има пезблатни курсове,като се почва от самото начало предполагам че на БЪДЕЩИТЕ КОЛЕГИ,незанималали се с програмиране,ще им е полезно да се поинтересуват.уроците са безплатни до определена възраст.за завършелите курса успешно се предлагат и работа.мисля че ги има само в софия и варна.
На слука КОЛЕГИ
На слука КОЛЕГИ
СИсТем ис Шутинг долн
маин Просес ерор
уНлоуДинг Драйверс....//
уНлоуДинг кор..../
.....Ънаибал то ШътДалН...../РеБут Нал(Да/НЕ)?
СИсТем реБуТинГ...//
маин Просес ерор
уНлоуДинг Драйверс....//
уНлоуДинг кор..../
.....Ънаибал то ШътДалН...../РеБут Нал(Да/НЕ)?
СИсТем реБуТинГ...//
Това ми хареса и то много.tru написа:...В университета просто ще ни покажат пътя, но ние само трябва да го извървим. И то пеша...
Иначе никой да не се притеснява, ако не се е занимавал с програмиране преди университета. Абсолютно всичко се научава.
Няма нищо по-логично от това на тези, които са се занимавали преди, да им е по-лесно, но това е само в началото. Постепенно нещата се изравняват и който е сериозен и се труди ще постигне резултати.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Така е. В началото ми бе трудно, но си вървя малко по малко. Поне не ме мързи. А за курсовете към НАРС - доста хора, работещи програмисти, ми казаха че не стрували но не знам дали наистина е така. А и ти предварително сключваш договор с някоя фирма, тя ти плаща курса (който по принцип е 650лв. ако не се лъжа) и след това си задължен да работиш описаното в договора време при тях - 6 месеца, година... А не е добре още от първи курс да започваш с работа, освен ако не е строго наложително.
Курсовете на НАРС са хубави ако имаш време за тях. Това, че ти осигоуряват работа след успешното завършване на курса е хубаво, ако нямаш други ангажименти. Докато учиш според мен са неприложими, тъй като няма да имаш почти никакво време за университета.
And now, let us step into the night