Опера

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Sanctus Espiritus
Драскач
Специалност: Индология

Re: Опера

Мнение от Sanctus Espiritus »

При мен резултат нулев... :cry:
Joker, зарадвай ме, моля те? :?
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Сори, братя и сестри! Всичко е продадено наистина и дори кметската управа се избива за случайно появил се билет на някой отказал се сноб или възпрепятстван...Този път ще си седим в къщи. Аз дори се отказах да пътувам до Пловдив и ще кибича в Софето.... :(
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз пък току-що реших. Когато Мохамед няма билети за планината на собствена територия, ще се уреди с билети за планината на нейна територия.
До края на сезона очаквайте разказ за посещението ми в Ла Скала. Отивам да уговарям Барберини, и без това се каним да ходим някъде да чуем гласове и оркестри на висота. Щото, честно казано, тук винаги има по някой компромисен тип в спектакъла, колкото и хубав да е той като цяло.

Хау, братчетата ми!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ще чакаме пространен репортаж със снимки и по възможност със звукозаписи.... :P
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

На последното не се надявай, няма и да направя опити. Снимка - само ако не е забранено и само от поклоните, ако се престраша. По принцип много мразя любителски апарати да щракат в опера/театър и гледам и аз да не го правя.

Заглавията май са сведени до 3. Сега да видим за кое ще се навием дружно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

За всички фенове на Корели, специален поздрав ( :twisted: ): http://www.youtube.com/watch?v=VWQ27pKp15k. Каквото човек сам си направи, Търговецът на кристал няма нужда да го коментира, така да се каже. :D
И, да, по ирония на съдбата, сравнението е... хм... с Краус... :mrgreen:
А заглавието неслучайно е именно "intelligent singing".
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:mrgreen: Мдаа, shit happens! Let`s enjoy the sound of shit happening!
Това често се случва при по-силовото изпълнение....
Случва се и Краус да е по-добър от Корели... :wink:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Търговецът на кристал написа:Заглавията май са сведени до 3. Сега да видим за кое ще се навием дружно.
Иии, как бих дошъл!!!! :( :cry:

На кое заглавие се спряхте?
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Амиии... истината е, че аз драпам много усърдно за "Аида", която обаче Барберини заклеймява като "футболистка опера" и не ще и да чуе за нея. Така че аз ще ходя сама (вероятно) на нея през лятото.
Чудехме се между "Фоскари"-те и "Дон Карлос", но в първата ще пее Лео Нучи, което моментално отказа и двама ни. За "Карло" още сме в процес на преговори, но пък е през януари и ще е студено и гадно и... да... Бяхме се засилили за една "Лучия" в Мет в средата на октомври, но при проверката установихме, че времето няма да ни стигне за получаване на визите.
Така че май за момента проектът е замразен (с изключение на категоричното ми ходене на "Аида" през лятото - някой кандидат да ми кавалерства?).
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Е това е съблазнитена оферта откъм всякъде! Но това лято май-май ще съм отвъд Канала... Поне така обещава родителското тяло, а в подобен случай съм склонен да уважа офертата му...
Все пак Аида в Скелята.... :P
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Жо,
И в други теми ти го казах - ти губиш. Аз без кавалер няма да остана. :wink:
В края на ноември
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Да, знам, че съм вечногубещият. Смятам да се компенсирам с нещо в Ковънт Гарден, ако въобще е възможно или поне в Стратфорд на Ейвън... :roll:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

За CG може да се навия, според зависи от заглавие/състав.
Мен още мъъъничко ме е яд за тъпите визи, понеже бяхме на косъм да тръгнем за Лучия-та на 18.10 в Мет, ама на... не било писано.

А, друга опция, за която може да се сдобия с покани - "Травиата" в Хамбург по някое време пролетта (март/април). Обаче Барб е с приоритет - ако човекът, който е дал обещание за поканите, го спази, ще питам първо него, мда...

Пък и колко остават... Ла Фениче, Сан Карло... Римската опера...

* Иронията ти ще я подмина с великодушно мълчание... :wink:
В края на ноември
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Искам на операааа :connie_mini_girlcry: . Ели, би ли споделила пак за прожекцията на осми?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Тъкмо щях да пиша - на 08.10. в Столична библиотека (на пл. "Славейков") ще има прожекция на онзи титаничен запис на "Трубадур", за който ви говоря отдавна. Поводът е годишнината от рождението на Верди (10 или 11.10 - варира в различните източници).

Съставът е: Лейла Геншер (сопраното с най-прекрасни пианисими, наред с Кабайе), Марио Дел Монако (да, там е добър) и Еторе Бастианини (*занемява в безмълвно преклонение и обожание*), плюс Федора Барбиери (на следващата страница има линк - чуйте я и преценете :)). Доколкото разбрах, входът е свободен, а утре ще мога да ви кажа и началния час (няма да е преди 18).

Аз (с голяма сигурност) мога да кажа, че ще бъда там. А вие?
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”