Не знам дали разбирам правилно въпроса ти, но вероятно вариантите са 2:stoyan.dyulgerov написа:Днес при записването инспекторката ми каза много да съм внимавал и да съм следял кога има срещи на специалността, за да ми се изяснели въпросите с кредитите. При предното ми следване нямаше такива срещи, просто си ходехме на лекции и по учебен план си избирахме избираеми дисциплини. Предполагам, че и тук става въпрос за избираемите дисциплини и искам да питам, да няма някаква хватка по-специална? В учебния план за Психология пишеше, че в първи и втори семестър трябва да имам поне по 120 часа или 8 кредита от свободноизбираеми дисциплини. Въпрос: Свободноизбираемите за следващите курсове защо изобщо присъстват тогава, ако в първи курс ще изчистим всички нужни часове и кредити? Да не са за изравняване, ако някой е спал? Или просто тъй, ако има желаещи?
1. Казали са ти само за първата година, макар че нататък пак ще имаш избираеми.
2. Ако имаш избираеми само първата година, възможно е горните курсове да са по стар учебен план и да имат повече, или просто да има такива за онези, които не са ги взели първи курс.
Предвид факта, че минах през ФФ и завърших социология там с бая сериозно количество избираеми всеки семестър, залагам на вариант 1.
Венета, ако още се чудиш за блок 1, да ти кажа. Тръгваш от Плиска в посока края на София. Първо имаш 2 жилищни блока, после имаш две оранжеви триетажни сгради (това са блокове 3 и 4). Минаваш зад втората от тях и там е 1-ви блок, май отгоре пишеше "Сортови семена" (ако греша, някой да ме поправи).