1 курс Право ('09-'10)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: 1 курс Право ('09-'10)

Мнение от Scorpion »

iodine написа:Група I - Организация, система и принципи на прокуратурата и Превилегировани, полупревилегировани и непривелигировани жалбоподаватели пред Съда в Люксембург.

Група II - Организация на Норариалната камара и някакво нещо за Страсбург.

- изпитът като се сравни с предни не е лесен, най-труден е от избираемите тази година и по-труден от някои задължителни (лично мнение).

Както виждаш въпросите не са пълни и за двете групи, част от два се падат.

Бонус информация: Изпитът по ОТП за втори поток е в 311 кабинет от 8:00 сутринта или поне така разбрах :lol: Трябвало да сложат Римското точно предния ден, да може да сме си там от вечерта, тъкмо устен до 20:30 - нощувка в Ректората - ОТП :lol:
Бонус информация и от мен: Зле ти е правописът. Имаш късмет, че повечето изпити в ЮФ са устни.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

iNCodE написа:По философия дали няма да излезе протокол преди 7-ми юли ... ? Разбрах, че който иска може да си нанесе оценките по философия на 7-ми, но дали няма да изнесат протокол по- рано и ако да, то кога точно....

Дам.. и аз се надявам да има протокол по-рано, въпркеи, че надали ще има кой знае какви изненади в оценките :mrgreen:

Иначе - Слави, защо пък устно изпитване до нощите по римско? Нали изпитът ни ще е писмен последно :roll: 8 въпроса за 2 часа.. аз поне така разбрах :)
Аватар
Илда
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Илда »

Новкиришка каза, че на 22 и 23 изпитът ще е писмен (8 въпроса/2 часа), а за следващите дати устен като предупреди, че може да продължи доста :) Каза и че тези, които са били на писмен, но искат да си подобрят оценките, могат да се явят и на устните дати. Това, което не схванах е значи ли това, че тези които са на писмен ще си разберат същия ден оценките?
І поток, 3 група
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

Никой не знае какъв ще е. Този вторник Пиперков каза, че Новкиришка не е решила, а че двамата си предпочитали устни. Още каза, че има вероятност в началото да почнат устно и ако им дойде много да минат писмено. Ние сме на първия ден... значи шансът ни за устен е по-голям.

Относно писмения Пиперков каза, че са 8 въпросчета (може фрагменти от тях) за два часа. Като ако си за 2 или 6 те привиквали и устно - та, да, явно още същия ден ще има оценки. Една година устният бил до 20:30 (не вярвайте на фолклора, който казва 01:00 :lol: ).

@СкУрпЕоне: Тва и некаф фором, не си даам изубщо грижъ как пишъ. Заблешки ти ти ги дай ко шеш, явну ти се некъв грамътик-фанатикот :lol:
Последно промяна от iodine на 05 Юни 2010, 15:30, променено общо 1 път.
В името на потока! Втория!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Устният изпит миналата година продължи до 22:30. Щастливи бяха тези, които си тръгнаха в осем. Така че я пак за фолклора?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Илда
В началото бе словото

Мнение от Илда »

iodine написа:Никой не знае какъв ще е. Този вторник Пиперков каза, че Новкиришка не е решила, а че двамата си предпочитали устни. Още каза, че има вероятност в началото да почнат устно и ако им дойде много да минат писмено. Ние сме на първия ден... значи шансът ни за устен е по-голям.

Относно писмения Пиперков каза, че са 8 въпросчета (може фрагменти от тях) за два часа. Като ако си за 2 или 6 те привиквали и устно - та, да, явно още същия ден ще има оценки. Една година устният бил до 20:30 (не вярвайте на фолклора, който казва 01:00 :lol: ).

@СкУрпЕоне: Тва и некаф фором, не си даам изубщо грижъ как пишъ. Заблешки ти ти ги дай ко шеш, явну ти се некъв грамътик-фанатикот :lol:

Странно, в понеделник тя каза, че има някакъв ангажимент и няма време за устен през първите дни. Но щом Пиперков е казал друго, явно ще разберем на място :)
І поток, 3 група
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

И аз знам същото като Илда- че първите два дни е почти съвсем сигурно, че изпитът ще е писмен, а за следващите ще е устен. Това, доколкото разбрах, щяло да е така, защото на 22-23 имали някакви съвети, на които трябвало да присъстват. А иначе оценките от писмения изпит щели да излязат не същия, а на следващия ден и тогава, който не е доволен, ще има възможност да го препитат и устно :)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

iodine написа:
Тва и некаф фором, не си даам изубщо грижъ как пишъ.
Това е оправданието на всички ниско грамотни в този форум.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
надето
В началото бе словото

Мнение от надето »

Да ви кажа и моето мнение за конспекта по ОТП на проф. Милкова. Според мен 15 въпрос отговаря на глава "Функции на правото", за справко вижте първото изречение. Искам да попитам и от къде четете 21 въпрос, 36 въпрос и Право на европейската общност и Освобождаване от юридическа отговорност, защото само те ми останаха.
Право 2 курс 12 група

Изображение
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

15 въпрос 100000% не е това, защото той е от 5 глава и си е разработен доста добре там.
Въпросът за функциите на правото не фигурира самостоятелно, тъй като се препокрива до голяма степен с въпроса за видовете правни норми ( в случая - правни предписания)
21 въпрос трябва сама да си го разработиш - включваш кратка характеристика на право и ПН, морал и морални нормни, обичай и нормни, корпоративни норми и религиозни норми :)
36 въпрос- допълваш от втория учебник на професор Ташев
Право на европейската общност - от обща култура :mrgreen: Намери си информация за него от интеренет или някоя книга, защото в учебника няма. Аз лично.. писах курсова работа на тази тема :lol:
Освобождаването от юридическа отговорност - ОТПАДА!
В този ред на мисли, въпросите от конспекта, които отпадат за изпита са :

Въпроси 4, 5, 16, 18, 19, 28, 39, 90, 91 и, както вече казах, последната част от 95 въпрос.
Аватар
надето
В началото бе словото

Мнение от надето »

А за 76. Правоприлагане. Обща характеристика. Основания. откъде мога да чета, че сега открих, че и това нямам?
Право 2 курс 12 група

Изображение
Аватар
Dessy
От дъжд на вятър
Курс: трети

Мнение от Dessy »

Намери от някого лекцията на Кьосев за правоприлагане. Иначе можеш да погледнеш и учебника на Павлова "Гражданско право-обща част". Мисля и че при Алексеев имаше нещо по въпроса.
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Курс: трети

Мнение от blackout »

На Кьосев разбиранията му за правоприлагането са много грешни. Поне бяха такива миналата година.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
iodine
Драскач

Мнение от iodine »

За 21 отваряш синия учебник на Росен Ташев на 147 стр. и четеш там. В този учебник ще намериш и за ПЕС. Само дето за 21 ми се струва, че доста прилича на общо няколко по-кратки и май напомня твърде силно на 23, което ме навежда на мисълта, че някъде бъркаме, само религиозните норми го отличават така :?
В името на потока! Втория!
Аватар
Ivanxou
В началото бе словото
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Ivanxou »

Оф, тези митове и легенди започнаха да ми писват.Само в този факултет, никога до последно не е ясно как ще се проведе даден изпит (устно, писмено, смесено), от колко часа ще е и кой ще изпитва :x .Точно това създава тези митове и образува напрежението около дадения изпит.
Аз - СУ 16:0 :cheers:
Изображение
Заключено

Обратно към “Други”