Теми Литература 1990-2007
- elektra_
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А на мен любимецът ми е Ботев!Така ми се искаше да се беше паднала контролната тема-цял роман можех да напиша по нея,но...късмет!
Аз бях в химическия и около ман доста се израдваха на Йовков!А аз 30 минути седях и гледах в една точка и се захванах с цитатите-около 5 страници изписах.За Ботев можех да пиша много,но се стараех да не избягам от проблема заложен в цитатите.Но...този Далчев.Много малко писах по него.Мислех си че като се падна миналата година няма да се падне пак и почти нищо не бях чела за него,но...
Поне се оказа че съм улучила основния проблем-за безцелно пропиления живот,така че дано поне това да оценят.При един добре осмислен автор и другия съвсем малко,дали мога да изкарам 3.Поне да прескоча трапа,че ако не ме приемат право за прехвърлене се иска 3-ка по литература от изпита???
Аз бях в химическия и около ман доста се израдваха на Йовков!А аз 30 минути седях и гледах в една точка и се захванах с цитатите-около 5 страници изписах.За Ботев можех да пиша много,но се стараех да не избягам от проблема заложен в цитатите.Но...този Далчев.Много малко писах по него.Мислех си че като се падна миналата година няма да се падне пак и почти нищо не бях чела за него,но...
Поне се оказа че съм улучила основния проблем-за безцелно пропиления живот,така че дано поне това да оценят.При един добре осмислен автор и другия съвсем малко,дали мога да изкарам 3.Поне да прескоча трапа,че ако не ме приемат право за прехвърлене се иска 3-ка по литература от изпита???
Право, 1-ви поток, 4-та група
-
sybilla
- В началото бе словото
Аз пък винаги съм казвала за есетата,че са си подводни камъни и не мога да повярвам,че именно за него писах,но за Йовков вярвайте ми се сетих само за "Последна радост"
Ужас и викам това есе може да се окаже яка забивация.Но докато го писах така се притесних,че започвам да стигам до изводи,в които оплювам глупостта на тези хора пропилели младостта си и годините от живота,а то се оказа,че точно това се иска-всъщност това и беше най-голямата ми тревога дали правилно съм схванала проблемите залжени в съпоставката
Малко по-спокойна съм вече,но си имам не едно ави 200 на ум-есетата са или Да или Не-средната позиция е от арбитъра-осмелявам се да мечтая за висок резултат,но знае ли човек...предстои ми история-дано тоя път ми се падне нещо,по което да пиша
Есето ми излезе 6 страници и 3 реда на 7-ма страница
Дано работите ни,както казва КРис да попаднат в подходящите ръце
Образованието е съкровище,трудът ключ към него!
Пиер Буаст
Пиер Буаст
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ако Гео Милев се беше паднал щеше да е по-кърваво и от Септемврийското въстаниеBibs написа:Гео е дивак! Толкова му се надявах, мога да говоря за него и насън)
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- mimosata
- В началото бе словото
:S
Zdravei,Шепот написа:Есето е сравнение на два цитата и разсъждения по заложения в тях проблем. Може да са противоположни ("Вий искате да я сразите, моята вяра" <-> "И в свойта вяра сам не вярвам аз"), може да са "еднакви". Има някакъв проблем, по който се разсъждава.
Дават ти тема и есе. Избираш едното.
Не мога да разбера само защо за темата има три варианта, от които се тегли, а есето е едно...
az teglih temata. I za temata, i za eseto ima6e po nqkolko varianta.
Slojiha 15 plika, taka 4e e imalo 15 temi za temata. Posle mi kazaha da izteglq o6te 2 - kontrolni temi. Ednata be6e za Aleko, a drugata za Botev.
Posle dadoha 7 plika za eseto, zna4i imalo e 7 varianta. Ot tqt sy6to mi kazaha da izteglq edna kontrolna tema.
4estno kazano, az sy6to ne sym mnogo dovolna ot Yovkov. No moje6e i po-zle da e - naprimer Vazov izob6to ne sym go pregovarqla. Yovkov mnogo otdavna go bqh u4ila, no vse pak ne6ti4ko znaeh.
Ina4e pisah za "Pesenta na koleletata" (mojete li da povqrvate, 4e nakraq go popravih na "Pesenta na kolelata"), za Indje i 6ibil, za Ko6uta i za Posledna radost. Daje 7 stranici ne mojah da napylnq, a za drugite avtori moje6e da pi6a, da pi6a, da pi6a
Samo se nadqvam da me dopusnat do jurnalistikata :S
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: :S
да беше дръпнала първо алекоmimosata написа:Zdravei,Шепот написа:Есето е сравнение на два цитата и разсъждения по заложения в тях проблем. Може да са противоположни ("Вий искате да я сразите, моята вяра" <-> "И в свойта вяра сам не вярвам аз"), може да са "еднакви". Има някакъв проблем, по който се разсъждава.
Не мога да разбера само защо за темата има три варианта, от които се тегли, а есето е едно...
Slojiha 15 plika, taka 4e e imalo 15 temi za temata. Posle mi kazaha da izteglq o6te 2 - kontrolni temi. Ednata be6e za Aleko, a drugata za Botev.
Posle dadoha 7 plika za eseto, zna4i imalo e 7 varianta. Ot tqt sy6to mi kazaha da izteglq edna kontrolna tema.
4estno kazano, az sy6to ne sym mnogo dovolna ot Yovkov. No moje6e i po-zle da e - naprimer Vazov izob6to ne sym go pregovarqla. Yovkov mnogo otdavna go bqh u4ila, no vse pak ne6ti4ko znaeh.
Ina4e pisah za "Pesenta na koleletata" (mojete li da povqrvate, 4e nakraq go popravih na "Pesenta na kolelata"), za Indje i 6ibil, za Ko6uta i za Posledna radost. Daje 7 stranici ne mojah da napylnq, a za drugite avtori moje6e da pi6a, da pi6a, da pi6a
свирка щях ти направя
- TimShel_Girl
- Драскач
Re: :S
mimosata написа:Zdravei,Шепот написа:Есето е сравнение на два цитата и разсъждения по заложения в тях проблем. Може да са противоположни ("Вий искате да я сразите, моята вяра" <-> "И в свойта вяра сам не вярвам аз"), може да са "еднакви". Има някакъв проблем, по който се разсъждава.
А ти безпрепятствено ли си излезе....? Да не те е причакал някой навън за саморазправа?
"Знам, че съм господ, защото един ден, докато се молех, осъзнах, че говоря на себе си"
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
хумор, сатира и забаваradja написа:не. бот е(=Бавария написа:я кажиmimosata написа:ami 4ak konvoi ne, ama edin moi mnogo blizyk priqtel sega mi e mnogo syrdit ;(
ти поставено лице ли си
аха-ха-ха-ха
;-}