Относно НБУ....
Модератор: Boromir
-
borislava_
- В началото бе словото
Ами колко ти е балът за визуалните? Кажи и ще ти кажа каква е вероятността да влезнеш до 3-то класиране.borislava_ написа:Моля ви отговорете ми на въпроса. Използвам да питам тук понеже НБУ просто нямат никакъв форум, нищо..
Някой може ли да ми каже за Визуални изкуства в НБУ дали ще има отказали се според вас от тази специалност и с колко може да падне балът на второ класиране? Много моля! Много ми е спешно!
Наистина най-най-най-големия минус на НБУ е местоположението му. Идеално е всичко, ама на най-смотаното място.lo_flo написа:Те пък едни бигаташчета![]()
![]()
![]()
- la_cazadora
- Драскач
-
borislava_
- В началото бе словото
- diana_gk
- Пишете, о, братя
Стипендиите се определят след 3то класиране по една схема. Има няколко варианта. Или половингодишна, или едногодишна, или с опция за продължение. При 70 т. имаш шанс за едногодишна, а за продължението - не знам какви са условията.la_cazadora написа:Хора, а, бе аз нещо не можах да схвана с тези стипендии.Значи пълни стипендии се отпускат след първата година, тъй ли? Има ли опция за пълни стипендии от първата година?
- la_cazadora
- Драскач
Чатнах, мерси.
Освен това им гледам таксите. Пише:
Бакалавърски програми: 990 лв.
а отдолу със звездичка пише:
*Учебните семестриални такси за бакалавърските програми включват 18 платени и 12 безплатни кредита (от чужд език) в първите две години от обучението и по 18 платени и 12 безплатни кредита (от извънаудиторни учебни форми) в третата и четвъртата година. Допълнително записаните курсове се заплащат.
Та, ако не записвам допълнително курсове, семестриалната такса 990 лв. ли е в края на краищата или трябва да се доплаща нещо? Тези 12 безплатни и 18 платени кредита защо ги споменават изобщо, ако таксата ги покрива?
Бакалавърски програми: 990 лв.
а отдолу със звездичка пише:
*Учебните семестриални такси за бакалавърските програми включват 18 платени и 12 безплатни кредита (от чужд език) в първите две години от обучението и по 18 платени и 12 безплатни кредита (от извънаудиторни учебни форми) в третата и четвъртата година. Допълнително записаните курсове се заплащат.
Та, ако не записвам допълнително курсове, семестриалната такса 990 лв. ли е в края на краищата или трябва да се доплаща нещо? Тези 12 безплатни и 18 платени кредита защо ги споменават изобщо, ако таксата ги покрива?
- la_cazadora
- Драскач
diana_gk написа:Защото трябва да запишеш още мн курсове, които са по стотина лева май. Има определен брой, който трябва да си достигнала, за да завършиш. И излиза към 1600лв. май в крайна сметка
Сигурна ли си в това? Леле, още в понеделник отивам да ги питам. Ако се окаже истина, би било много некоректно от тяхна страна.
Между другото, когато ходих последния път в НБУ, ми дадоха програмата на моята специалност и ми обясниха, че всеки допълнителен курс струва 175лв. Допълнителен курс за мен би трябвало да значи всичко извън програмата, която ми дадоха, а програмата, която ми дадоха изпълваше изцяло всичките 60 кредита, които са нужни, за да завършиш годината.
- la_cazadora
- Драскач
Не, не. Не са 60 курса, а 60 кредита. Всеки курс ти носи 3 кредита освен тези по чужд език - те са по повече.
А това за задължителните "допълнителни курсове" кога е съществувало?
Наистина за пръв път чувам за такива курсове.
Ако наистина ги има, значи е трябвало да ги калкулират в семестриалната такса. Щом са задължителни, ти така и така ще си ги платиш. А не - предвидил си едни пари, и като отидеш на касата - хоп - изненада.
Дано не са направили тази подлост от НБУ, защото много ще ми паднат в очите.
А това за задължителните "допълнителни курсове" кога е съществувало?
Ако наистина ги има, значи е трябвало да ги калкулират в семестриалната такса. Щом са задължителни, ти така и така ще си ги платиш. А не - предвидил си едни пари, и като отидеш на касата - хоп - изненада.
Дано не са направили тази подлост от НБУ, защото много ще ми паднат в очите.