Търсим студенти, мераклии за лекторат по фински :)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

Crematory написа:Понекс, що да не може. Макар че според мен ще ти дойдат доста хард два езика, които нямат нищо общо нито с българския, нито с някои от по-разпространените западни езици :roll:
а може ли 2 въпроса...
1:Къде и кога трябва да отида за да се запиша?
2:Колко пари трябва да нося със себе си?
3:Има ли събота ил инеделя занятия тъй като през седмица основно с японския се занимавам :roll:
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ела в събота, както съм писала, 10.15 на Главния вход на стълбите. Пари недей да носиш, ще се плащат по банков път. За теб не знам колко ще струва, в началото на темата има един телефонен номер, обади се и питай. Най-добре се обади утре-другиден, за да не се окаже безсмислено разкарването ти в събота.
Най-вероятно ще е в събота или неделя курсът.
Карибдус, как да те позная? :lol:
Karibdus
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Karibdus »

Черно кожено яке, висок съм вероятно с раница. А и аз ще питам никъв проблем, пък и бях на миналата среща :)
What is locked, can be opened
what is hidden, can be found
What is yours, can be mine!
Аватар
Яна
В началото бе словото

Мнение от Яна »

ponex, до колкото знам , курсът за външни хора ( неучащи в СУ ) е 90 лв.
Та ... значи все пак се разбираме за тази събота да има урок ? Да не се окажа в събота сутрин единствения ентосиаст, зъзнещ под Евлоги Георгиев :)
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

Crematory написа:Ела в събота, както съм писала, 10.15 на Главния вход на стълбите. Пари недей да носиш, ще се плащат по банков път. За теб не знам колко ще струва, в началото на темата има един телефонен номер, обади се и питай. Най-добре се обади утре-другиден, за да не се окаже безсмислено разкарването ти в събота.
Най-вероятно ще е в събота или неделя курсът.
Карибдус, как да те позная? :lol:
на главния вход на СУ? как да позная към кои хора да се присъединя :D
Последно промяна от ponex на 04 Дек 2007, 16:54, променено общо 1 път.
Изображение
Karibdus
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Karibdus »

Питай за какво чакат :) като ти отговорят, че са за курса по суоми - фински, значи са твойте хора :)
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

Karibdus написа:Питай за какво чакат :) като ти отговорят, че са за курса по суоми - фински, значи са твойте хора :)
а в колко часа? И колко продължава курса и само събота ли е или и неделя :roll: :?:
Изображение
Karibdus
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Karibdus »

Още не е решено, кой ден ще бъде и по колко часа ще е или 4 или 2,
надявам се да е 4 :) ако имаш проблем със срещата 0887 337 453 ми е домофона :)
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

Karibdus написа:Още не е решено, кой ден ще бъде и по колко часа ще е или 4 или 2,
в четвъртък , петък ще питам тука в темата ако никой не откликне ще звъня :roll:
Изображение
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

ponex написа:
Karibdus написа:Още не е решено, кой ден ще бъде и по колко часа ще е или 4 или 2,
в четвъртък , петък ще питам тука в темата ако никой не откликне ще звъня :roll:
И отново ако може някой да отговори на следните въпроси:
1:Колко продължава курса
2:Как да преведа парите по банков път (тоест майка ми или баща ми , че нямам годинките още за кредитна карта)
3:Колко учебни часа е курса ?

:roll:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Яна написа:ponex, до колкото знам , курсът за външни хора ( неучащи в СУ ) е 90 лв.
Та ... значи все пак се разбираме за тази събота да има урок ? Да не се окажа в събота сутрин единствения ентосиаст, зъзнещ под Евлоги Георгиев :)
Това да зъзнеш ПОД Евлоги Георгиев не си е шега работа. Почти ми напомни за устния ми изпит по журналистика, когато след 5 часа чакане и нерви, когато най-сетне ми мина реда и излязох, се обадих на майка ми да й кажа, че я чакам и че съм под Христо Георгиев. :lol: Още ме будалка за което.
Та... да не се отплесвам: и аз ще дойда в 10.15 на срещата, после може да вкараме по едно чайче набързо, ако все пак не ни се отвори парашута... хем да се поопознаем по фински тертип, както се казва. И после ще се готвя за бала с маски... :D
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Karibdus
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Karibdus »

А свещи да си носим ли щом ще е по фински :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хора, проблемите ви са свързани с това, че слушате твърде много метъл. Връзка между Финландия и свещите няма никаква - но виж, шунка с набодени подправки като за Коледа, salmiakki, juustoleipä (дано не бъркам спелинга) и ред други прекрасни финландски работи... Хм хм хм... нИдейтИ, чи съ размичтах.
Грешка - salmiakki е гадно, пък и се намира и в България, само дето не знам как се казва.
Salmiakki: http://www.finnishfood.net/store/images ... miakki.bmp
Juustoleipa: http://www.igourmet.com/images/products ... cheese.jpg
http://personal.inet.fi/koti/r.niemi/ru ... oleipa.jpg

Оле, как ми се прияде...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Karibdus
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Karibdus »

Всеки петък във Финландия се палят ТОНОВЕ свещи :) защото те ги обожават, незнам колко време си била там но аз без да съм ходил още, разбрах това, свързвайки се с 4-5 човека живеещи там от, които момиче което си е от там :)
Те просто обожават свещи, а в метъла няма нищо лошо :)

Също така запалените свещи символизират, че гостите им са добре дошли и са очаквани :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Точно свещи вече никъде не се палят. Палят си лампички, като ето тези, които си донесох тъкмо от там и ми стоят на прозореца, както ги слагат шведите и финландците:
http://www.pickle.com/dixieland/104/681258
Ако това имаш предвид под "свещи" - да, аз си има викам "лампички". Но свещи вече никой не пали, дори и там има някакъв технологичен напредък. :lol: Иначе такива чудесии има практически на всеки прозорец в северните страни и наистина е много красиво.

Живях във Финландия 5 месеца, миналата година по това време.
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”