Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от Търговецът на кристал »

stoyan.dyulgerov написа:Днес при записването инспекторката ми каза много да съм внимавал и да съм следял кога има срещи на специалността, за да ми се изяснели въпросите с кредитите. При предното ми следване нямаше такива срещи, просто си ходехме на лекции и по учебен план си избирахме избираеми дисциплини. Предполагам, че и тук става въпрос за избираемите дисциплини и искам да питам, да няма някаква хватка по-специална? В учебния план за Психология пишеше, че в първи и втори семестър трябва да имам поне по 120 часа или 8 кредита от свободноизбираеми дисциплини. Въпрос: Свободноизбираемите за следващите курсове защо изобщо присъстват тогава, ако в първи курс ще изчистим всички нужни часове и кредити? Да не са за изравняване, ако някой е спал? Или просто тъй, ако има желаещи?
Не знам дали разбирам правилно въпроса ти, но вероятно вариантите са 2:
1. Казали са ти само за първата година, макар че нататък пак ще имаш избираеми.
2. Ако имаш избираеми само първата година, възможно е горните курсове да са по стар учебен план и да имат повече, или просто да има такива за онези, които не са ги взели първи курс.

Предвид факта, че минах през ФФ и завърших социология там с бая сериозно количество избираеми всеки семестър, залагам на вариант 1.

Венета, ако още се чудиш за блок 1, да ти кажа. Тръгваш от Плиска в посока края на София. Първо имаш 2 жилищни блока, после имаш две оранжеви триетажни сгради (това са блокове 3 и 4). Минаваш зад втората от тях и там е 1-ви блок, май отгоре пишеше "Сортови семена" (ако греша, някой да ме поправи).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
stoyan.dyulgerov
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от stoyan.dyulgerov »

Не знам дали разбирам правилно въпроса ти, но вероятно вариантите са 2:
1. Казали са ти само за първата година, макар че нататък пак ще имаш избираеми.
2. Ако имаш избираеми само първата година, възможно е горните курсове да са по стар учебен план и да имат повече, или просто да има такива за онези, които не са ги взели първи курс.

Предвид факта, че минах през ФФ и завърших социология там с бая сериозно количество избираеми всеки семестър, залагам на вариант 1.

Венета, ако още се чудиш за блок 1, да ти кажа. Тръгваш от Плиска в посока края на София. Първо имаш 2 жилищни блока, после имаш две оранжеви триетажни сгради (това са блокове 3 и 4). Минаваш зад втората от тях и там е 1-ви блок, май отгоре пишеше "Сортови семена" (ако греша, някой да ме поправи).
Благодаря за отговора. От приложения цитат става по-ясно какво беше питането ми:

От изброените избираеми дисциплини студентите избират курсове, покриващи 240 ч. (16 кредита) – І СЕМЕСТЪР – курсове, покриващи най-малко 120 ч. (8 кредита); ІІ СЕМЕСТЪР - курсове, покриващи най-малко 120 ч. (8 кредита)(Учебен план Психология 2011-'14)

И дотам. За следващите семестри не пише нищо. Учудващо обаче, сметката при кредитите излиза вярна - ако човек си покрие първите два семестъра, изглежда няма нужда да прави други СИП-ове (214 от задължителните дисциплини, 16 от СИП-ове и 10 за подготовка за държавен).

Предполагам, че предлаганите дисциплини в горните курсове са само за разкош :), те сами по себе си са на интересни теми, предполагам респективно посещаеми.
Аватар
nikolaygrabchev
В началото бе словото

Мнение от nikolaygrabchev »

Здравейте.Може ли някой да ми каже дали,ако си депозирам дипломата и ме приемат на 2ро класиране 1вата от мен желана специалност,но съм си променила решението и искам да запиша тази, за която вече съм запазила мястото , е възможно или участвайки за следващото класиране,губя това право?
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Ако си приет на по-предна позиция, трябва да се запишеш в нея. Не можеш да се върнеш назад.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

А кога става избирането на въпросните кредити?!
Благодаря предварително!
Някога, някога, толкова някога...
kittyondrugz
Пишете, о, братя

Мнение от kittyondrugz »

а преди на трето класиране нали отиваха само некласиралите се на първо и второ-сега не е ли така?
Психология,първи курс.
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Аз вече за тези класирания колко хиляди варианти срещнах и изчетох, но лично според мен няма логика единствено некласиралите се да имат право на участие в трето. Тогава след второ направо да обявяват допълнително класиране.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
kittyondrugz
Пишете, о, братя

Мнение от kittyondrugz »

Ами в декларацията,която попълвах за второ класиране имаше и кутиика за изявяване на желание да се явиш на трето класиране,затова питам.Би трябвало да може явно,щом има такава опция на декларацията,но не съм сигурна.
Психология,първи курс.
lillygeorgieva
От дъжд на вятър
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от lillygeorgieva »

Аз искам да попитам, тъй като ще съм 1 курс Социология, не смятам да записвам спорт, защото е факултативна дисциплина, но ако не го запиша после ще има ли някакво влияние върху магистратурата, иска ли се спорт за магистратурите?
In the game of seduction there's only one rule - never fall in love ^^
optimus
В началото бе словото

Мнение от optimus »

При записването споменава ли се нещо за спорт ? В смисъл какъв спорт искаме ? :?
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

optimus написа:При записването споменава ли се нещо за спорт ? В смисъл какъв спорт искаме ? :?
Не.
Аватар
Lyubomira_Kostova
В началото бе словото
Специалност: Aрабистика

Мнение от Lyubomira_Kostova »

Здравейте и честито на всички новоприети!
Вчера се записах в специалност Арабистика и инспекторката ми каза, че заради уводния курс трябва ще бъдем настанени в общежития по-рано.Което обаче според мен означава, че трябва по-рано да си подадем документите.Така или иначе информация по въпроса във форума на СБО не открих, та затова се чудех дали някой тук не може да ми поизясни какво и как точно трябва да се случи?
Благодаря предварително :wink:
Аватар
marmalad
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от marmalad »

silverdream написа:А къде се намира Факултета по славянски филологии в сградата на ректората (имам предвид етаж, зали), където трябва да си подам декларация са следващи класирания? Приета съм българска филология.
Ией,аз също :D Днес,докато си чаках реда, не открих никой,записващ се за българска филология и ми стана малко гадно.Ти редовно или задочно си?!?
Аватар
dentelle
В началото бе словото
Специалност: библиотечно-информационни науки

Мнение от dentelle »

Защо за адрес на ФФ е обявен "Цар Освободител" №15, а лекциите са на 125 ? И какво всъщност представлява това място, сграда като тази, в която държахме изпита по БЕЛ или? :roll:
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Lyubomira_Kostova написа:Здравейте и честито на всички новоприети!
Вчера се записах в специалност Арабистика и инспекторката ми каза, че заради уводния курс трябва ще бъдем настанени в общежития по-рано.Което обаче според мен означава, че трябва по-рано да си подадем документите.Така или иначе информация по въпроса във форума на СБО не открих, та затова се чудех дали някой тук не може да ми поизясни какво и как точно трябва да се случи?
Благодаря предварително :wink:
Документи по-рано няма как да подадеш! Ето тук - http://uni-campus.net/editor/files/Zapo ... iavane.pdf - в точка Б - 8 е обяснено всичко. : )
dentelle написа:Защо за адрес на ФФ е обявен "Цар Освободител" №15, а лекциите са на 125 ? И какво всъщност представлява това място, сграда като тази, в която държахме изпита по БЕЛ или? :roll:
Защото в Ректората се помещава администрацията на ФФ. На някои специалности лекциите се извършват в Ректората, а на други - именно на "Цар Освободител" №125. Нямам никаква идея в каква сграда си държала изпита по БЕЛ, но това си е най-обикновен блок на СУ и в частност - на ФФ. Ще го видиш, щом започне учебната година. : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”