лелее.. конкуренцията е жестокаevelynrumenova написа:Ехооо!![]()
Подготвени ли сте за изпита?Аз минах 2 пъти книжките, и все не се чувствам готова..... правя по макс 5 грешки общо на теста, дано изкарам поне 5... Искам да кандидатствам Английска филология.
BTW, имам 6,00 на матурата по АЕ![]()
[КСК 2013] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2013] Английски език
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
https://www.facebook.com/groups/554510647921180/ - група Първокурсници 2013/2014, който иска да се присъединява : ) .
6.00 Не е толкова впечатляващо на матурата, доста хора имат пълни шестици по АЕ. Включително и аз, а въобще не съм критерий ... Не казвам, че не е хубаво, но не е като 6.00 по БЕЛ (познавам само едно момиче с 6.00 по БЕЛ, което взе национална диплома (червена) и едно с 5,99). Иначе, че си решила всички тестове ти е огромен плюс, аз не бях решавал и отидох на изпита ей така, изкарах го с малко над 5, защото ми свърши времето на единия компонент и нямах заградени отговори. Моя позната, пък, обратно беше изрешила всички тестове, имаше по-ниски точки на останалите компоненти и на матурата от мен, но точно този компонент и' беше много силен, защото беше изрешила книжките и в крайна сметка имаше по-висока оценка ...
Така, че решаваме му е майката : ) . Те баловете са ниски, говоря за специалности като Психология (и там вече пада доста) и Японистика
6.00 Не е толкова впечатляващо на матурата, доста хора имат пълни шестици по АЕ. Включително и аз, а въобще не съм критерий ... Не казвам, че не е хубаво, но не е като 6.00 по БЕЛ (познавам само едно момиче с 6.00 по БЕЛ, което взе национална диплома (червена) и едно с 5,99). Иначе, че си решила всички тестове ти е огромен плюс, аз не бях решавал и отидох на изпита ей така, изкарах го с малко над 5, защото ми свърши времето на единия компонент и нямах заградени отговори. Моя позната, пък, обратно беше изрешила всички тестове, имаше по-ниски точки на останалите компоненти и на матурата от мен, но точно този компонент и' беше много силен, защото беше изрешила книжките и в крайна сметка имаше по-висока оценка ...
Така, че решаваме му е майката : ) . Те баловете са ниски, говоря за специалности като Психология (и там вече пада доста) и Японистика
рано ни е още.. дай първо да ни приемат в СУNemalp написа:https://www.facebook.com/groups/554510647921180/ - група Първокурсници 2013/2014, който иска да се присъединява : ) .
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
- geridem
- В началото бе словото
- Специалност: английски език
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: geridem
На мен класната винаги ми е опявала, че 25 точки не мога да изкарам на есе, защото трябвало да бъде някакво гениално и се чудя дали е чак толкова невъзможно да се изкара максимума?
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
— Jack Kerouac
Една от преподавателките на курса каза, че на един от 1000 дават 25 точки и то единствено ако нямаш нито една грешка, нито една подчертана дума.. ако си използвал сложни конструкции и фразеологизми.. абе с една дума ако е гениално, както е казала класната ти. Практически е невъзможно да получиш 25 точки, но кой знае..geridem написа:На мен класната винаги ми е опявала, че 25 точки не мога да изкарам на есе, защото трябвало да бъде някакво гениално и се чудя дали е чак толкова невъзможно да се изкара максимума?
- purplechan
- В началото бе словото
На курсовете изкарах 23 точки на есе. Преди това ми набиваха в главата, че е невъзможно да се изкарат повече от 20. Не се грижете за такива неща като "невъзможно" и "невероятно", просто пишете и дайте всичко от себе си! Резултатът може и да ви изненада.
Защо пък да не е 25 точки?
Японистика, I курс
Не знам дали сме били на едни и същи курсове, аз също на едното есе изкарах 23, на друго 22 и т.н. Просто казаха, че трябва да е перфектно, за да получиш 25. + това видя критериите за есе, все по някой от тях режат, трудно е да си абсолютно перфектен и да нямаш дори една миниатюрна грешка.purplechan написа:На курсовете изкарах 23 точки на есе. Преди това ми набиваха в главата, че е невъзможно да се изкарат повече от 20. Не се грижете за такива неща като "невъзможно" и "невероятно", просто пишете и дайте всичко от себе си! Резултатът може и да ви изненада.
Е, дано са по - снизходителни и да пишат повече точки де, няма да се разсърдя никак
-
dssittaaa
- В началото бе словото
Добре хора наистина ли няма никъде в интернет качен теста от минали кампании...? И от къде мога да купя въпросните книжки,поне да видя самия формат на изпита...?
-
yanitsaermenkova
- В началото бе словото
Почти във всяка книжарница ги има. Около 10 лв са
- vicodin
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: първи
Гайс, не трябва ли вече да имаме информация на http://ksk.uni-sofia.bg/ къде ще е мястото, на което ще се проведе изпита? Или аз пак избързвам... 
Can't sleep; moon will eat me.
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
И аз нетърпеливо рефрешвам, предполагам утре или вдругиден.vicodin написа:Гайс, не трябва ли вече да имаме информация на http://ksk.uni-sofia.bg/ къде ще е мястото, на което ще се проведе изпита? Или аз пак избързвам...
Не ми се иска пак да се лутам в 8 часа вечерта из някаква опикана, мръсна алея зад Химическия, където някой гений беше залепил списъците с разпределението по стаи за предварителния изпит по журналистика.
Трескавото светене с телефона и грандиозното завръщане в 6:30 на другата сутрин заради погрешно разбраната стая бяха нещо като бонус.
-
Mrynoriette
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Обикновено качват информацията на началната страница на университета, както и на сайта, цитиран по-горе - http://ksk.uni-sofia.bg/. Това обаче става 1-2-3 дни преди изпита, така че спокойно.
- evelynrumenova
- В началото бе словото
Не казвам, че пълна шестица на матура е голямо постижение. Факт е, че матурата е много по-лесна от изпита в СУ. Взех я с лекота.Nemalp написа:https://www.facebook.com/groups/554510647921180/ - група Първокурсници 2013/2014, който иска да се присъединява : ) .
да видим сега какво ще стане и на изпита
Stand up for what you believe in even if it means standing alone!
-
Vencislava
- В началото бе словото
- Специалност: не знам
- Адрес в галерията на СУ: a
А диктовката още ли е присъства в изпитния материал ?
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
Да.Vencislava написа:А диктовката още ли е присъства в изпитния материал ?