Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Etiainen »

Music Addict написа: Бал 27,49 дали ще стигне? :roll:
Да
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
denik
В началото бе словото

Мнение от denik »

Music Addict написа:
DivineReaper написа:
peachy написа: А някой писал ли е английска филология?
Йеп! Дано за там ми се отвори вратата!
:bounce:
Аз също се надявам на филология. :D
Бал 27,49 дали ще стигне? :roll:
За филологията аз съм на ръба - 24,35 :) Да се надяваме, че щом няма да падат баловете, няма и да се качват :lol:
durotar
От дъжд на вятър
Специалност: Испанска филология
Курс: първи

Мнение от durotar »

Еми аз съм адски разочарован от себе си.Имам 4,16.Въпреки че имам 4,75 по испански едва ли ще вляза Японистика :( :( :(
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Ами мен племенницата ми дето е 1ви клас си говори английски без проблем. От ученето в детската градина, картууннетуорк и играене на ММОРПГ-та. Ако си използвате езика достатъчно в ежедневието и от 4ти клас да не сте го учили и да сте минали само с решаване на книжките, не виждам какво му е невероятното. Все пак момичето е изкарало 4.50 не 6.00...

Deska написа:И аз ще искам да си видя работата...3.00 не знам как са го изчислили, странна работа.Ще ги избия всички, ей :evil: :evil: :evil:
Изчисляването е лесно. На всяка направена грешка те режат по точка, за есето е малко по-субективна работата, но ако не ти е добре структорирано и има грешки няма как да ти пишат повече точки на него дори и да искат. Събират ти точките и като имаш 40 точки от всичко общо ти пляскат 3ката и това е. :roll:
Аватар
Melany
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Melany »

Не забравяйте, че все пак име есе, което си е субективен елемент. Едно есе спокойно може да направи разлика в оценката от една единица, че и повече. 25 точки са това. Едно е да ви дадат 5, друго 25. Дори и на предните елементи да имате около 60 точки примерно.
А проверяващи всякакви, няма какво да си говорим.
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Е, не е чак толкова субективно. И там си има правила и изисквания, и двама проверяващи плюс арбитър. :roll:

А примера с 60те точки според мен е доста неподходящ (като се има в предвид, че максимума е 65 :lol: ). Аз от човек изкарал 60 точки бих очаквала есе за поне 23 точки. :lol:

Това е език... не е математика, където ако не си решиш последните 2 задачи и могат да те одрежат с 10 точки или нещо от сорта. Или история където може да не знаеш една тема и точно тя да ти се падне... Няма го и момента с времето, за да кажеш, че не си успял да стигнеш до въпросния компонент. Като цяло нещата са доста правопропорционални. Ако можеш да изкараш добър резултат на останалата част от изпита, това означава, че би трябвало да имаш достатъчно познания по езика, за да можеш и да напишеш едно есе на съответното за теб ниво. (Е, освен ако не си преписал отговорите на теста от другарчето до теб някакси...)
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

Във въпросните прехвалени езикови гимназии никой не ти гарантира че преподаването ще е на ниво, а и зависи на какъв учител попаднеш. Аз например учих в училище, което беше по учебната програма на АЕГ, но 4 години ми преподаваха само някакви лунатици, които не само че не успяха да ме научат на нищо ново, а и ми загубиха времето. 11 и 12ти клас сме учили Intermediate заради моите 'високоинтелигентни' съученици, които не чаткаха нищо. Proficiency? Не и в това училище.
И не виждам нищо странно 1ви курс филология да се учи на това ниво. Това е идеята все пак - да овладееш езика до съвършенство (доколкото това е възможно за език).
Иначе ако не можете да изкарате поне над 5 на изпита, вие дори и да влезете, ще ви е супер трудно и ще съжалявате.

Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Аз реших да си изтрия поста, че ще кажат, че съм хейтър...
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър

Мнение от Etiainen »

Не си хейтър, прав си. Който не може да се справи на един изпит на ниво приблизително advanced, къде се хвърля да учи филология въобще.

Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Аз като се явявах да приравнявам 12ти клас, след 1 година курс-подготовка, на писмения профишънси изкарах 3,90, а тук в СУ без кой знае какво учене и с една камара грешки от бързане имам 4,88.....

Както бях постнал преди това, учат ся луди работи - 30 думи за различен вид говоренем, 30 думи за различен вид удари....литературата си е ебало майката и т.н.

Иначе, аз също не съм учил в Езикова.Просто ходих на курсове към Първа езикова във Варна и приравнявах от 8 до 12 клас ;]
Последно промяна от happyswift на 25 Юли 2009, 10:19, променено общо 1 път.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

И аз това щях да кажа, че въобще не беше хейтърско изказването. Много хора правят голямата грешка да си мислят, че филологията е езиков курс. Big mistake. Затова и аз се пъна да им обяснявам да не лежат на това ухо, че ще си учат език тихо и кротко и после ще се прехвърлят, защото почти няма как да стане. А тези филологии, чиито езици се учат в училище, са на доста високо ниво. При тях наистина се навлиза в дълбоки води, затова само човек с голяма любов към езика и интерес към лингвистиката може да се справи добре. Това си важи за всички филологии, де.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Мен учителката ми по английски ни обясняваше един път как като била студентка във втори курс можела да сглоби и разглоби кораб на всичките му части на английки. :lol:
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Учителят, който ми беше 12ти клас беше просто луд.Като вземахме някоя дума даваше обикновенните `и значения и това в техниката и механиката....

Луда работа :D
Аватар
SheAndHerDarkness
Да живей словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Мнение от SheAndHerDarkness »

С 4.92 и бал 26.61 май ще размина със Скандинавистиката :cry: Иначе поздравления за високите оценки :D
What is our flesh for,
if not to feel our mortal shell!
What is our soul for,
if not to know we never die!
Аватар
Deska
В началото бе словото
Специалност: отказала се Украинистка:)

Мнение от Deska »

Айде бе.
Елате да учите в училището, в което съм учила английски от 8 клас досега и ще разберете за какво става въпрос.Тука повечето се заизхвърляхте.Чак ме нервирате.Някой напред-след 4-ти клас не бил учил нищо ново по английски, Извинявай, мистър Всезнайко, но е невъзможно да напишеш една диктовка ако толкова години не си учил.Извинете ме всички, дето се изкарахте, че вече го знаете английския перфектно, не знам къде сте се запътили тогава към филологий ? Вече виждам вълната от негодувание към поста ми, но ми е все едно.И да-никой не ми е виновен, че имам 3, могла съм да науча и по-добре.За мен основното е, че един филм мога да го изгледам без субтитри, една книга да я прочета и да разбера за какво става дума...Един изпит в Софийски не доказва колко знам.И колкото до есето, прочетете следното : (вчера писах с приятелка, студентка в Софийски, испанска филология, умишлено името и го махнах)
[00:13:35] ˙·٠● *****●٠·˙ каза: ama da ti kaja.. kato proverqvaha po ispanski izpitite sega taq godina
[00:13:37] ˙·٠● *****●٠·˙ каза: nie bqhme na izpit
[00:13:51] ˙·٠● *****●٠·˙ каза: i bqhme staq do staq s proverqvashtite, koito vsichki mi predavat
[00:13:59] ˙·٠● *****●٠·˙ каза: iii izlizaha 4 puti da piqt kafe
[00:14:12] ˙·٠● *****●٠·˙ каза: i edna kato kaza "aide po- burzo da svurshvame
[00:14:29] ˙·٠● *****●٠·˙ каза: che mi pisna da gledam tupi pravopisni greshki"
[00:14:37] ˙·٠● *****●٠·˙ каза: i sama si pravi izvodite kakvo pravqt sled tova
There is nothing permanent except change...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”