Чул те Господ...Velkata написа:Успех на всички! Дано се падне тема, която всички знаем добре
[КСК 2012] История
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- AuroraMoreux
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] История
“Mortality is the most romantic story ever told. Just one chance to do everything you should. Then, magically, you move on.”
Готини теми са се паднали на кандидатите.1564 кандидат-студенти се явиха на изпита по история на България в Софийския университет.
Точно в 9 ч. бяха изтеглени двете теми, по които учениците могат да пишат. Първата е „Възстановяване и развитие на Българското царство (1185-1207 г.)". Другият вариант пред кандидат-студентите е „Обществено-политическа дейност на Георги Раковски (1821-1867 г.)". Изпитът ще продължи четири астрономически часа, предаде bTV.
Предлаганият формат дава възможност да се установят и оценят историческите компетентности и езиковата култура на кандидат-студентите, а не наизустените знания, отбелязват от висшето училище.
Проверителите ще оценяват в изпитните работи "ясната структура на изложението и разкриването на логическата връзка между събитията".
Днес има още един изпит от първата сесия на кандидат-студентската кампания в Софийския университет – по химия.
- chik_chirik
- В началото бе словото
- Специалност: Право
темата за първите Асеневци беше благословия Божия - само дето не заподскачах на стола от кеф, когато я чух <3 и за Г. Раковски е прекрасна - честито на печелившите
времето обаче се оказа проблемът в случая, поне за мен... надявам се не отнемат много от оценката при обобщаване към края... нищо - прекрасната тема компенсира *щастие*
оцелелите след изпита доволни ли са ? *слънчице*
времето обаче се оказа проблемът в случая, поне за мен... надявам се не отнемат много от оценката при обобщаване към края... нищо - прекрасната тема компенсира *щастие*
оцелелите след изпита доволни ли са ? *слънчице*
- AuroraMoreux
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
За мен темите са страхотни и се изненадах когато от 20 човека в нашата стая останахме 14...Въпреки това смятам, че оценките ще са сравнително високи. Вярно е, че повече щях да се израдвам на Иван Асен II, но съм доволна и от тези теми. Писах по Асеневци и предадох точно 5 минути преди края =))
“Mortality is the most romantic story ever told. Just one chance to do everything you should. Then, magically, you move on.”
- bekss
- В началото бе словото
- Специалност: Право редовно
Колко написахте ..... аз писах по първата тема някъде около 31 страници но оставях и малко поле.. и впрочем познах темите поне едната де ... ...

Право редовно - I курс, 1-ви поток
Нито капка страх , нито крачка назад !!!
-
preferinta
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Писах за Асеневци и излезе нормално 12 стр, но аз пиша и доста сбито.. Не е важно количеството, а качеството.. А за качество ще съдим след десетина дни..
))
- bekss
- В началото бе словото
Да знам знам не е важно количеството разбира се : ) ... то всеки пише с различен почерк ... Но на мен лично темата много ми хареса дано ми я оценят добре
-
preferinta
- В началото бе словото
Дано всички имаме успех с проверителите.. : )
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
14 страници и малко написах аз. До последно бързах, но в крайна сметка се вместих във времето. Притесненията са ми при бързането да не съм допуснал грешки. Като цяло изпуснах един съществен момент- кръстоносните набези над българските земи под византийска власт. Можех да го вмъкна накрая, но предпочетох да използвам оставащите 10-тина минути за заключение, за да има темата завършен вид. Доволен съм, пък каквото сабя покаже
.
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
-
snowwy
- В началото бе словото
- Специалност: Биология
някой недоволен като мен , който знае , че няма да му е хубава оценката (въпреки че писах не предадох празни листи ) и е сигурен , че ще се ходи на връх петък 13 :Д ?
-
alminatora
- В началото бе словото
писах 34 страници
написах всичко
и накрая се оказа, че съм сбъркал годините на управлението на цар Петър I - писал съм 927 - 971 и това в увода....
ужас
написах всичко
и накрая се оказа, че съм сбъркал годините на управлението на цар Петър I - писал съм 927 - 971 и това в увода....
ужас
- goblinwfi
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: goblinwfi
Хах това е доста голяма грешка , не искам да те плаша , но ако са ти грешни повече от 5-6 години се радваш ако имаш 3alminatora написа:писах 34 страници
сбъркал годините на управлението на цар Петър I - писал съм 927 - 971 и това в увода....
Аз също съм доволен от темите . 10 минути се чудех по коя да пиша и накрая реших , че по интересна е Асеневци (не съм фен на Раковски като личност) . От моята стая в начаялото излязоха 3-4 човека , след първия час изнервени си тръгнаха още няколко човека . Пишещи бяхме много . Имаше и няколко човека над 30-така на години
Сега за темата : написах 12 страници + страница за плана в началото . Не знам какво толкова може да се напише в 30-35 страници , освен ако не пишеш много разкрачено . Аз пиша с много дребни букви и сбити редове , но ако беше по разкрачено щеше да излезе примерно още 2-3 страницици , но тук се търси съдържанието , не обема
Грешки поне фактологически нямам . Не ми хареса много заключението защото беше доста банално ... колко велики са били първите Асеневци и колко са велики следващите Асеневци .
Завърших с писането и проверката в 12:30 (35 минути преди края) но много ми се припуши и не ми се чакаше края , а нямаше и смисъл
-
alminatora
- В началото бе словото
само тази ми е грешнаgoblinwfi написа:Хах това е доста голяма грешка , не искам да те плаша , но ако са ти грешни повече от 5-6 години се радваш ако имаш 3alminatora написа:писах 34 страници
сбъркал годините на управлението на цар Петър I - писал съм 927 - 971 и това в увода....![]()
![]()
Дано да греша ....
колко могат да ми отнемат?
иначе всичко останало съм написал - оценки, разсъждения и пр. и пр. цитатите са 1 към 1....
това ми е единственият кусур на цялата тема
мога ли да изкарам 5.50?
- bekss
- В началото бе словото
Това е маловажна грешка може и да не ти отнемат нищо за нея ... ако искаха да кандидатстват роботи щеше да го има предварително заложено в конспекта !!! 
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
Абе хора, какво толкова написахте та ви излезе 30+ страници ? Да не сте писали и по двете теми
? Защото аз в рамките на 30 страници преспокойно мога да напиша 2 теми без да съм изпуснал нищо съществено. Адски любопитно ми е какво сте правили, та ви е излязло толкова :X . Аз за моите 14 страници не съм спирал да пиша за секунда, като накрая дори не ми остана време да си прочета работата, и в момента още ме боли ръката. Супер любопитно ми е как е възможно в рамките на 4 часа да изпишеш толкова много.
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!