СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
gavrilova
- В началото бе словото
- Специалност: Социална педагогика
- Курс: първи
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Тогава тези уверения трябва ли да ги попълвам?
- nuketdan
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
Здравейте, бих искала да попитам каква е процедурата за записване в общежитие? Дадох декларация?, че искам да участвам в класирането. Балът ми за общежитие ми е висок, но това предполага ли по-хубава стая? И ще излезе ли като съобщение септември месец в сайта на СУ за онлайн подаването на документи? ....абе, въобще, как стават нещата?
Мерсиии.
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
Присъединявам се към предния въпрос.. малко ми е тъмно петно частта с общежитията.
nuketdan написа:Здравейте, бих искала да попитам каква е процедурата за записване в общежитие? Дадох декларация?, че искам да участвам в класирането. Балът ми за общежитие ми е висок, но това предполага ли по-хубава стая? И ще излезе ли като съобщение септември месец в сайта на СУ за онлайн подаването на документи? ....абе, въобще, как стават нещата?Мерсиии.
За по-хубава стая едвали, но все пак да не изключваме и другия вариант!По принцип онлайн записването започва от 1 септември и да може да има нещо качено в сайта на СУ ,но следете и тук http://www.uni-campus.net/index.php
тука по принцип излизат класираните студенти за общежитията!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
- nuketdan
- В началото бе словото
Защо има класирания, ако балът не играе роля..ох, много ми е объркано.
Ако говорите за общежитията бала УЧАСТВА!nuketdan написа:Защо има класирания, ако балът не играе роля..ох, много ми е объркано.
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
- skailer
- В началото бе словото
- Специалност: Неформално образование
- Адрес в галерията на СУ: skailer
Имам ли шанс за общежитие със среден бал 4,41 във Факултета по педагогика ? 
Пореден мост зад мен
изгарям го и в пепелта
заравям аз очите си...
Поглеждам сляп назад,
виждам само прах,
там където само преди миг стоял съм
не ще се върна пак.
изгарям го и в пепелта
заравям аз очите си...
Поглеждам сляп назад,
виждам само прах,
там където само преди миг стоял съм
не ще се върна пак.
50/50 ,но като цяло си зависи от много неща: броя кандидатсващи и бала им ..и т.н. ..skailer написа:Имам ли шанс за общежитие със среден бал 4,41 във Факултета по педагогика ?
- nuketdan
- В началото бе словото
Моят бал за общежитието е 5,96, но изобщо не знам за какво ми е. Дано ми помогне при стаята поне... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Класиране за общежитията има, защото има вероятност да няма достатъчно стаи и кандидатите се класират в низходящ ред според бала им до запълване на бройката легла. Не е толкова трудно да се сетите за какво ви е бал.
Колкото до стаята - не, няма да ви помогне за по-хубава стая. Обикновено настаняването става по специалности/факултети. Примерно в блок 51 са журналисти и пиари, също и хора от българска филология - до запълване на блока. В блок 52 са останалите от БФ и, примерно, славянска филология. Разбира се, има и изключения, където човек от БФ е подал заявление, че иска да е с човек, който учи... физика, да речем. Така става известно разместване, но най-често има големи групи хора от една и съща специалност, настанени в един и същ/съседни блокове. И просто трябва да стискаш палци да се случиш в добър. Балът не играе роля (нали не мислите, че който има 6.00, го слагат в ремонтираните, а който има 4.70, да речем, го дават на хлебарките?).
*Примерът с номера на блока по-горе беше съвсем случаен, не съм живяла и един ден в студентски ад и нямам идея как точно вървят блоковете по специалности, но понеже завърших журналистика, знам, че колегите споменаваха блок 50 и нещо.
Колкото до стаята - не, няма да ви помогне за по-хубава стая. Обикновено настаняването става по специалности/факултети. Примерно в блок 51 са журналисти и пиари, също и хора от българска филология - до запълване на блока. В блок 52 са останалите от БФ и, примерно, славянска филология. Разбира се, има и изключения, където човек от БФ е подал заявление, че иска да е с човек, който учи... физика, да речем. Така става известно разместване, но най-често има големи групи хора от една и съща специалност, настанени в един и същ/съседни блокове. И просто трябва да стискаш палци да се случиш в добър. Балът не играе роля (нали не мислите, че който има 6.00, го слагат в ремонтираните, а който има 4.70, да речем, го дават на хлебарките?).
*Примерът с номера на блока по-горе беше съвсем случаен, не съм живяла и един ден в студентски ад и нямам идея как точно вървят блоковете по специалности, но понеже завърших журналистика, знам, че колегите споменаваха блок 50 и нещо.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Macton Tal
- В началото бе словото
Здравейте! След като вече съм приет (английска филология) и съм се записал за следващата учебна 2013-2014 година ми остава само да си избера 2 elective courses. При записването ми бе даден лист с всички възможни избирателни курсове, както и електронна поща, на която да изпратя писмо с моя избор. Въпросът ми е следния: До кога е срока за избиране на тези курсове и има ли нещо специфично, което трябва да влюча в писмото, или само три имена и съотвеният курс?
Извинявам се ако вече е имало подобен въпрос, просто имам навика да чета по диагонал и има голяма вероятност да съм го пропуснал.
Извинявам се ако вече е имало подобен въпрос, просто имам навика да чета по диагонал и има голяма вероятност да съм го пропуснал.
Най-добре си задай въпроса в темата за английска филология - там ще са по-наясно:
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 3#p1009093
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 3#p1009093
Извинявай за сигурно тъпия въпрос, но откъде разбра колко ти е бала за общежитието всмис не участваш ли с бала ти от специалността, в която си записан? И друго, като го попълниш това заявление за общежитие, после чакаш септември, за да попълниш онлайн документите или какво се прави?nuketdan написа:Моят бал за общежитието е 5,96, но изобщо не знам за какво ми е. Дано ми помогне при стаята поне...
-
white_swan
- В началото бе словото
Здравейте.Искам да попитам дали ще има допълнително класиране за свободните места и кога ще бъде то?Благодаря предварително.
Бала за общежитието се изчислява по следния начин: делиш си бала с който си влезнaл/а в специалността, на 4 при мах. бал 24 и на 5 ако мах бал е 30 !CatCh написа:Извинявай за сигурно тъпия въпрос, но откъде разбра колко ти е бала за общежитието всмис не участваш ли с бала ти от специалността, в която си записан? И друго, като го попълниш това заявление за общежитие, после чакаш септември, за да попълниш онлайн документите или какво се прави?nuketdan написа:Моят бал за общежитието е 5,96, но изобщо не знам за какво ми е. Дано ми помогне при стаята поне...