Театър

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Театър

Мнение от Търговецът на кристал »

Ааааа, не 16ти. На 15 вечерта, живот и здраве, си отивам у дома за 3-4 дни.
Март? :D
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Sure :) няма в сайта програма за март, ама...
сигурно ще е нейде в началото :alien:
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Вчера ходих за билети за Шекспир,но ... тези от 8 лв бяха свършили,а не ми се даваха 13,50 за един билет :(.
Та ... дали ще го дават и другия месец ?
Също така - на какво бихте ми предложили да отида този месец (някоя много смешна комедия искам) и по-възможност да е след 15-ти или 19-ти.
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

HeyGod,
Една "фатка" ( :lol: ) за билетите в 199 - пак ще се скъпички, но ще са поне на хубаво място. Отиваш половин час преди началото на спектакъла със студентска книжка и си искаш студентски билет - дават ги с 20% отстъпка. Вярно, скъпички идват (понеже обикновено остават само от скъпите), но на 2ри ред, например, винаги има места - там билетите са 13.50, с намалението стават 11.
Специално "Шекспир" може да се гледа и от толкова преден ред без проблеми.
Друга "ужасно смешна" комедия... "Старицата от Калкута" било смешно, още не съм го гледала. Пак е в 199.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Плаката му беше гаден. :D (Старицата от Калкута)
Хм ... за Шекспир ще си помисля.
Но какво друго бихте ми предложили,за да не се озова накрая в някое кафене,вместо театър :P.
Търговец,ами това 20% намаление важи ли ако си го купя предварително билета.Примерно от 10-ти февруари за представление на 28-ми и си покажа студ.книжка ?
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

HeyGod написа:Търговец,ами това 20% намаление важи ли ако си го купя предварително билета.Примерно от 10-ти февруари за представление на 28-ми и си покажа студ.книжка ?
Тц. Само 20 минути преди началото на спектакъла - за последните останали билети.
Друго смешно в момента не мога да ти препоръчам. Може би въпросният "Тестостерон" в Сатирата?
В края на ноември
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Офертират ме да ходим на "Старицата от Калкута"... :roll: Ако отида, ще споделя впечатления. :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Хаха, склонна съм да те жертвам за каузата... :lol:
Не, сериозно, имат толкова номинации за ИКАРусите тази година, че почти мога да повярвам, че е хубаво. Друг е въпросът, че от номинации до награди има голяяяма разлика, но това е тема от килера с мръсните ризи на театъра, тъй че викам да не я отпочваме.
Пък и Малин, и Снежина Петрова, и Вяра Коларова са ми големи любимци. А Захари Бахаров бих го понесла. :D
Абе, колкото повече пиша по темата, толкова повече осъзнавам, че нямам търпение да го гледам тоя спектакъл. :bounce:
В края на ноември
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Аз се надявам да не се провалят плановете и да ходим да го гледаме. И без това не съм стъпвала в театър от много време насам... :roll:
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Търговецът на кристал написа:Хаха, склонна съм да те жертвам за каузата... :lol:
Не, сериозно, имат толкова номинации за ИКАРусите тази година, че почти мога да повярвам, че е хубаво. Друг е въпросът, че от номинации до награди има голяяяма разлика, но това е тема от килера с мръсните ризи на театъра, тъй че викам да не я отпочваме.
Дай малко коментар за това - какво имаш предвид с разлика между номинации и награди. Нали от номинациите се излъчват наградите ?!? и това с мръсните ризи не го разбрах?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Просто като погледнеш номинациите, ще видиш едни и същи имена на театри, режисьори... И определянето на наградите става на принципа "Я, на кого не сме давали скороооооо..."
Тази година чакам с нетърпение две от категориите, в които имам много силно изявен фаворит и знам, че той заслужава да спечели. Ако наистина спечелят моите хора там, може и да преосмисля позицията си.
За разликата между номинации и награди имам предвид, че номинациите може да са по заслуги, но наградите се дават по симпатии. Това е най-кратко казано.
В края на ноември
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Категорично не съм съгласна с това, че номинациите са по заслуги, а наградите по симпатии - и в двата случая работят комисии, които са независими една от друга. Вярно е, че втората комисия има по-детерминиран избор от първата, но колкото в първия случай работят симпатии и професионализъм - толкова и във втората. Всичко зависи от качествата на комисиите - да гледат професионално, а не по-симпатии. Това обаче се отнася и на двата етапа на работа - т.е. и за двете комисии. Що се отнася до симпатиите - когато има субективна оценка, те винаги присъстват и това е нещо нормално.
Освен това ти самата проявяваш такива, като казваш - ако моите хора спечелят, ще си преосмисля оценката. Това е доста претенциозно - все пак ти не си норматив - и именно затова не един, а повече хора влизат в комисиите.
Що се касае до това, че едни и същи театри присъстват - също не е вярно. Народния винаги е присъствал, но тази година - не. И мисля, че ще се съгласиш, че няма с какво. Освен това сезон със сезон не си приличат.
Мисля, че малко влизаш в стериотипно разсъждение - не е редно предварително да си убедена в някаква конспирация, която всъщност може и да несъществува.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Виж, това е мое мнение, което няма да променя. Никой не може да ме убеди, че "Мъртвешки танц" и "Ужасните родители" заслужават да получат каквато и да е номинация, да не говорим за награда. Особено второто е потресаващо - и не, не е заради тендециозното ми отношение към Вихърова - по-скоро връзката е обратна - то се дължи на спектакли като въпросния.
Или Махони за дебют? Хайде де... щото не му помним славния дебют преди 4 години в Стара Загора, когато пръсна бюджета на театъра за една година за маски и копита за спектакъл, който беше тотално безадресен и който "живя" точно 5 представления, като за последното се раздаваха покани, колкото да има някой в салона... Той е абсолютно бездарно същество с невероятно самочувствие и тая номинация ме изуми съвсем откровено.
Ginger, ти не ме разбра за това за "моите хора", защото аз не се доизказах и не го формулирах както трябва. Конкретно в една от категориите, която ми е много скъпа (да, точно за куклено изкуство), съм изгледала всичко и има един много силно изявен фаворит - "Лазарица". Проблемът е, че номинираният за ролята на Лазар Джони, има ИКАР през 2004. Сега въпросът е дали ще го "повторят" или Тодор Вълов ще бъде награден за сефте и за "цялостно творчество", защото друга причина той да получи наградата, няма. Така че за мен тази категория ще е мерило за това колко има стиска на раздаващите наградите.
В края на ноември
Аватар
Ginger
В началото бе словото

Мнение от Ginger »

Аз не желая да променям твоето мнение. То си е твое и по-важно е човек да има мнение, дори различно от нашето, отколкото да няма. Само казвам, че малко се затваряш в предразсъдъчни рамки. А двата спектакъла са номинирани в отделни категории, в които творците имат постижение - това няма отношение към цялостния спектакъл. Просто тези хора са си свършили работата, според комисията и затова са отличени. Това е професионалната оценка. Ако аз не харесвам един футболен отбор, няма да отрека качествата на някой от играчите, ако има достоен такъв.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Добре де, а как се прави роля, достойна за награда, ако целият спектакъл е ужасен? Наградата не е за актриса, а за роля. Има разлика, поне според мен (това по въпроса с футболистите). То поне нещо, ей толкова мъничко да имаше... Както и да е. Ще видим на 27ми.
А дали трябва да приемаме мнението на комисията за меродавно така безкритично?
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”