За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

Нещо против е*ането? :lol: След free download-а е редно да ни се забрани и секса, а после се заяждаме с разделението на бройки...
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

repi-s-lychec написа:Нещо против е*ането? :lol: След free download-а е редно да ни се забрани и секса, а после се заяждаме с разделението на бройки...
Хехех Добре го каза:)

За разделенирто. Гласувах Против, но в същото време и го подкрепям.
Защо гласувах против. Ами много просто, повечето вече изтъкнаха този аргумент, ние момичетата учим повече, знаем повече, а в същото време не биваме приети заради голямата конкуренция между нас. И какво правим, когато не сме приети!?Работим. Я като сервитьорка, я като нещо друго.Но това не зависи от нас. Това ни го налага страната в която живеем. Следващата година кандидатстваме пак, с надеждата поне този път да влезем. Ако успеем, ако не после пак, и така докато ни приемат, или просто загубим надежда.
А какво правят момчетата през това време? Че ги мързи това е Явно. Но защо тогава, ние момичетата не сме възнаградени за нашия труд, а те получават 'награди' за техния мързел. Някак си ми звучи НЕлогично. Но нормално, в нашата малка,красива страна, няма логика в нищо :) Споменаха се мнения за казармата. И този момент го има. Способни сте да учите КАКВОТО И ДА Е само да не сте войници:) Срамота ;)
Иначе пък от друга сртана, и на мен няма да ми е особено приятно, 4 години да уча с куп мацки:)
sasoh
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от sasoh »

Имам чувството, че ако се махне разделенето момичетата най-много ще реват да ги върнат :lol:
efegee
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

sasoh написа:Имам чувството, че ако се махне разделенето момичетата най-много ще реват да ги върнат :lol:
Много ясно.
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Може и да сте прави :)

Но до голяма зависи от това какви са момчетата:)
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Колкото е по-голям броят толкова е по-голям шансът да има нещо свястно...
elenaanele
В началото бе словото

Мнение от elenaanele »

Ето и моето мнение:
Още след седми клас, когато бяхме деца и момичетата и момчетата при кандидатстване за елитните гимназии имаше огромна разлика в баловете в полза, разбира се за момчетата - с цели единици. Защо? Какво им пречеше, когато бяха на 14 години? Сега вече независимо дали са донаборници, или отслужили отново две единици разлика в класирането. А за тези две единици аз си скъсах г..за да взимам уроци години наред. И с това не свършва всичко. Най-голямата несправедливост, е след като сме завършили - отново не сме равнопоставени. Никой няма да вземе на работа младо момиче, може и да е първенец на курса, защото може да се омъжи и евентуално да излезе ро майчинство. И тук вече мъжете (не момчетата, защото вече трябва да са поръснали) се доказват най-добре. Какво остава за момичетата - или да отгледат 1-2 деца (защото тогава между 20-30 год. е най- подходящата възраст) или да се жертват да останат стари моми и да продължат неравната битка с мъжете. Не е справедливо! Никак даже!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

^^^семейство се гради от двама,а в здравото семейство има хармония и балнас,така че избирай внимателно възлюбен :lol:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Абе обявете ме за женомразка или сутеньор, не че казвам нещо, ама масата жени като станат на 20 и пощуряват и не мирясват докато не родят. Хормони... Аз съм на мнение, че ако искаш нещо и работиш за него то се получава - кариера, семейство, еди какво си. А когато липсва желание, винаги има оправдание. Мисля, че голяма част от жените оправдават липсата си на желание да се развиват със семейството, което е мноого лошо. Поне според мен. А че живеем в мъжки свят - добрутро, Пено... Но пък кой е казал, че мъжете са силния пол... Сега ще има да ме критикуууувааат не ми дрееемеее. Цаката е че трябва много да се бориш, и трябва да си страшно упорит(а), иначе не става.
demica mitova
В началото бе словото

въпрос

Мнение от demica mitova »

След второ класиране ли прехвърлят неэапълнените от момчета места эа сметка на момичетаа :?:
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Както и обратното, но дълбоко се съмнявам, че има такива...
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

Още от началото искам да декларирам,че нямам нищо против жените кандидат - студентки.Относно бройката в повечето специалности местата са 2 към 1 в полза на нежния пол.Факт е,че жените може би са по-напористи и амбициозни,но това в никакъв случай не значи,че са по-способни и по-интелигентни.Освен това в последните години сякаш момичетата са повече и като бройка по време на кандидат - студентските кампании.Според мен всичко опира до характера и възпитанието на един човек.Персонално за всеки един от нас може да се каже какъв е и защо има съответна оценка на даден изпит.Не е редно да се делят мъжете с жените,а още по-малко да се започват прословутите спорове за женската еманципация.Те просто са безсмислени и никога не се стига до консенсус.И аз ви гарантирам,че няма и да се стигне,защото дълбоко в природата си мъжете и жените се различават и точно за това се харесват т.е противоположностите се привличат.Сентенция по-стара даже и от някои държави по света.Така,че ако се търси справедливост,с цялото ми уважение,дами,квотата на местата трябва да бъде 50 на 50 във всички специалности.Така че май малко прекалявате(не всички),а тези които искат да влезнат някоя хубава специалност с 4.00 ще има кажа следното:НЯМА КАК ДА СТАНЕ !!!Затова седнете да учите за догодина!!!Това е от мен,не съм целял да обидя когото и да било,но ако неволно съм го направил това са мързеливите персони,които търсят оправдание за неуспеха си навсялъде освен в себе си !
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

50/50 е най-логичното и разумното. Жените не искат да учат само сред жени, и обратното надали е по-различно!
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

забелязвам, че "нежната половина на "човечеството" " писка за еманципация но само в определени аспекти (тези които им изнасят )
иначе ми е се тая, щото колкото пъти съм кадидатствал, толкова пъти съм влязъл с един от най-високоте балове в съответна спец. Т_Т всичко е труд, труд и пак труд ....който иска да влиза без да покаже знания по-големи от другите трябва да разчита на огромен пУтенциал ......
Ubi concordia, ibi victoria!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”