Тревата

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Тревата

Мнение от camel »

Никакво супер изживяване е. Пуших трева един единствен път в живота си и тогава бях...може би 10 - ти клас. Нищо особено не е. Няма никакво "възнасяне в облаците от кеф" и изобщо като цяло е изключително неприятно. Да не говорим, че устата ти пресъхва като пустиня.
Един единствен опит ми беше достатъчен да осъзная, че всички приказки за тази вълшебна трева са преувеличавания.
Който не е пробвал не е изпуснал нищо.

п.п. Много се дразня на някои експерти в областта на наркотиците, които уверяват младите хора, че към хероин се пристрастяваш след 15 - тата доза. Колко ли млади са се подлъгали, казвайки си "еее...ами дай да опитам за осми път...до петнадесетия има време". :?

Твърдо против разпространението на всякакъв вид твърди и "меки" накротици.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Не знам какво си пушил, сигурно не е била чиста трева. Дори и да е чиста е нормално да ти стане неприятно ако препушиш. Както и с алкохола. Изпии 2 шишета водка и виж дали ще ти е готино. А за хероина, това е един от най-гадните наркотици. Възможно е, но рядко, да се пристрастиш физически още от първия път. Да не говорим, че хероинът на българския пазар е толкова чист, колкото ноктите на мангал работещ във ВОЛФ. И пак ще кажа, наркотик е всяко вещество, което по някакъв начин действа на тялото и/или психиката. Така че преди да отписвате "всякакъв вид твърди и "меки" наркотици", осъзнайте, че и вие ги ползвате. Алкохол, кофеин, никотин... всички доста вредни, докато гъбите например, са по-малко токсични от аспирина. И за да не се разлаят определени хора, че говоря на изуст, давам линк (на английски): http://www.thegooddrugsguide.com/mushrooms/faq.htm

Едит:
Ще допълня някои неща, за да не ме разберете погрешно.

1. Ентеогените и други леки наркотици НЕ СА за всеки. Не всеки може да извлече максимална полза от тях, дори и да се използват по предназначение, а не за "Еее, копеле, аре да се напушимЕ/наядемЕ с гъби и да ходимЕ да денсимЕ!" Както не от всеки става пияч, така не може от всеки да се очаква да изпита на 100% добрите страни на леките наркотици. На мен например не ми понася кофеинът. Пия 1 малко кафе и започвам да треперя и да ми се гади. Но не съм тръгнал да тръбя за забрана на кафето, само защото от кофеин ми става зле. Не, просто пия зелен чай, черен чай или в краен случай 3 в 1, където количеството кофеин е много по-малко и не ми действа зле. На който не му действат положително леките наркотици, да не взима. Но нека не пречи на тези, на които им действат добре да се възползват от този ефект.

2. 13-14 годишна възраст НЕ Е подходяща за употреба на леки наркотици, били те алкохол, никотин, гъби, трева и така нататък. На тези години нито тялото, нито умът са достатъчно зрели, за да преценят добре ситуацията, рисковете и последствията от употреба на пиене, цигари, марихуана или гъби. Няма точно определена възраст за зрялост. На някои акъла им идва по-рано, на други по късно, а на трети, като мен :P , никога не им идва. Но да кажем, че при евентуална легализация или поне декриминализация на леките наркотици, минималната възраст за купуване/притежание/ползване да е 18, както по закон е за наркотичните вещества алкохол и никотин.

3. Докато леките наркотици съвсем спокойно могат да се легализират, но с строг държавен контрол, то всякакво притежание/разпространяване на тежки наркотици, като например морфин и неговият дериват - хероин, трябва да се наказват тежко.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
necrozis
Легендарен флуудър
Курс: друг

Мнение от necrozis »

кофеина ми действа пагубно... едно кафе и тичам пред рейса :lol: или ако не тичам почват да ми се тресат ръцете като на стар алкохолик
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

kuponka написа:Какво мислите за тревата ? Не искам едносрични отговори, а да се обосновете точно, защо смятате че тя скапва или пък променя човека за добро? :))
не употребявам,
не съм употребявал
и се надявам да не употребя
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
kyrtika
В началото бе словото

Мнение от kyrtika »

Аз пък пуша марихуана от вече, кажи го, 10 години, с различен темп, имал съм периоди по 10 коза на ден, имал съм и периоди с месеци да не пуша. Не смятам, че ми е навредила или попречила в нещо, нямам проблеми с нея в живота си, всичко, което съм искал да постигна и т.н. си го постигам и общо-взето марихуаната ми е дала повече, отколкото е взела. Познавам адвокати, които пушат също чат-пат и всякакви хора като цяло и си мисля, че и на 40, пак ще си гледкам някое растенийце в саксия или градина и след напрегнат бизнес ден напр. с биричка и козче гледам новини.
Ефектът е въпрос на индивидуално усещане. Който не му понася, да не пуши. Елементарно решение.
kyrtika
В началото бе словото

Re:

Мнение от kyrtika »

Търговецът на кристал написа: Мой добър приятел ... Едва си изкара изпитите, дори някои от тях ги е взел с по-силна дрога...
Че много студенти от цифра време изкарват сесиите на амфети. Още през 80-те студентите са се правели с легални амфети от аптеките, да седят будни по цяла нощ. По-добре да четеш и да трепериш, отколкото да шийш черти и само да трепериш :lol:
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Мнение от FMI »

Не съм спец, но това ми прилича точно на амфети под прикритие :)

http://www.atrophex.com/

Иначе уж е бърнър с максимално комплексно действие, но поне като те спрат куките с него и не могат нищо да ти кажат :) А безсънието му е единствения страничен ефект и то не задължителен :) И определено много ме изкушава предвид че почнаха контролните, а и сесията наближава. Жалко само че е толкова скъпо и още по жалко че тези говеда дистрибуторите дигат цената двойно докато стигне до БГ...

Но може и да пробвам ей това http://store.bsnonline.net/detail/thermonex.html което като бърнър е по силно, но няма много от екстрите на другото и въпреки че е значително по евтино, пак не ми е съвсем по джоба...

Пък и съм доста предубеден и затова не никога не съм пил никаква химия, нещо не им вярвам че са безвредни... Та аз дори лекарства за настинка не пия, но пък вече ЕГН-то си казва думата и тлъстинките не искат да се топят сами...

Какво бихте ме посъветвали :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Reaver
Да живей словото
Специалност: История (СУ)
Курс: втори

Мнение от Reaver »

Тревата е едно от добрите неща , които съм опитвал през живота си.Сериозно тя трябва да се продава легално , както в Холандия.Просто тогава се вижда голяма част от същността на човек , да не говориме че простотията избива в няма такива мащаби (поне при мен и някои приятели).Перфектен релакс е , дава няма толкова култови идеи.Освен това не може да вземеш свръх доза от трева.Май довечера ще навеста кварталния :) за малко зелено :D
Обичам и гъбки , ама тях само в контролирана среда , в която няма шанс се претрепа , защото съм решил че мога да летя.
Един приятел адвокат , само като се напуши може да цитира наказателния кодекс на България на Латински :) :)
S.D.M.F.
Изображение
Бавария написа:Абе т'ва Тери Пратчет е егаси тъпата книга
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Reaver написа:Тревата е едно от добрите неща , които съм опитвал през живота си.Сериозно тя трябва да се продава легално , както в Холандия.Просто тогава се вижда голяма част от същността на човек , да не говориме че простотията избива в няма такива мащаби (поне при мен и някои приятели).Перфектен релакс е , дава няма толкова култови идеи.Освен това не може да вземеш свръх доза от трева.Май довечера ще навеста кварталния :) за малко зелено :D
Обичам и гъбки , ама тях само в контролирана среда , в която няма шанс се претрепа , защото съм решил че мога да летя.
Един приятел адвокат , само като се напуши може да цитира наказателния кодекс на България на Латински :) :)
ПФ, мен защо не ме хваща шибаната трева... Едно врме като бачках в едно клубче, кварталния киснеше там и се пробва да ме зариби с безплатни мостри, ама не му се получи нещо :lol:

А от същата трева другите как се отрязваха, не е истина...

Алкохола и той не ме влече, пък и защо трябва да се дригораш за да ти е весело, ей това не мога да разбера :) Супер купончета сме си правили едно време без капка алкохол, а за наркотици въобще не можеше и дума да става, то просто нямаше :)

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Стига с тия пристрастяваници...зависимости и щуротии...
Кажете ми от какво не сте зависими...или към какво не сте пристрастени...
Пробвайте да живеете седмица без нет...GSM...кафе...паста за зъби....транспорт...и т.н да ви видим...
...снощи си се нагърмях от скука... и останах доста доволен :) :) :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Дичоу написа:Стига с тия пристрастяваници...зависимости и щуротии...
Кажете ми от какво не сте зависими...или към какво не сте пристрастени...
Пробвайте да живеете седмица без нет...GSM...кафе...паста за зъби....транспорт...и т.н да ви видим...
...снощи си се нагърмях от скука... и останах доста доволен :) :) :)
Пробвал съм всичко това :)

1. В казармата като ми свърши пастата или като съм караул и въобще и четка не съм си взел си миех зъбите смо с пръст
2. Там установих че и без нет мога, но си признавам че след това още по силно се пристрастих :) Ако имам какво друго да правя в свободното си време мога и него да откажа обаче :)
3. GSM и без това ползвам много рядко, въобще няма какво да го коментирам, един ваучер от 10 лева ми стига за година :)
4. кафе не пия
5. като нямам пари карам колело, като няма и колело и контролите са се развихрили и пеша си ходя, а ти може би говориш за кола, определено не съм пристрастен :)

Без всичко можеш и ти и всеки, сигурен съм :) Въпроса е кое ти е полезно, кое ти е вредно и кое ти е по полезно отколкото вредно всъщност :)

kyrtika
В началото бе словото

Мнение от kyrtika »

http://www.atrophex.com/

Амфети под прикритие, няма такова нещо бате. Това е типична хранителна добавка за горене на мазнини, от сорта на Липозан. Обикновено съдържат кофеин в големи количества и други разрешени вещества. Виж в сила.бг, там имат продуктите на конкретно тази фирма и то на много прилични цени.

Относно тревата, че не те е хванало е възможно при начинаещи, първите няколко пъти въобще да не го усетиш, а всички, които са пушили с теб да са се върнали в 4-ти клас :drunken:
Аватар
rage_killer
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от rage_killer »

Здравейте на всички :wink:
Прочетох голяма част от мненията,тъй като ми е много интересно как мислят хората по тези "наркотични въпроси".Много съм разочарована от повечето мнения.Не мисля,че е серизоно да се правят изказвания като "долу наркотиците" или други подобни крайности.Малко хора осъзнават,че тези вещества карат хората да се чувстват добре.Затова са употребявани.Относно тревата,никога не съм я смятала за наркотик(най-малко защото не знам за човек, който е физически зависим от нея).Амфетамините са съвсем друг тип вещество,не само като произход, а и като въздействие.Бих казала,че са точно опратното на марихуаната.И това,че се почва с трева и се преминава към други наркотици е пълна глупост!Дали и какво ще взимаш си зависи само тебе.

Аз лично приемам тревата като нещо успокояващо и развеселяващо.Алкохолът има много по-неприятно въздействие върху организма ми и не употребявам.Относно затъпяването,да има такъв момент,но когато започнеш да пушиш на 15 и то всеко ден по няколко пъти.Аз до сега трябваше да съм на игли по логиката на по-ограничените,а и по-добрия вариант-да съм леко уродливо бавно изчадие без мозъчна дейност...

Първо пробвайте,после пишете.
l_57191ff4fbe1d9ccb2a07b170eef9730.gif
l_57191ff4fbe1d9ccb2a07b170eef9730.gif (18.77 KiB) Преглеждано 309 пъти
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

FMI написа:
Без всичко можеш и ти и всеки, сигурен съм :) Въпроса е кое ти е полезно, кое ти е вредно и кое ти е по полезно отколкото вредно всъщност :)
И без трева можеш...въпрос на избор...това се опитвах да обясня и в темата в "Мнения"...просто държавата трябва да остави избора в хората....
..ако искаш се трови...ако не искаш недей :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Reaver
Да живей словото
Специалност: История (СУ)

Мнение от Reaver »

FMI написа:ПФ, мен защо не ме хваща гадната трева... Едно врме като бачках в едно клубче, кварталния киснеше там и се пробва да ме зариби с безплатни мостри, ама не му се получи нещо :lol:

А от същата трева другите как се отрязваха, не е истина...

Алкохола и той не ме влече, пък и защо трябва да се дригораш за да ти е весело, ей това не мога да разбера :) Супер купончета сме си правили едно време без капка алкохол, а за наркотици въобще не можеше и дума да става, то просто нямаше :)
Смятай ... колко му е била чиста стоката , а и си е факт че повечето келешчета за да са куул се прават се едно ги е фанало.Кой знае с колко джоджан и тютюн я е продавал.Това ми напомня преди за 1 момче от училище дето продаваше джоджан и чубрица смесени за трева , взимаше по 1 лев на еърбегче , ама това беше в далечната '99год. Един приятел преди месец каза същото "Мен досега от трева не ме е хващало!".Дръпна 3 пъти и после нямаше такава усмивка ... Heath Ledger пасти да яде в сравнение с неговата гримаса.
Освен това , кой казва че пафкам за да ми е весело ?Нито го правя за да избягам от реалността , нито за да ми е весело или нещо.Просто напушен си избивам цялата простотия дето се е насъбрала за 1 месец примерно. :)
S.D.M.F.
Изображение
Бавария написа:Абе т'ва Тери Пратчет е егаси тъпата книга
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”