Кандидатстване за общежитие I курс
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
angeloff
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Re: [АКТУАЛНО] Кандидатстване за общежитие I курс
Във ФЖМК не го искаха, не виждам и защо въобще е притрябвал. 
Журналистика /редовно/ 1. курс
- Enigma
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: трети
На мен ми казаха, че актът за раждане трябва при самото настаняванеNightDeSiRe написа:Днес ходих да се записвам. Кандидатствах и за общежитие, но не ми поискаха акта за раждане
"Никак не се боя,
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."
Публична администрация, III курс
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."
Публична администрация, III курс
Актът за раждане ще ви трябва, ако кандидатствате за т.нар. "социална класация", особено ако доказвате, че имате брат или сестра, които също са студенти или ученици извън родния си град. Много е нелогично, а и тези от общежитията не са много... приятни за общуване, но единственото, което можете да направите е да пиете една студена вода, да стиснете зъби - и да свикнете. В СУ е така. Не е весело, но колкото по-бързо свикнеш, толкова по-бързо става. Днес например, записвах сестра ми; подавам документите и те ми казват "Не можете, трябва да е лично." Ама аз понеже съм свикнала на СУ им извадих едно сладко, нотариално заверено пълномощно и им се усмихвах мило през цялото време.
Така че, вие си носете ВСИЧКИ възможни документи; а дали ще ви ги вземат или не - все тая.
Така че, вие си носете ВСИЧКИ възможни документи; а дали ще ви ги вземат или не - все тая.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Въпрос към професионалите! Влезнах първи курс, с бал 5,4975 или 21,99 бал ФКНФ, имам софийска регистрация, мъжът ми също, но не сме от София. Аз съм чужденец с постоянно в Бг, той е от Пазарджик. В 42 бл. казаха, че нямаме шанс за общежитиета, тъй като сме с постоянен адрес София. Как се действа в тази ситуация? При положение, че няма да мога много да работя, за да изкарам пари за квартирата в София?
Не следвай път-върви, където няма път и остави следа.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
@marusya - Условието да кандидатствате за общежитие е да нямате жилище в София, няма значение къде ви е постоянният адрес. Върнете се в 42Б и им обяснете, че нямате жилище тук, ако пак ви отговорят същото, им кажете да си прочетат правилника за използване на общежитията на СУ, който те самите са си написали: http://uni-campus.net/docs/pravilnik.pdf чл. 14 ал. 2. Принтирайте им го с голям шрифт, че тоя дет работеше в КН е доста заядлив и си има диоптър човека. Настоявайте повече - имате право на общежитие.
@Мила - Акта за раждане трябва във всички случаи - чрез него проверяват дали семейството ви има жилище на територията на град София, ама как точно става работата, не съм наясно, затова го искат.
@Enigma - Миналата година при записването в началото не вземаха на никого акта за раждане и чак после са се устели и ни казаха при на станяването да го носим. Предполагам днеска пак е била на смяна някоя особено кадърна лелка и затова - не се притеснявайте, не им е за първа година - съвсем скоро ще научите на какво ниско ниво е цялата администрация на СУ, ама това да ви е проблема
@Мила - Акта за раждане трябва във всички случаи - чрез него проверяват дали семейството ви има жилище на територията на град София, ама как точно става работата, не съм наясно, затова го искат.
@Enigma - Миналата година при записването в началото не вземаха на никого акта за раждане и чак после са се устели и ни казаха при на станяването да го носим. Предполагам днеска пак е била на смяна някоя особено кадърна лелка и затова - не се притеснявайте, не им е за първа година - съвсем скоро ще научите на какво ниско ниво е цялата администрация на СУ, ама това да ви е проблема
-
angeloff
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
svetlio.varna написа: Акта за раждане трябва във всички случаи - чрез него проверяват дали семейството ви има жилище на територията на град София, ама как точно става работата, не съм наясно, затова го искат.
По ЕГН
Журналистика /редовно/ 1. курс
Тъй като моята специалност /индология/ започва по-рано от нормалното /13 септември/, следователно ще ми дадат стая в общежитие по-рано... Та, дали ще има шанс да ме сложат с един приятел, който си почва октомври и класирането му за общежитие ще е по-късно?
И друг въпрос - на първото класиране при новоприетите се гледа само бала, нали? След това, ако не е приет, при второ класиране, се гледат тези специалните условия, които дават право на общежите /родител - инвалид, сирак и подобните/?
И друг въпрос - на първото класиране при новоприетите се гледа само бала, нали? След това, ако не е приет, при второ класиране, се гледат тези специалните условия, които дават право на общежите /родител - инвалид, сирак и подобните/?
~
-
vaily
- В началото бе словото
- Курс: първи
Мааалко странен въпрос, но кога можем да се настаняваме по общежитията от 1 окт ли?? 
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
От 16 септември...........
Компютърни науки 1 курс
-
vaily
- В началото бе словото
ок, мерси за инфото 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Бе и на 15 ако отидеш пак няма да имаш проблем
Все пак класацията по традиция излиза на 14 септ следобяд 
-
NightDeSiRe
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
Не знам как смятаха и какво направиха, но при кандидатстването за общежитие, моята оценка я сметнаха 4,44. Имам бал 22,20 от максимален 24. Някой, ако може, нека разясни 
- DuDuTy
- В началото бе словото
- Специалност: Икономика с английски език
- Курс: втори
Разделили са ти бала на 5, вместо на 4, защото не са знаели колко са ти балообразуващите оценки и са те прецакали като са ти писали бал 4.44 вместо реалния 5.55.
Икономика с английски език II курс
What gets us into trouble
is not what we don't know,
It's what we know for sure,
that just ain't so.
What gets us into trouble
is not what we don't know,
It's what we know for sure,
that just ain't so.
-
NightDeSiRe
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
Как мога да поправя тази грешка
btw: Аз кандидатствах с матура по биология. Балообразуващите ми са оценката от матурата, която е 6 и още веднъж тя, умножена х2,7
Последно промяна от NightDeSiRe на 27 Юли 2010, 10:24, променено общо 1 път.
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Като им удариш 1 телефон или отидеш до факултета.
Компютърни науки 1 курс