Не знам какво си пушил, сигурно не е била чиста трева. Дори и да е чиста е нормално да ти стане неприятно ако препушиш. Както и с алкохола. Изпии 2 шишета водка и виж дали ще ти е готино. А за хероина, това е един от най-гадните наркотици. Възможно е, но рядко, да се пристрастиш физически още от първия път. Да не говорим, че хероинът на българския пазар е толкова чист, колкото ноктите на мангал работещ във ВОЛФ. И пак ще кажа, наркотик е всяко вещество, което по някакъв начин действа на тялото и/или психиката. Така че преди да отписвате "всякакъв вид твърди и "меки" наркотици", осъзнайте, че и вие ги ползвате. Алкохол, кофеин, никотин... всички доста вредни, докато гъбите например, са по-малко токсични от аспирина. И за да не се разлаят определени хора, че говоря на изуст, давам линк (на английски):
http://www.thegooddrugsguide.com/mushrooms/faq.htm
Едит:
Ще допълня някои неща, за да не ме разберете погрешно.
1. Ентеогените и други леки наркотици НЕ СА за всеки. Не всеки може да извлече максимална полза от тях, дори и да се използват по предназначение, а не за "Еее, копеле, аре да се напушимЕ/наядемЕ с гъби и да ходимЕ да денсимЕ!" Както не от всеки става пияч, така не може от всеки да се очаква да изпита на 100% добрите страни на леките наркотици. На мен например не ми понася кофеинът. Пия 1 малко кафе и започвам да треперя и да ми се гади. Но не съм тръгнал да тръбя за забрана на кафето, само защото от кофеин ми става зле. Не, просто пия зелен чай, черен чай или в краен случай 3 в 1, където количеството кофеин е много по-малко и не ми действа зле. На който не му действат положително леките наркотици, да не взима. Но нека не пречи на тези, на които им действат добре да се възползват от този ефект.
2. 13-14 годишна възраст НЕ Е подходяща за употреба на леки наркотици, били те алкохол, никотин, гъби, трева и така нататък. На тези години нито тялото, нито умът са достатъчно зрели, за да преценят добре ситуацията, рисковете и последствията от употреба на пиене, цигари, марихуана или гъби. Няма точно определена възраст за зрялост. На някои акъла им идва по-рано, на други по късно, а на трети, като мен

, никога не им идва. Но да кажем, че при евентуална легализация или поне декриминализация на леките наркотици, минималната възраст за купуване/притежание/ползване да е 18, както по закон е за наркотичните вещества алкохол и никотин.
3. Докато леките наркотици съвсем спокойно могат да се легализират, но с строг държавен контрол, то всякакво притежание/разпространяване на тежки наркотици, като например морфин и неговият дериват - хероин, трябва да се наказват тежко.