Да, сори, и аз проверих и май нямаше особена разлика, просто по другите форуми, тази опция играе роля, но тук просто дава новите мнения, без значение дали си писал в темата или не.MERCES_LETIFER написа:Не. Не виждам никаква разлика.
Предложения за промяна и развитие на форума
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Предложения за промяна и развитие на форума
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- dimo
- Site Admin
- Специалност: РСМТ, магистратура
- Курс: семестриално завършил
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10001
- Обратна връзка:
Понеже Господ е рекъл "Да бъде", реших да добавя хиляда и малко емотикончета. Отне ми 30-ина минути да ги сваля и да попрограмирам малко, но дано труда си е струвал. Приятно ползванеHedonism написа:Аз бих предложила да се подменят емотиконките - прекалено са безизразниРазгледайте тук; в лявата колона на страницата са подредени по категории
![]()
Ще може като пусна пак RSS-a. Така ще можеш да се абонираш за разни теми/форуми и да виждаш в браузъра само новите неща. Ще пробавм след малко това с RSS-а (така и така ми е форумен ден).MERCES_LETIFER написа:Hi guyz!
Много ме чопли един въпрос. Има ли начин при избирането на "Виж активните теми" да ми се показват единствено такива от раздели, които лично ме касаят?С други думи, кво ме интересуват тревогите на разните му там факултети, различни от моя?... (примерно)... Предполагам, сте наясно, че определени хора usually не четем определени раздели... така че има ли начин да ни улесните?
димо, обичаме те! 
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Здравейте и от мен!
Използвам "subsilver2" скинът и понеже видях,че има нови емотикони реших да ги проверя! Какво се оказа? Оказа се,че имам дори и по-малко,отколкото бяха преди! Реших да върна основният скин на форума и емотиконите взеха,че се появиха! Същото беше и вчера,докато търсих (за пореден път) Потребителския ранг - всеки,когото питах ми казваше,че се намира в Личния профил,но въпреки това при мен продължаваше да не се появява и тогава смених скинът на "su" и наистина тази екстра ми се показа!
Молбата ми е - ако може така да се направи,че тези опции да фигурират и в другите скинове,а не само в основният.
Мерси предварително!
Използвам "subsilver2" скинът и понеже видях,че има нови емотикони реших да ги проверя! Какво се оказа? Оказа се,че имам дори и по-малко,отколкото бяха преди! Реших да върна основният скин на форума и емотиконите взеха,че се появиха! Същото беше и вчера,докато търсих (за пореден път) Потребителския ранг - всеки,когото питах ми казваше,че се намира в Личния профил,но въпреки това при мен продължаваше да не се появява и тогава смених скинът на "su" и наистина тази екстра ми се показа!
Молбата ми е - ако може така да се направи,че тези опции да фигурират и в другите скинове,а не само в основният.
Мерси предварително!
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
- dimo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Може да се направи. Само ще видя кой какво ползва - поне за субсилвър и просилвър може.
Вече е оправено. Честито
.
Вече е оправено. Честито
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Много благодаря за бързия ти отговор! 

Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Как точно се работи с това Syndication? 
- dimo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Ами, щракаш на него, избираш си кои теми са ти интересни то ти отваря един адрес, в който виждаш последните постове от тези теми. Ти си го запомняш в браузъра и така... Иначе според браузъра можеш и други неща да правиш, но при условие, че току-що го добави и аз не знам още...
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Евала димо,супер полезно е 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Само аз ли пробвах да го въведа за скрития раздел и не стана?
бтв, за мозилата, излиза като буукмарк в лентата и от там, примерно както съм задал - ми вади последните 10 теми от разделите, които посочих. Така трябва да бъде, нали?
бтв, за мозилата, излиза като буукмарк в лентата и от там, примерно както съм задал - ми вади последните 10 теми от разделите, които посочих. Така трябва да бъде, нали?
- dimo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Така трябва да бъде. Аз скритите раздели май показва само ако си логнат във форума, но още не съм прочел 40-те страници коментари за мод-а. Иначе да - Live bookmarks на Firefox така показват нещата.
И относно единия скрит раздел - той никой не ще да пише вече
. Няма какво особено да покаже.
И относно единия скрит раздел - той никой не ще да пише вече
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Ъм, часовникът пак е разстроен?
- dimo
- Site Admin
- Обратна връзка:
Проблемът е пак, че сървъра е в Xen виртуална машина. След някое си обновяване на пакетчета от Линукса, реши пак да прави проблеми. Сега пуснах нещичко и да видим дали ще се реши проблема. Ако не - ще се трудя докато се реши.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
След като прегледах правилата, ако може, искам да предложа малко промени и обмисляния за гласуване. В смисъл не свободно тука, а където си трябва.
Ще бъда кратък. Ето линк за правилата за сверяване http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f=2&t=2095
По член 1 от правилата - тъй като има достатъчно голям брой теми имащи заглавия на латиница, по-точно на англииски, както и сумати постове, съдържащи изречения или казано по-искрено - лафове на англииски (тук нямам предвид песни или филми, а просто отговори по темата, но изказани на англииски, защото просто автора им така е решил да отговори и самия пост си е по правилата) - предлагам да се редактира правилото и да се забрани маймуницата, но не и писането на англииски език, има огромна разлика. В смисъл в този му вид правилото предполага, че ако не напиша име на песен, следващото ми изречение ще е причина да ми изтрият поста. You got my point.
Във връзка с член 2 - в много раздели на форума има специални теми, които определят какви са точно правилата на раздела, както и какви теми да се пускат в него. Но моето предложение е тези специални теми да бъдат оформени по еднакъв признак за всеки раздел, да бъдат систематизирани и добавени като линкове към общите правила. И да бъдат спазвани както са написани.
По член 3 - идеята ми е простичка - да бъде ясно и точно уточнено кои теми се броят за теми с разрешен спам и по какъв критерии пред дадена тема може да се добави [flood] - защото има такива теми, които са изтривани, и такива които са оставяни и в тях се флуди по правилата. Аз лично съм пускал и от двата вида.
и сега култовия член 5 - във форума има опция за пускане на рапорт относно дадени постове, заедно с мотивите за тях. Тук имам 1 въпрос - кой чете и отговаря за рапортите и каква ролят имат те, или няколкото такива, които съм пуснал лично, са просто загуба на времето ми? Отделно и предложението ми е да се добави този тип рапорти към правилото и те да играят роля на помощ на модераторите, които не могат да гледат всяка една тема и да следят за нередности по този член.
за член 6 - какъв е смисъла от него, като рядко се ползва и често виждаме "разговори" между двама потребители в дадена тема, като понякога са извън нея. Моята идея е да се определи точно колко такива неща могат да се допуснат и какви случаи трябва да са на ЛС.
за член 11 - имам въпрос - важи ли идеята за дискриминация що се отнася до музикален, литературен или филмов вкус? Защото имаше доста теми в музикалния раздел, които бяха атакуващо насочени към феновете на един или друг стил и те бяха арена повече на нападки и обиди. Както и сме свидетели на напрежение и дискриминация на основа музикален вкус. Възможно ли е правилото за дискриминиране да се отнася не само до темата, но и до държанието и постовете на юзърите?
и относно член 14 - има ли предпоставки или по-точно определени случаи в които се променят правилата, или това се прави просто по усмотрение от конкретен случаи, а не на базата на обсъждания веднъж месечно примерно (като парламента)
Това е което ми хрумна за сега...
Ще бъда кратък. Ето линк за правилата за сверяване http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f=2&t=2095
По член 1 от правилата - тъй като има достатъчно голям брой теми имащи заглавия на латиница, по-точно на англииски, както и сумати постове, съдържащи изречения или казано по-искрено - лафове на англииски (тук нямам предвид песни или филми, а просто отговори по темата, но изказани на англииски, защото просто автора им така е решил да отговори и самия пост си е по правилата) - предлагам да се редактира правилото и да се забрани маймуницата, но не и писането на англииски език, има огромна разлика. В смисъл в този му вид правилото предполага, че ако не напиша име на песен, следващото ми изречение ще е причина да ми изтрият поста. You got my point.
Във връзка с член 2 - в много раздели на форума има специални теми, които определят какви са точно правилата на раздела, както и какви теми да се пускат в него. Но моето предложение е тези специални теми да бъдат оформени по еднакъв признак за всеки раздел, да бъдат систематизирани и добавени като линкове към общите правила. И да бъдат спазвани както са написани.
По член 3 - идеята ми е простичка - да бъде ясно и точно уточнено кои теми се броят за теми с разрешен спам и по какъв критерии пред дадена тема може да се добави [flood] - защото има такива теми, които са изтривани, и такива които са оставяни и в тях се флуди по правилата. Аз лично съм пускал и от двата вида.
и сега култовия член 5 - във форума има опция за пускане на рапорт относно дадени постове, заедно с мотивите за тях. Тук имам 1 въпрос - кой чете и отговаря за рапортите и каква ролят имат те, или няколкото такива, които съм пуснал лично, са просто загуба на времето ми? Отделно и предложението ми е да се добави този тип рапорти към правилото и те да играят роля на помощ на модераторите, които не могат да гледат всяка една тема и да следят за нередности по този член.
за член 6 - какъв е смисъла от него, като рядко се ползва и често виждаме "разговори" между двама потребители в дадена тема, като понякога са извън нея. Моята идея е да се определи точно колко такива неща могат да се допуснат и какви случаи трябва да са на ЛС.
за член 11 - имам въпрос - важи ли идеята за дискриминация що се отнася до музикален, литературен или филмов вкус? Защото имаше доста теми в музикалния раздел, които бяха атакуващо насочени към феновете на един или друг стил и те бяха арена повече на нападки и обиди. Както и сме свидетели на напрежение и дискриминация на основа музикален вкус. Възможно ли е правилото за дискриминиране да се отнася не само до темата, но и до държанието и постовете на юзърите?
и относно член 14 - има ли предпоставки или по-точно определени случаи в които се променят правилата, или това се прави просто по усмотрение от конкретен случаи, а не на базата на обсъждания веднъж месечно примерно (като парламента)
Това е което ми хрумна за сега...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
И ти написа всичко това....
Wake up. It's just a forum.
Wake up. It's just a forum.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...