Март?
Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Театър
Ааааа, не 16ти. На 15 вечерта, живот и здраве, си отивам у дома за 3-4 дни.
Март?
Март?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Sure
няма в сайта програма за март, ама...
сигурно ще е нейде в началото
сигурно ще е нейде в началото
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Вчера ходих за билети за Шекспир,но ... тези от 8 лв бяха свършили,а не ми се даваха 13,50 за един билет
.
Та ... дали ще го дават и другия месец ?
Също така - на какво бихте ми предложили да отида този месец (някоя много смешна комедия искам) и по-възможност да е след 15-ти или 19-ти.
Та ... дали ще го дават и другия месец ?
Също така - на какво бихте ми предложили да отида този месец (някоя много смешна комедия искам) и по-възможност да е след 15-ти или 19-ти.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
HeyGod,
Една "фатка" (
) за билетите в 199 - пак ще се скъпички, но ще са поне на хубаво място. Отиваш половин час преди началото на спектакъла със студентска книжка и си искаш студентски билет - дават ги с 20% отстъпка. Вярно, скъпички идват (понеже обикновено остават само от скъпите), но на 2ри ред, например, винаги има места - там билетите са 13.50, с намалението стават 11.
Специално "Шекспир" може да се гледа и от толкова преден ред без проблеми.
Друга "ужасно смешна" комедия... "Старицата от Калкута" било смешно, още не съм го гледала. Пак е в 199.
Една "фатка" (
Специално "Шекспир" може да се гледа и от толкова преден ред без проблеми.
Друга "ужасно смешна" комедия... "Старицата от Калкута" било смешно, още не съм го гледала. Пак е в 199.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Плаката му беше гаден.
(Старицата от Калкута)
Хм ... за Шекспир ще си помисля.
Но какво друго бихте ми предложили,за да не се озова накрая в някое кафене,вместо театър
.
Търговец,ами това 20% намаление важи ли ако си го купя предварително билета.Примерно от 10-ти февруари за представление на 28-ми и си покажа студ.книжка ?
Хм ... за Шекспир ще си помисля.
Но какво друго бихте ми предложили,за да не се озова накрая в някое кафене,вместо театър
Търговец,ами това 20% намаление важи ли ако си го купя предварително билета.Примерно от 10-ти февруари за представление на 28-ми и си покажа студ.книжка ?
Pick your moment and make the right play...

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Тц. Само 20 минути преди началото на спектакъла - за последните останали билети.HeyGod написа:Търговец,ами това 20% намаление важи ли ако си го купя предварително билета.Примерно от 10-ти февруари за представление на 28-ми и си покажа студ.книжка ?
Друго смешно в момента не мога да ти препоръчам. Може би въпросният "Тестостерон" в Сатирата?
В края на ноември
В края на ноември
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Офертират ме да ходим на "Старицата от Калкута"...
Ако отида, ще споделя впечатления. 
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хаха, склонна съм да те жертвам за каузата...
Не, сериозно, имат толкова номинации за ИКАРусите тази година, че почти мога да повярвам, че е хубаво. Друг е въпросът, че от номинации до награди има голяяяма разлика, но това е тема от килера с мръсните ризи на театъра, тъй че викам да не я отпочваме.
Пък и Малин, и Снежина Петрова, и Вяра Коларова са ми големи любимци. А Захари Бахаров бих го понесла.
Абе, колкото повече пиша по темата, толкова повече осъзнавам, че нямам търпение да го гледам тоя спектакъл.
Не, сериозно, имат толкова номинации за ИКАРусите тази година, че почти мога да повярвам, че е хубаво. Друг е въпросът, че от номинации до награди има голяяяма разлика, но това е тема от килера с мръсните ризи на театъра, тъй че викам да не я отпочваме.
Пък и Малин, и Снежина Петрова, и Вяра Коларова са ми големи любимци. А Захари Бахаров бих го понесла.
Абе, колкото повече пиша по темата, толкова повече осъзнавам, че нямам търпение да го гледам тоя спектакъл.
В края на ноември
В края на ноември
- feichka
- Форумно зомби
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: четвърти
Аз се надявам да не се провалят плановете и да ходим да го гледаме. И без това не съм стъпвала в театър от много време насам... 
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Дай малко коментар за това - какво имаш предвид с разлика между номинации и награди. Нали от номинациите се излъчват наградите ?!? и това с мръсните ризи не го разбрах?Търговецът на кристал написа:Хаха, склонна съм да те жертвам за каузата...![]()
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Просто като погледнеш номинациите, ще видиш едни и същи имена на театри, режисьори... И определянето на наградите става на принципа "Я, на кого не сме давали скороооооо..."
Тази година чакам с нетърпение две от категориите, в които имам много силно изявен фаворит и знам, че той заслужава да спечели. Ако наистина спечелят моите хора там, може и да преосмисля позицията си.
За разликата между номинации и награди имам предвид, че номинациите може да са по заслуги, но наградите се дават по симпатии. Това е най-кратко казано.
Тази година чакам с нетърпение две от категориите, в които имам много силно изявен фаворит и знам, че той заслужава да спечели. Ако наистина спечелят моите хора там, може и да преосмисля позицията си.
За разликата между номинации и награди имам предвид, че номинациите може да са по заслуги, но наградите се дават по симпатии. Това е най-кратко казано.
В края на ноември
В края на ноември
Категорично не съм съгласна с това, че номинациите са по заслуги, а наградите по симпатии - и в двата случая работят комисии, които са независими една от друга. Вярно е, че втората комисия има по-детерминиран избор от първата, но колкото в първия случай работят симпатии и професионализъм - толкова и във втората. Всичко зависи от качествата на комисиите - да гледат професионално, а не по-симпатии. Това обаче се отнася и на двата етапа на работа - т.е. и за двете комисии. Що се отнася до симпатиите - когато има субективна оценка, те винаги присъстват и това е нещо нормално.
Освен това ти самата проявяваш такива, като казваш - ако моите хора спечелят, ще си преосмисля оценката. Това е доста претенциозно - все пак ти не си норматив - и именно затова не един, а повече хора влизат в комисиите.
Що се касае до това, че едни и същи театри присъстват - също не е вярно. Народния винаги е присъствал, но тази година - не. И мисля, че ще се съгласиш, че няма с какво. Освен това сезон със сезон не си приличат.
Мисля, че малко влизаш в стериотипно разсъждение - не е редно предварително да си убедена в някаква конспирация, която всъщност може и да несъществува.
Освен това ти самата проявяваш такива, като казваш - ако моите хора спечелят, ще си преосмисля оценката. Това е доста претенциозно - все пак ти не си норматив - и именно затова не един, а повече хора влизат в комисиите.
Що се касае до това, че едни и същи театри присъстват - също не е вярно. Народния винаги е присъствал, но тази година - не. И мисля, че ще се съгласиш, че няма с какво. Освен това сезон със сезон не си приличат.
Мисля, че малко влизаш в стериотипно разсъждение - не е редно предварително да си убедена в някаква конспирация, която всъщност може и да несъществува.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Виж, това е мое мнение, което няма да променя. Никой не може да ме убеди, че "Мъртвешки танц" и "Ужасните родители" заслужават да получат каквато и да е номинация, да не говорим за награда. Особено второто е потресаващо - и не, не е заради тендециозното ми отношение към Вихърова - по-скоро връзката е обратна - то се дължи на спектакли като въпросния.
Или Махони за дебют? Хайде де... щото не му помним славния дебют преди 4 години в Стара Загора, когато пръсна бюджета на театъра за една година за маски и копита за спектакъл, който беше тотално безадресен и който "живя" точно 5 представления, като за последното се раздаваха покани, колкото да има някой в салона... Той е абсолютно бездарно същество с невероятно самочувствие и тая номинация ме изуми съвсем откровено.
Ginger, ти не ме разбра за това за "моите хора", защото аз не се доизказах и не го формулирах както трябва. Конкретно в една от категориите, която ми е много скъпа (да, точно за куклено изкуство), съм изгледала всичко и има един много силно изявен фаворит - "Лазарица". Проблемът е, че номинираният за ролята на Лазар Джони, има ИКАР през 2004. Сега въпросът е дали ще го "повторят" или Тодор Вълов ще бъде награден за сефте и за "цялостно творчество", защото друга причина той да получи наградата, няма. Така че за мен тази категория ще е мерило за това колко има стиска на раздаващите наградите.
Или Махони за дебют? Хайде де... щото не му помним славния дебют преди 4 години в Стара Загора, когато пръсна бюджета на театъра за една година за маски и копита за спектакъл, който беше тотално безадресен и който "живя" точно 5 представления, като за последното се раздаваха покани, колкото да има някой в салона... Той е абсолютно бездарно същество с невероятно самочувствие и тая номинация ме изуми съвсем откровено.
Ginger, ти не ме разбра за това за "моите хора", защото аз не се доизказах и не го формулирах както трябва. Конкретно в една от категориите, която ми е много скъпа (да, точно за куклено изкуство), съм изгледала всичко и има един много силно изявен фаворит - "Лазарица". Проблемът е, че номинираният за ролята на Лазар Джони, има ИКАР през 2004. Сега въпросът е дали ще го "повторят" или Тодор Вълов ще бъде награден за сефте и за "цялостно творчество", защото друга причина той да получи наградата, няма. Така че за мен тази категория ще е мерило за това колко има стиска на раздаващите наградите.
В края на ноември
В края на ноември
Аз не желая да променям твоето мнение. То си е твое и по-важно е човек да има мнение, дори различно от нашето, отколкото да няма. Само казвам, че малко се затваряш в предразсъдъчни рамки. А двата спектакъла са номинирани в отделни категории, в които творците имат постижение - това няма отношение към цялостния спектакъл. Просто тези хора са си свършили работата, според комисията и затова са отличени. Това е професионалната оценка. Ако аз не харесвам един футболен отбор, няма да отрека качествата на някой от играчите, ако има достоен такъв.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Добре де, а как се прави роля, достойна за награда, ако целият спектакъл е ужасен? Наградата не е за актриса, а за роля. Има разлика, поне според мен (това по въпроса с футболистите). То поне нещо, ей толкова мъничко да имаше... Както и да е. Ще видим на 27ми.
А дали трябва да приемаме мнението на комисията за меродавно така безкритично?
А дали трябва да приемаме мнението на комисията за меродавно така безкритично?
В края на ноември
В края на ноември