1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
sellena_
От дъжд на вятър

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от sellena_ »

Браво, Ники, дано твоя късмет е с всички ни :) Имам още едно, две питания: Къде, подяволите, се изгуби Кьосев и наистина ли някакви оценки при него (или плюсове, минуси, тирета и други знаци) имат отношение към изпита?
Neque imbellem feroces progenerant aquilae columbas
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Няма проблем. След като съм минал изпита, не ми е проблем да споделя мнението си. Иначе за Кьосев не знам. При нас в началото си беше Шамов, но преди самия изпит го вканаха за квестор :roll: и мястото му беше заето то Шопов.
Аватар
sellena_
От дъжд на вятър

Мнение от sellena_ »

Айде, сега пък и Шамов! За този човек не съм с добри впечатления от предната сесия. Колко време горе долу те оставят да пишеш? И какви въпроси ако не е тайни извади златната ти ръчичка :compress:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Имаш много време за писане. Вътре сте 8 човека, които чакате. Шопов изпитва доста продължително - може да си откарате и половин час акто нищо. При Милкова се минава по-бързо. Ако не сте готови с въпроса, винаги има кой да стане преди вас. По принцип времето е достатъчно. Можете да си седите и един час, но не прави одбро впечатление, ако отлагате ставането си.

Аз изтеглих "Правото в системата на обществената нормативност" или както там се казваше и "Структура на правната норма". Милкова ме пита един въпрос по курсовата работа, след което ме пита и за структура на субективното право. Когато ви пита по курсовата си кажете точно, ясно и кратко, без да задълбавате в някакви подробности. Иначе допълнителните въпроси, които задава са свързани наистина с основните и по-важни раздели - от субекти на правото, през норми, факти, субективно право, правоотношения, юридически актове, вина... Шопов дава конкретни казуси така да се каже. Примерно казва ви дадена ситуация да кажем "В двора на СУ пада светкавица. Какво е това от гледна точка на правото" или "Америкаски самолет лети над България. Какво право действа е него?"
Аватар
kaskata
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от kaskata »

Благодаря, Ники!
Аватар
stoevinc
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от stoevinc »

Впечатления/информация от 2ри поток?
ПОДПИС
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Информацията от втори поток:

Изпитът започна в 8:30. Влязохме, напълнихме 218 аудитория, проф. Ташев избра въпросите - при нас се замисли за 2 минутки върху тях, явно за да ги подбере правилно, и в крайна сметка се спря на правомерни юридически факти и юридически актове, а втората ни тема беше структура на правоотношението. И двете теми бяха много благоприятни за писане, да не говорим, че са свързани помежду си на чисто фактологическо ниво.

Имахме официално 2 часа за писане, неофициално 2 часа и половина. Доста хора останаха да пишат почти до края. Квестор ни беше Шамов и останах с много добро впечатление от него. Нека просто да кажа, че е коректен като квестор. :)

После се върнахме в 13:00 отново пред 218. Първите хора започнаха да влизат около 10мин след това. Този път не бяха двете групи смесени, първо викаха хората от 13-а група, след това са били тези от 14-а. Нямам представа, като едното нищо продължават все още.

Аз имах 5.25 на първия въпрос и 4.50 на втория. Пуснаха ме с 5-ца без изобщо да ми задават каквито и да е въпроси.
Хората минават сравнително бързо, в рамките на минутка-две за човек. Ако някой се задържи вътре по-дълго, по всяка вероятност му задават въпроси за повишаване на оценката.

Ако някой има допълнителни и по-специфични въпроси, ще се радвам да отговоря на лични съобщения. ;)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
slvn
В началото бе словото

Мнение от slvn »

MidwinterSun написа:Информацията от втори поток:
Аз имах 5.25 на първия въпрос и 4.50 на втория. Пуснаха ме с 5-ца без изобщо да ми задават каквито и да е въпроси.
те до стотни ли ги оценяват.. Боооже! :shock: искам само да питам вие принципно как разбирате в коя аудитория ще ви изпитват? вчера колегата каза 211, днес 218... :roll:
и прословутите колоквиуми и курсови работи имат ли някакво значение?
Imfuckinpossible is nothing... =]
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Да, колоквиумите и курсовите работи имат значение. Оценката се гледа. Аз имах 4 на курсовата и затова Шопов предложи да ми зададат въпрос, но ако си се представил достатъчно добре на изпита, Ташев явно е склонен да пренебрегне това. Едно момче от моята група обаче се беше справило добре на изпита, но текущите му оценки бяха доста по-ниски. В крайна сметка при него разликата явно е била голяма и затова е оказало влияние.

А как разбираме - ами, всички се събират на 4-ия етаж, първоначално. Като наближи времето, някой минава и казва "идете в еди-коя-си аудитория". И цялото войнство се понася... :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Моята равносметка - и двата въпроса ги знаех изрядно. Написах 11 страници нормален почерк. Хубаво си почаках после за оценката, но си струваше - безапелационна шестица. :)
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
francesco totti
Пишете, о, братя

Мнение от francesco totti »

slvn написа:
MidwinterSun написа:Информацията от втори поток:
те до стотни ли ги оценяват.. Боооже! :shock: искам само да питам вие принципно как разбирате в коя аудитория ще ви изпитват? вчера колегата каза 211, днес 218... :roll:
и прословутите колоквиуми и курсови работи имат ли някакво значение?
Славена, вчера също бяхме в 218, а в понеделник са били в 217 мисля :wink:

Не знам как е при първи поток, но при втори изпитът не е нищо страшно. Вчера бяха дадени подробни описания на обстановката по време на изпита на втори поток, така че няма смисъл да повтарям вече казани неща. Важното е да знаете от всеки въпрос поне по малко, а не да научите перфектно една част от въпросите, а от други въобще да си нямате представа. Мен лично по курсовата изобщо не ме пита нищо, просто влезнах в кабинета, Ташев ми взе книжката, кази ми "отлично" и си излезнах. 8)

Така че спокойно- дори и да се стигне до задаване на въпроси, преподавателите не са заядливи като г-н Т. по ИБДП :wink:

Ааа, щях да забравя... поздрави и от мен за един специален потребител на форума, пишещ в тази тема с пожелания за успех на следващите 2 изпита- сигурен съм, че ще се справи :) Все пак колегите трябва да се подкрепяме :)
"Да знаеш законите- това не означава да владееш техните думи, но тяхната сила и власт"
Целз
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

А, да, наистина е по-добре да знаеш всички въпроси по малко поне. Защото ако имаш 2 на единия въпрос, имаш двойка и на целия изпит...
Изображение
Аватар
sellena_
От дъжд на вятър

Мнение от sellena_ »

Колеги, лирическо отклонение от ОТП-то: в крайна сметка някакви резултати от ФП излезнаха ли? :scratch:
Аватар
Freckles
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Freckles »

На методическия кабинет (или както там му беше името) е била изнесена бележка, че резултати няма да има преди 06.07 :roll:
You know when you're a kid and catch bugs and put them
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...

Право, 2-ри курс, 13-та група
Аватар
aB-uSer
В началото бе словото

Мнение от aB-uSer »

По Римско право последно какъв ще е формата за изпита така и не разбрах.
Заключено

Обратно към “Други”