ФЖМК (преименувана от Журналистика)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Добре сте се ориентирал, колега, само това ще ви кажа. Но се напънете за медийното, че после на изпита дрямката ще ви излезе отнякъде другаде, гаранция (от опит)...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ели, стига напътствала зайците, че ще схванат цаките и после няма да се вредим за стипендии бре!! :wink: :wink: :wink:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Жоре, то това е идеята - трябва да имаме добре подготвена конкуренция, иначе състезанието е скучно, не мислиш ли? Колкото до стипендиите, не му бери грижата... Мани парите, важни са идеите и идеалите, аз ги имам в излишък. 50те лева отиват за театър. Или за пасти. Бахур не обичам (в случай на асоциации с "Улицата"). :D
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ChiLL_PiLL
Драскач

Мнение от ChiLL_PiLL »

бау :lol: сега и аз да споделя как мина първата седмица :D колегите са готинки и всичко е ок засега. е,нищо,че нямахме първа лекция както е по програма,ама и тва преживяхме :lol: в сряда поне имахме лекция вече :lol:
айде веселко и успех на всички колеги занапред :D от време на време ще идвам и тука :D
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
Аватар
vassito_val
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от vassito_val »

Абе, хорица, аз имам едно въпросче. Може ли някой да ме осветли колко изпита ще имаме на първата сесия и разбира се, по какво? Аз съм първи курс ВО и ще съм благодарна за информацията. Просто някои от преподавателите не си казват, а с други все още не сме имали, пък ми е интересно... :oops: И още нещо - по факултативите има ли изпити?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е, не може да сте нямали лекция във вторник :D Мама Здравка и Кирилов да са пропуснали да ви се представят - това никога не може да се случи.

Васито, виж си в учебния план. Там, където пише т.о., значи имате текуща оценка. Там, където пише изпит - значи имате изпит. Там, където пише прод., значи изпитът ви ще бъде в края на годината (т.е. продължавате).
Този семестър ще имате изпити по ИБЖ, социална психология, социология, медийно право (не гледай, че пише т.о.), български и стилистика. По информационни гледам, че пише т.о., но не съм сигурна какво ще представлява. Вероятно, презентация на ПауърПойнт, но за по-сигурно питайте Пиперков.
По основи на рекламата и теория и история на ВО ще имате изпит в края на годината.
(Жоре, поправяй ме, ако греша, че малко по спомени карам)
По факултативните също ще имате изпит, но повечето пъти са някаква формалност и може да се мине и с курсова работа.

Впрочем, можете ли да ми кажете какви факултативи са пуснали за първи курс тая година? За повечето вероятно ще мога да ви кажа как се минават (обикновено има поне по един, който си е направо "отбий номер") :wink:
В края на ноември
Аватар
vassito_val
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от vassito_val »

Ами за първи курс има военна журналистика и нещо от типа на "новинарството между традицията и новите технологии". А Константинова каза, че може да се пробваме и за един факултатив на френски с главния редактор на Le monde.fr. Аз лично бих се пробвала, въпреки че доколкото разбрах има само 15 места за всички курсове. :oops: Ако някои може да даде инфо за това последното, би било добре - има ли добри отзиви от миналата година или да не си губя времето? :?
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Васи, слушай сега! На първата сесия имаш изпит по:
-социология
-социална психология
-български и стилистика
-информационни технологии
-медийно право
-история на българската журналистика
-факултатив

Това е! Ей, ще искам черпенки вече, шъ знаете! :D :D :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Жоркас,
Пропусна чуждия език ;) Така че - няма почерпка!

Васи,
За факултатива на френски съм чувала, че го е имало и преди, вероятно ще си заслужава, или поне няма да ти е излишен. Новинарството го остави, ако не се лъжа, го води Ники Чавдаров от БТВ, миналата година изпитът продължи цял ден.
Виж, обаче Военната кърти мивки. Аз я карах, такова шоу няма, щях да си изкарам 20 лева от подполковника, ама като реших да не се правя на голямата работа... И преди да сте си помислили каквото и да е (за това, което си мислите, цената е нелепо ниска), да ви кажа - подп. Райков беше казал, че който стане и му изреди 10те Божи заповеди, ще получи 20 лв. Бях се наканила да ставам и то не заради шибаните му пари, а за да му натрия носа, но един колега ме дръпна здраво за ръкава, та се спрях.
Иначе предметът е готин, минава се само с курсова, а преподавателите са много... хм... колоритни. Оценките бяха 5 и 6, май имаше една 4. Действа се основно на принципа копи-пейст, май само аз, като пълен идиот, си писах курсовата сама.
В края на ноември
Аватар
letq6ta_kalinka
В началото бе словото

Мнение от letq6ta_kalinka »

Здрасти и от мен. Аз и myselff сигурно сме единствените, които все още не сме изтрезнели от еуфория и всичко ни харесва :D А аз имам 1 конкретен въпрос и той е следният: Знае ли някой в какво ще се състои изпита по Социология, за който главния ас. ни каза, че ще е през ноември? Все пак тогава няма да сме в сесия и не знам как ще ми остане време да се подготвя.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Социология... мууу ха ха ха ха... Научихте ли вече четирите вида самоубийства по Дюркем? Ако не сте, да ви ги кажа - фаталистично, егоистично, алтруистично, аномично. Не, сериозно, това ми беше любимият предмет.
"Филм на ужасите гледали ли сте? Не? Е, сега ще видите. И не само ще видите, ами и ще участвате в него. Главна роля." Няма да казвам чий е цитатът, но, повярвайте ми, цитат е. :D (Жоро, мълчи си) Простете за офтопика.

Изпитът ще е няколко въпросчета от материала, взет до момента, които трябва да развиете. Нищо сложно, нищо забиващо, нищо, което ас. Кирилов да не е говорил на лекциите. Не се шашкайте излишно.

(Ей, ама наистина много има да ме черпите, като се видим :D )
В края на ноември
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Конспектът ще е пред вас, диктува ви въпросчето, после засича десет минути, след което диктува следващия. Това е малко изнервящо и ще има да препускате, ама нема начин..

Търговчето като един истински ветеран от Виетнам съпреживява отново и отново емоциите по студентстването в първи курс, ама забрави да ви каже какво ще последва, ако Кирилов ви види да преписвате. Цитирам: "Последиците ще бъдат брутални, болезнени..."

Не сте чували сигурно и неговия термин "хора-боклуци" както и другия култов: "див кретенизъм" :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Какво... хора боклуци? Див кретенизъм? Това не може да го е казал той. Т.е. може, ама не ми се вярва. По какъв повод е било това?

А това за преписването реших да им го спестя, за да се изкефят, като го чуят. Ако не се лъжа, прилагателните, които употреби при нас, бяха над 11 (т.е. аз започнах да броя от един момент, стигнах до 11, а асистентът беше казал поне 4-5 вече). Любимото ми беше "мракобесни" :D Имаше и болезнени, вопиющи... но нека не ви отнемаме удоволствието :wink:

Жорко, това за Виетнам и т.н.т. опит за ирония ли беше, да знам дали да почвам да хъскам и съскам. Ако досаждам, казвайте, опитвам се да бъде хелпфул.
В края на ноември
Аватар
letq6ta_kalinka
В началото бе словото

Мнение от letq6ta_kalinka »

Благодаря за полезното инфо. Социологията ми е страшно интересна, но още не знам как ще го избутам този изпит по средата на семестъра... А и сега се сетих да попитам, дали лекциите на Огнянова по Медийно право свършват винаги по-рано ? Вчера ни пусна, но беше все пак първият ни час...
Аватар
Regina
От дъжд на вятър

Мнение от Regina »

Хе-хе... А да ви е описвал цветно как се прави "харакири"? Култов момент е, казвам ви! Подробно за мъжа през кръста, за жената през врата... Бррр....
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”