Или се води социално-слаб по народност?
Минималните балове тази година - Трагедия!!!
Модератор: Boromir
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология, Медии и Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
В артколежа към НБУ искат на година 6 бона, така че наистина не ми звучат много парите, които дава твоя приятел. Даже, почти нормално, особено за учене навън. Какъв е тоя университет, че е толкова евтин?
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Voltaire
- Бисквитка
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
benitabeni:) написа:ами така е защото много паплач влиза...незам преди така ли е било, но от курс към 40 човека (може и по-малко и повече да сме били, незнам...) сега ще завършим максимум 10 (в най-добрия случай)...
Хей, benitabeni, един въпрос : Кой и кога ти даде правото да причисляваш хора към тъй наречената група "паплач"?
На съфорумците се извинявам за офтопика
Хората не са зли, просто не са достатъчно мъдри, за да бъдат добри!!!
- Дукеса Простакеса
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- avantgardistka
- В началото бе словото
Абе твоят приятел трезвеник ли е?Vaskes написа:Университетите в чужбина по принцип не са чак толкова скъпи, да не говорим, че отпускат и стипендии и общежития, а във Финландия някои университети са безплатни.
The World is a book, and those who do not travel read only a page.
Saint Augustine
Saint Augustine
Университета е мноо добър и е евтин щото сме ЕС....Бтв за Финландия съм чувал хубави неща ма алкохола е БЕЗУМНО скъп,което си е проблем както и да го погледнеш.....Eneya написа:В артколежа към НБУ искат на година 6 бона, така че наистина не ми звучат много парите, които дава твоя приятел. Даже, почти нормално, особено за учене навън. Какъв е тоя университет, че е толкова евтин?
аз пък от личен опит казвам,че последните години все повече студенти се завръщат от чужбина или по-точно Германия(като мен). Не знам по колко заминават,но със сигурност са много по-малко от миналите години-2002 година от 120 души випуск (НЕГ- Бургас) заминаха около 100 човека,2003- 50%, а следващите години- има-няма 20 човека. Като се има предвид, че тази година вдигнаха и таксите от 100 на 600 евро,става непосилно за един български студент да се издържа там, дори и родителите да помагат,защото по 1200-1500 лева на месец не са малко за България.Та, не знам от къде черпите инфорацията,че там е станало по-евтино, може би по-лесно приемат(което и преди не беше трудно),но като си плащаш ще те приемат много ясно. По-вероятно е част от завършилите да заминава да работи в чужбина,отколкото да учи. А според мен ниските минимални балове се дължат на нивото на образованието в БГ...Все пак аз избрах БГ и СУ, за другите не ме е грижа 
Еми неFTF написа:а работните места за завършилите увеличават ли се
Но нали целта на цялата работа е да стане като фуния - който иска да може да влезе но трудно да се излиза(което за сега е ... който иска завършва). Накрая който е учил ще си намери хубава работа, който е влязъл на магия и е завършил също така - сигурно няма
не съм много съгласен че сме слаб випуск. Все пак имаше една дузина промени и мисля че има достатъчно много фактори които да определят "качеството" на випуска. Не мисля, че резултатите макар и най-важни са достатъчни за да се стигне до някакво заключение било то като твоето или някакво друго.
дрън дрън