Минималните балове тази година - Трагедия!!!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Eneya
От дъжд на вятър
Специалност: Културология, Медии и Журналистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Eneya »

В артколежа към НБУ искат на година 6 бона, така че наистина не ми звучат много парите, които дава твоя приятел. Даже, почти нормално, особено за учене навън. Какъв е тоя университет, че е толкова евтин?
Или се води социално-слаб по народност? :twisted:
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Университетите в чужбина по принцип не са чак толкова скъпи, да не говорим, че отпускат и стипендии и общежития, а във Финландия някои университети са безплатни.
Аватар
mantut
В началото бе словото

Мнение от mantut »

ако имаш намерение да си живееш в България, е по- добре да завършиш бакалавър тук и евентуално магистър в чужбина. защото иначе културният шок е огромен, говоря от собствен опит. но всеки си има причини да избере чужбина или България :wink:
it is a hard life so live it well!
Аватар
Бисквитка
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Бисквитка »

benitabeni:) написа:ами така е защото много паплач влиза...незам преди така ли е било, но от курс към 40 човека (може и по-малко и повече да сме били, незнам...) сега ще завършим максимум 10 (в най-добрия случай)...

Хей, benitabeni, един въпрос : Кой и кога ти даде правото да причисляваш хора към тъй наречената група "паплач"? :shock: Хората обикновено съдят и определят нещата в живота си на основата на собствената си самооценка, но все пак внимавай да не те причислят и теб в някоя групичка; :? или най-малкото давай имената на тези, които не са "паплач" според теб, за да могат другите поне да се защитят!! :roll:

На съфорумците се извинявам за офтопика :oops:
Хората не са зли, просто не са достатъчно мъдри, за да бъдат добри!!!
Аватар
Дукеса Простакеса
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Дукеса Простакеса »

Уааау! за резултатите от второ класиране! :)
Ето толкова ниски оценки не е имало.
Журналистическия е по-нисък от славянската?
философията е 25.25??
Лъкът прошепва на стрелата, преди да я пусне: "Твоята свобода е моя!"
Аватар
avantgardistka
В началото бе словото

Мнение от avantgardistka »

Vaskes написа:Университетите в чужбина по принцип не са чак толкова скъпи, да не говорим, че отпускат и стипендии и общежития, а във Финландия някои университети са безплатни.
Абе твоят приятел трезвеник ли е? :lol: Иначе Финландия е чудесна страна, ама с тия цени на пиенето там :roll:
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
Аватар
techeto
Пишете, о, братя

Мнение от techeto »

Дукеса Простакеса написа:Уааау! за резултатите от второ класиране! :)
Ето толкова ниски оценки не е имало.
Журналистическия е по-нисък от славянската?
философията е 25.25??
Психология момчета е 23.75, а философия 23.25
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Eneya написа:В артколежа към НБУ искат на година 6 бона, така че наистина не ми звучат много парите, които дава твоя приятел. Даже, почти нормално, особено за учене навън. Какъв е тоя университет, че е толкова евтин?
Или се води социално-слаб по народност? :twisted:
Университета е мноо добър и е евтин щото сме ЕС....Бтв за Финландия съм чувал хубави неща ма алкохола е БЕЗУМНО скъп,което си е проблем както и да го погледнеш.....
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

От уникално ниските балове в СУ и безумно високите в УНСС най- много печели университета в Дупница :lol:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Pycua
В началото бе словото

Мнение от Pycua »

Еми като местата в СУ са с има няма 1/3 повече от миналата година как очаквате баловете да са същите ?
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

а работните места за завършилите увеличават ли се :lol:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
geri_st
В началото бе словото

Мнение от geri_st »

аз пък от личен опит казвам,че последните години все повече студенти се завръщат от чужбина или по-точно Германия(като мен). Не знам по колко заминават,но със сигурност са много по-малко от миналите години-2002 година от 120 души випуск (НЕГ- Бургас) заминаха около 100 човека,2003- 50%, а следващите години- има-няма 20 човека. Като се има предвид, че тази година вдигнаха и таксите от 100 на 600 евро,става непосилно за един български студент да се издържа там, дори и родителите да помагат,защото по 1200-1500 лева на месец не са малко за България.Та, не знам от къде черпите инфорацията,че там е станало по-евтино, може би по-лесно приемат(което и преди не беше трудно),но като си плащаш ще те приемат много ясно. По-вероятно е част от завършилите да заминава да работи в чужбина,отколкото да учи. А според мен ниските минимални балове се дължат на нивото на образованието в БГ...Все пак аз избрах БГ и СУ, за другите не ме е грижа :lol:
Pycua
В началото бе словото

Мнение от Pycua »

FTF написа:а работните места за завършилите увеличават ли се :lol:
Еми не :)

Но нали целта на цялата работа е да стане като фуния - който иска да може да влезе но трудно да се излиза(което за сега е ... който иска завършва). Накрая който е учил ще си намери хубава работа, който е влязъл на магия и е завършил също така - сигурно няма :)
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

наистина са ниски баловете, явно '88 е слаб випуск.
Аватар
бръм бръм
Постоянно присъствие

Мнение от бръм бръм »

не съм много съгласен че сме слаб випуск. Все пак имаше една дузина промени и мисля че има достатъчно много фактори които да определят "качеството" на випуска. Не мисля, че резултатите макар и най-важни са достатъчни за да се стигне до някакво заключение било то като твоето или някакво друго.
дрън дрън
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”