Иха.Heimdall написа: На мен пък ми е много интересно снизхождението, с което едва-що завършили първи/втори курс раздават щедро съвети на „зайчетата“. Това колко и как ще научиш нещо, зависи на първо място от теб самия. Някои имат по-голям потенциал за тази специалност, други по-малък (но за сметка на това самочувствието им е безкрайно).
Скандинавистика
Модератор: Don Horhe
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Re: Скандинавистика
Е, ако някой от по-горен курс беше отговорил на питането на мацката, нямаше и да си помислям да й отговарям.

Последно промяна от Norwegian Wood на 28 Фев 2009, 09:17, променено общо 1 път.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Може ли и на мен да отговоришallshallperish написа:Norwegian Wood, може ли да кажеш как стои въпроса с финския?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Това правех в момента, ама на ЛС. ;р
Всеки път, като някой така настойчиво продължава да пита, се сещам, че Малкият принц правеше така.
Всеки път, като някой така настойчиво продължава да пита, се сещам, че Малкият принц правеше така.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Това са само митове.skandinavistik написа:всеки минава през 1 курс... ако мине де... пък и ако влезе... че то на изпита и Один трябва да надвиете по мозък!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Вярно е, че засега се влиза с най-високия бал, но също така е вярно, че скандинавистика записват Хора. Най-нормална специалност е.
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
За финския да вметна: учи се един семестър в четвърти курс, демек само се запознавате с него. Ако има някакви въпроси за специалността, ще се радвам и аз да се включа в консултацията посредством ЛС или тук
. Трети курс съм.
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
С колегите мислехме, че догодина /т.е. когато сме във втори курс/ ще можем да запишем фински като факултатив...
- kaamos
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
Solveig написа:...скандинавистика записват Хора...
- skandinavistik
- В началото бе словото
скандинавистика записват Хора[quote][/quote]
Да, в скандинавистиката записват 'хора', или така да се каже зубрачи,които по цял ден четат,та нали след това няма да си вземат поредния изпит ако не си жертват нервните клетки. И кой е казал,че току-що завършил 1/2 курс ви пише? Слушайте големите,които са избутали,и няма да сбъркате! Да, типично е малките да се дърлят!!!
А за финския, пише се или в 1ви или във 2 ри семестър на 4 курс, но при мн силно желание,може и по-рано. Но ако сте записали скандинавистика,за да научите фински,леко сте се объркали, щото на женицата, която го преподава трудно и се хващат следите... УСПЕХ, колеги!
Хелзинки е близо!

Да, в скандинавистиката записват 'хора', или така да се каже зубрачи,които по цял ден четат,та нали след това няма да си вземат поредния изпит ако не си жертват нервните клетки. И кой е казал,че току-що завършил 1/2 курс ви пише? Слушайте големите,които са избутали,и няма да сбъркате! Да, типично е малките да се дърлят!!!
А за финския, пише се или в 1ви или във 2 ри семестър на 4 курс, но при мн силно желание,може и по-рано. Но ако сте записали скандинавистика,за да научите фински,леко сте се объркали, щото на женицата, която го преподава трудно и се хващат следите... УСПЕХ, колеги!
Хелзинки е близо!
unique
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Е, хубаво е поне, че се поде дискурс по темата.
За финския - факултативът на мен ми изглежда чиста безсмислица, независимо коя е даскалката и "хващат ли й се следите на женицата, или не" - за за един-два семестъра по два(или колкото са там) часа седмично леко няма да се научи кой знае какво, не и от финския.
Иначе ученето туентифор севън, съпоставено с останалите личностни характеристики на даден индивид - музикални стилове; количество прочетени книги извън диапазона "от университета ни казаха..." и обща култура; любим футболен отбор; прическа, какво обича да яде за вечеря - може много да се обсъжда, но в крайна сметка си е просто въпрос на личен избор. Някои искат да "избутат", други - да научат нещо, трети - всичко...
Всеки с философията и силите си.
едит: понеже Бог Хеймдал каза какво му е интересно, да си кажа аз ,че на мен пък са ми много интересни тия, дето едвам са вързали тройките и четворките, но са закарали до 4 курс или са завършили, и могат с часове да ти обясняват Живота, Вселената и всичко останало, при кой преподавател как да си направиш пищова и прочее. По принцип говоря, не визирам конкретно никого в момента.
За финския - факултативът на мен ми изглежда чиста безсмислица, независимо коя е даскалката и "хващат ли й се следите на женицата, или не" - за за един-два семестъра по два(или колкото са там) часа седмично леко няма да се научи кой знае какво, не и от финския.
Иначе ученето туентифор севън, съпоставено с останалите личностни характеристики на даден индивид - музикални стилове; количество прочетени книги извън диапазона "от университета ни казаха..." и обща култура; любим футболен отбор; прическа, какво обича да яде за вечеря - може много да се обсъжда, но в крайна сметка си е просто въпрос на личен избор. Някои искат да "избутат", други - да научат нещо, трети - всичко...
Всеки с философията и силите си.
едит: понеже Бог Хеймдал каза какво му е интересно, да си кажа аз ,че на мен пък са ми много интересни тия, дето едвам са вързали тройките и четворките, но са закарали до 4 курс или са завършили, и могат с часове да ти обясняват Живота, Вселената и всичко останало, при кой преподавател как да си направиш пищова и прочее. По принцип говоря, не визирам конкретно никого в момента.
Останах без думи пред това мнение, не знам за вас. Вероятно госпожицата съди по себе си и за другите.skandinavistik написа: Да, в скандинавистиката записват 'хора', или така да се каже зубрачи,които по цял ден четат,та нали след това няма да си вземат поредния изпит ако не си жертват нервните клетки.
Кога стана калайджийка, кога ти почерня ...skandinavistik написа: И кой е казал,че току-що завършил 1/2 курс ви пише? Слушайте големите,които са избутали,и няма да сбъркате! Да, типично е малките да се дърлят!!!
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
- skandinavistik
- В началото бе словото
А колегата Heimdall знае само да апострофира, то затова се нарича форум и хората свободно изразяват мнението си. Това е моето мнение и то се основава на опит. Който иска само 2 и 3ки, сигурно му е лесно да избута. Тука става въпрос за истински труд и научаване на нещо.Лесно няма, който си мисли това е за 4ти километър!
unique
На 4-ти километър имаме лекции и упражнения... всички редовно си ходим там, е, някои - по-редовно. 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Според мен Heimdall е проф. Вера Ганчева - личи си, че е някой много навътре в нещата.
да, вече си имаме и професори, при това не един ;р
да, вече си имаме и професори, при това не един ;р
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Аха, добре. Ама много ни се кара.