LOOOLУраган написа:Ако тия олимпяди бяха Unreal Tournament игри, от отбора на СУ щеше да звучи само
..............HEADSHOT............ DOUBLE-KILL..........MULTI-KILL....UNSTOPABBLE.....ULTRA-KILL......... M-M-M-MONSTER-KILL....
......................GOD-LIKE..........
НБУ
Re: НБУ
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
FightForFreedom написа:Аз говоря само за моята специалност, защото съм се интересувал живо и имам наблюдения. За останалите специалности- нямам коментар.
ХАХАХАХХА. ХА-ХА-ХА! Това ми е любимото изказване на човек завършил НБУ - "Ние в НБУ сме практици, не сме теоритици" - това ми го казва, човек завършил психология в НБУ. И обяснява как си сядали по двама на упражненията и си говорили, задавали си въпросчета и как никога не били виждали дебелите книги, дето в тоя гаден СУ ги учат
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Дам, по повод изказването за "теоретичните увъртания" в СУ и аз мислех да напиша нещо подобно.allshallperish написа:FightForFreedom написа:Аз говоря само за моята специалност, защото съм се интересувал живо и имам наблюдения. За останалите специалности- нямам коментар.
ХАХАХАХХА. ХА-ХА-ХА! Това ми е любимото изказване на човек завършил НБУ - "Ние в НБУ сме практици, не сме теоритици" - това ми го казва, човек завършил психология в НБУ. И обяснява как си сядали по двама на упражненията и си говорили, задавали си въпросчета и как никога не били виждали дебелите книги, дето в тоя гаден СУ ги учат. НБУ е пародия.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Добре, това е глупаво. Всеки си гледа от камбанарийката. Имам контролни, всяко на учебник от по 300 страници. Кога ще проумеете, че малки късове субективна информация не дават обективен поглед върху цялата картина? Ако щете. Прави впечатление в темата, че представителите на СУ се държат агресивно и инфантилно, да не кажа комплексарски, а хората от НБУ са по-скоро дипломатични и като цяло обясняват по-спокойно. По отношение на грамотността в постовете в тази тема пак се получават некрасиви резултати от страната на по-нападателните. Стига сте се държали като малоумни надъхани първолаци, проявете малко възпитание и уважение. На колко години сте?
Последно промяна от Jamesmagno на 30 Апр 2010, 02:32, променено общо 1 път.
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Истината е, че СУ е плачевно по много параметри и се получава , като "присмял се куция на глухия".
Във всеки университет има библиотека.Който иска да учи - може да учи.
Мен единственото, което ме дразни в НБУ са така наречените "пичове" и "пички" там.Иначе - университет като университет.
Във всеки университет има библиотека.Който иска да учи - може да учи.
Мен единственото, което ме дразни в НБУ са така наречените "пичове" и "пички" там.Иначе - университет като университет.
The names of the future are stamping of impatience.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Ти нещо да не се вбеси на фактите, че, въпреки декларираното оттегляне от темата, пишеш?Jamesmagno написа:Добре, това е глупаво. Всеки си гледа от камбанарийката. Имам контролни, всяко на учебник от по 300 страници. Кога ще проумеете, че малки късове субективна информация не дават обективен поглед върху цялата картина? Ако щете. Прави впечатление в темата е, че представителите на СУ се държат агресивно и инфантилно, да не кажа комплексарски, а хората от НБУ са по-скоро дипломатични и като цяло обясняват по-спокойно. По отношение на грамотността в постовете в тази тема пак се получават некрасиви резултати от страната на по-нападателните. Стига сте се държали като малоумни надъхани първолаци, проявете малко възпитание и уважение. На колко години сте?
И какво пишеш - безпочвено обиждаш опонентите си.
Вместо да отговориш на някого нормално...
Но какво ли да отговориш всъщност...
За контролните - поздравления, и ние в училище правихме контролни по математика на същите учебници като в СМГ, но колко души от наш'те разбират от математика...
Основното, което гради престижа на един университет, е способността му да оценява правилно студентите си. И работодателите съвсем нормално си поставят въпроса - една отлична диплома по архитектура от УАСГ сравнима ли е с такава от НБУ?
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Въпросът е какво става ако не отидеш на това контролно или не учиш за него :Р Да кажем, че вие с данчо сте ученолюбиви и се възползвате от по-добрата материална база, която ви предоставя университета. Но моите наблюдения показват, че вие сте единици и че много други неученолюбиви хора завършват без никакви проблеми с високи дипломи при вас :РJamesmagno написа:Добре, това е глупаво. Всеки си гледа от камбанарийката. Имам контролни, всяко на учебник от по 300 страници.
Колко от колегите на данчо могат да различат пиктски от тракийски предмет :Р Тва че той може не е показателно. Щото и аз мога да решавам параметрични уравнения с две неизвестни ама тва не е заслуга на СУ.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
В моя курс има поне 30 човека, които са с високи дипломи, а не са от най-ученолюбивите.Smoking Mirror написа:Въпросът е какво става ако не отидеш на това контролно или не учиш за него :Р Да кажем, че вие с данчо сте ученолюбиви и се възползвате от по-добрата материална база, която ви предоставя университета. Но моите наблюдения показват, че вие сте единици и че много други неученолюбиви хора завършват без никакви проблеми с високи дипломи при вас :РJamesmagno написа:Добре, това е глупаво. Всеки си гледа от камбанарийката. Имам контролни, всяко на учебник от по 300 страници.
Колко от колегите на данчо могат да различат пиктски от тракийски предмет :Р Тва че той може не е показателно. Щото и аз мога да решавам параметрични уравнения с две неизвестни ама тва не е заслуга на СУ.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Вбесих се, да. Почервенях целия.Methuselah написа:Ти нещо да не се вбеси
Основното, което гради престижа на един университет, е способността му да оценява правилно студентите си.
Ех... Престиж. И Дай-дай е престижен клуб. И бат' Бойко има престиж. А качеството на обучението от какво се гради? Не мисля, че са ме обучавали некачествено. И не са. Престижът не е критерий за качествата на преподавателите и на учебния матрял. Нито на условията.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Т.е. ти обясняваш това, че всички завършват НБУ, с невероятните преподавателски умения на професоритеJamesmagno написа: Ех... Престиж. И Дай-дай е престижен клуб. И бат' Бойко има престиж. А качеството на обучението от какво се гради? Не мисля, че са ме обучавали некачествено. И не са. Престижът не е критерий за качествата на преподавателите и на учебния матрял. Нито на условията.
Оценките ви са реални. ОК. .. ЛОЛ.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Нем. Обяснявам, че престижът не е добър критерий, особено предвид българските условия, ако си в университета за друго, освен за диплома и професионална реализация след това.
Бих направил паралел с приятелство с човек, нехаресван от обществото, който разполага с ценни човешки качества, въпреки социалното неодобрение. Въпросът е какво търсиш.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не е хубаво да даваш за пример само НБУ за нереални оценки.Methuselah написа:Т.е. ти обясняваш това, че всички завършват НБУ, с невероятните преподавателски умения на професоритеJamesmagno написа: Ех... Престиж. И Дай-дай е престижен клуб. И бат' Бойко има престиж. А качеството на обучението от какво се гради? Не мисля, че са ме обучавали некачествено. И не са. Престижът не е критерий за качествата на преподавателите и на учебния матрял. Нито на условията.
Оценките ви са реални. ОК. .. ЛОЛ.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- Methuselah
- Легендарен флуудър
А ти за какво, казваш, си в университет?Jamesmagno написа:Нем. Обяснявам, че престижът не е добър критерий, особено предвид българските условия, ако си в университета за друго, освен за диплома и професионална реализация след това.Бих направил паралел с приятелство с човек, нехаресван от обществото, който разполага с ценни човешки качества, въпреки социалното неодобрение. Въпросът е какво търсиш.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Да. Ама в НБУ са повече. Образно казано ако за да завършиш някоя специалност в СУ с определен успех трябва да хвърлиш Х усилия, за да завършиш НБУ със същия успех трябва да хвърлиш У усилия, което е доста по-малко. По мои наблюдения.camel написа:Не е хубаво да даваш за пример само НБУ за нереални оценки.Methuselah написа:Т.е. ти обясняваш това, че всички завършват НБУ, с невероятните преподавателски умения на професоритеJamesmagno написа: Ех... Престиж. И Дай-дай е престижен клуб. И бат' Бойко има престиж. А качеството на обучението от какво се гради? Не мисля, че са ме обучавали некачествено. И не са. Престижът не е критерий за качествата на преподавателите и на учебния матрял. Нито на условията.
Оценките ви са реални. ОК. .. ЛОЛ.И в СУ има такива...и то МНОГО!
Иначе естествено и на двете места може да се научи много. Въпросът е да имаш желание. Но това да научиш нещо е едната страна на университета.
Другата е, както казва Матусал, че оценява по определен начин количествено и качествено твоите знания и отразява това в дипломата, която ти дава. И всички останали от този момент нататък разчитат на тази оценка, която ти е дал университета ти, за да оценят твоите знания. И тук за мен НБУ се дъни, защото много по-лесно дава високи оценки, отколкото в СУ. Или по-скоро - необективните оценки в НБУ са изкарани с много по-малко усилия спрямо полу-необектвините оценки в СУ.
Камеле, и аз знам за много хора, които не дават обективни оценки в СУ. Но аз съм виждал как цял един поток получава необективни оценки, но те НЕ са завишени, ами занижени.
Освен това не мога да кажа за останалите специалности, но конкретно за правото - аз не съм разочарован от него. Има доста добри преподаватели, които съчетават достатъчно добър подход и познания и изисквания, и след лекционните курсове на които определено съм научил много неща. Честно казано нямам представа колко от тях водят курсове в НБУ и на какво ниво го правят, но от лекциите в ЮФ определено съм доволен.
Peace is a lie. There is only passion.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз просто изказвам мнение. Изключително разочарован съм от СУ и вече нямам търпение да се махна. 
- Of course not!