предварителен изпит по история 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

И на мен Априлското много ми е лесно, а Самуил е в **** (така да се изразя)!!! И Просвететата не му отстъпва - и за мен са кошмар! Трябва да си супер зубрач, за да ги запомниш! Ние просто явно мислим по логично с теб 8)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

poison_b написа:Най-голямата гавра за мен ще е Просвета...някой беше казал, че много му харесва...как научи толкова имена и години накуп??? По-скоро..на мен ли нещо не ми е наред или темата е супер забиваща?
тук съм :D а всъщност може и да не съм само аз...за имената и датите ли?...аз някъде тук по темите обяснявах - просто си правя някакви постоянни аналогии за датите - от тази до следващата има 10 години, до по-следващата има 8 години и т.н. нямам идея както точно съм успяла да ги запомня, но на последното контролно, което правих върху Просветата от всички дати бях объркала 2, ако не се лъжа, и то се оказа, че явно е било в бързането, защотото после, докато ми я проверяваше, даскалът ми ме пита за годината и му я казах...а имената...някои ги знам от преди, а останалите - пак с аналогии...

а Априслкото въстание и Съединението действително са много добри теми...а и са велики събития в историята ни и най-малко от обща култура трябва да се знаят :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

явор написа: Трябва да си супер зубрач, за да ги запомниш! Ние просто явно мислим по логично с теб 8)
претендирам че не съм зубрач... :shock: :evil:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

явор написа:И на мен Априлското много ми е лесно, а Самуил е в **** (така да се изразя)!!! И Просвететата не му отстъпва - и за мен са кошмар! Трябва да си супер зубрач, за да ги запомниш! Ние просто явно мислим по логично с теб 8)
:wav:
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

ем хуу,аз пък съм опозиция-Самуилчо,пича,супер ме кефи,пък тва Априлско напрао като се сетя и ми се обръща душата,ако мога тка,по деликатно да се изразя..хмм..
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

и аз най-накрая да се върна вкъщи... :) като си представя колко имам да уча пък цял ден се шляя по пътищата.
аз също запомням годините и имената като си правя някакви асоциации...няма да ми се смеете, но ще ви дам някои примерчета: Дукум (от лукум), 9 март 1230 (на 9 март е роден братовчед ми)... :)
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

du6ata написа:...няма да ми се смеете, но ще ви дам някои примерчета: Дукум (от лукум)...
Как ще ти се смеем!

А аз Сурсувул (май така се казваше) съм го запомнил от Source(Сорс) и Овулация!!!

...А в много от имената няма никаква логика... и да не говорим като има 321432432 души дето се казват Петър, Павел и като почнеш да се замисляш кое от двете е... Отиде коня у ряката!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Ако разбере Георги Сурсувул с какво го свързвате..... :twisted:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
du6ata
Пишете, о, братя

Мнение от du6ata »

да разбира, бе :) ... тез имена как да ги запомня... покрай тия теми как се научих да поздравявам майките им, не е истина просто :)
както имаше един виц : "ако питагор е най-често споменаваниятмъж в учебниците по математика, коя е най-често споменаваната жена?"...отг.:" майка му...!!!" :)
Всеки от нас е ангел с едно крило и ние можем да летим само ако се прегърнем.
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

В грешка си. Питагор се спомена само в линейната алгебра. Измислил е пича теорема и твърдение за неравенството в триъгълника и толкоз.
Обаче бате ми КОШИ... НЕМА ТАКАВА МАШИНА, ЧЕСТНО!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

явор, значи все пак не всичко опира до зубрене нали?
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Естествено, че не ... Но толкова много е информацията, че логиката може и да ти изневери, пък и да запомняш много логически връзки е като да наизустяваш.
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

в Благоевград се е паднало Съединението...една позната каза, че 2/3 са се изнесли :lol:
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”