Резултати Литература - 2011/2012

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
BTW
Драскач
Курс: кандидат-студент

Re: Резултати Литература - 2011/2012

Мнение от BTW »

M.Iwanowa написа:
Darina_Yavorova написа:Аха, мерси, че коментирате... :)
Аз разгледах различни мотиви- страданието, живота, смъртта, житейските избори, екзестенциалните въпроси... Като основно се опитвах да съпоставя епохите, в които двамата творят... и съответно рефлекцията върху творчеството им...-лирическият Аз на Далчев срещу този на Ботев... Ама май накрая оплесках много нещата... :D Защотоооо краят си ми беше като на есе... написах, че изборът по кой път ще тръгнем е в нашите ръце като поколение от Новото време, което дори в момента оказва влияние върху съвременната литература... :D :D :D
Сега ще си чакам тихичко резултата и рецензията... :D
Дам и аз ги разглеждах доста наблягах върху тях и като цяло съзнанието на обществото и проблемите му... така разграничих проблемите , заложени при Далчев и Ботев , също така писах и ,че лирическите им герои си приличат по страданието и самотата ,неразбраността от околните и отлъчеността от социома. Разгледах факторите в живота на героите като любов , време , избор и път обърнах внимание на вярата и заключих ,че героите си приличат в самотата и изолираността , и страданието - най-човешките чувства. Дано този път сме се справили аз вече се пържа :д
Добре изглежда...както си го описала.
Успех!
Дано резултатите излязат по-бързо!
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

MiseryChastain написа:За разлика от всички, които споделиха, че са писали доста, аз написах 11 стр.
:shock: :shock: :shock:
И това ако не е доста...
Never написа:Иначе писах почти 10 страници с неголям почерк
Legolassss написа:Инак цялото творение излезе 7 листа и половина със сравнително дребен почерк.
Уоу. о.О
Като ви чета се питам как са ме приели въобще с два листа. :shock: А взех и че завърших с отличие (почти пълно, имам си две тройчици, едната - на литературен изпит :lol:) и си чакам само защитата на дипломната работа. :shock:
Аватар
BTW
Драскач

Мнение от BTW »

Шепот написа:
MiseryChastain написа:За разлика от всички, които споделиха, че са писали доста, аз написах 11 стр.
:shock: :shock: :shock:
И това ако не е доста...
Never написа:Иначе писах почти 10 страници с неголям почерк
Legolassss написа:Инак цялото творение излезе 7 листа и половина със сравнително дребен почерк.
Уоу. о.О
Като ви чета се питам как са ме приели въобще с два листа. :shock: А взех и че завърших с отличие (почти пълно, имам си две тройчици, едната - на литературен изпит :lol:) и си чакам само защитата на дипломната работа. :shock:
Ти каква специалност си?
Колко имаше на изпита по БЕЛ?
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Книгоиздаване.
3,63 - сигурно точно заради обема. :oops: :lol: Но което е истината, не бях писала съчинение разсъждение от седми клас - исках да пиша по цитатите, но като се падна Далчев и се отказах. И импровизирах по Йовков (при нас беше точно същата конфигурацията на авторите).
Хубавото при нас беше, че имаме още два приемни изпита (журналистика писмен и устен) и ми трябваше само да е над 3,50, за да имам право дас е явя на тях. :lol: И там вече си изкарах високите оценки и нямах проблем, още на първо класиране влязох.
Сега даже са махнали изпита по л-ра като изискване, ама по мое време не беше така.
Аватар
BTW
Драскач

Мнение от BTW »

Шепот написа:Книгоиздаване.
3,63 - сигурно точно заради обема. :oops: :lol: Но което е истината, не бях писала съчинение разсъждение от седми клас - исках да пиша по цитатите, но като се падна Далчев и се отказах. И импровизирах по Йовков (при нас беше точно същата конфигурацията на авторите).
Хубавото при нас беше, че имаме още два приемни изпита (журналистика писмен и устен) и ми трябваше само да е над 3,50, за да имам право дас е явя на тях. :lol: И там вече си изкарах високите оценки и нямах проблем, още на първо класиране влязох.
Сега даже са махнали изпита по л-ра като изискване, ама по мое време не беше така.
Да при вас е било по-сложно, добре че сега малко са го улеснили поне...
Vyke
В началото бе словото

Мнение от Vyke »

Хорс, няма ли да споделите какво точно писахте, какви са ви тезите с по 1 изречение, кои разкази/стихотворения сте включили в разсъжденията си :)
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Vyke написа:Хорс, няма ли да споделите какво точно писахте, какви са ви тезите с по 1 изречение, кои разкази/стихотворения сте включили в разсъжденията си :)
ОТИВАЙ ДА ПИЕШ!! И НЕ ГО МИСЛИ ПОВЕЧЕ.. 29 Е ДАТАТА :lol: :lol:
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Vyke написа:Хорс, няма ли да споделите какво точно писахте, какви са ви тезите с по 1 изречение, кои разкази/стихотворения сте включили в разсъжденията си :)
Аз няма как да не го мисля.
Аз писах по Йовков. Уводът ми е доста добър. Описала съм случващото се в обществото и литературата през 20те години на 20в. Че символизма преживява кратък ренесанс чрез творчеството на Николай Лилиев и Емануил Попйорданов.За заражденето на постсимволизма, диаболизма и т.н.После съм писала за това, че йовков е третият белетристичен връх след Вазов и Елин Пелин. За основните топоси в творчеството и съм посочила два сборника с разкази.
Включих- последна радост, песента на колелетата, серафим, по жицата, шибил, индже, другоселец, албена
Заключението също си го харесвам. Последното изречение ми е нещо от типа на -Откриването на истинските стойности е цел, заложена в много произведена от българската, европейската и световната литература.

С този пост се надявам да съм била изчерпателна. :)
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от MiseryChastain »

И аз писах по Йовков.
Уводът ми е обаче отнесен към хуманистичната натура на Йовков и как той винаги дава шанс на своите герои да намерят спасение, независимо от извършеното от тях, независимо по какъв начин.
Тезата ми се състоеше в това, че пътищата на прозрението са изключително сложни и объркващи, до тях се стига чрез душевен катарзис, пряко свързан със страданието на човека, подобно на Славейков.
Писах за "Песента на колелетата", "Индже", "Шибил", "Последна радост" и "Серафим". После се сетих, че е можело вместо за "Последна радост", да пиша за "Вълкадин говори с Бога" или "През чумавото", ама според мен е хубаво, че съм дала една нова гледна точка на темата за антихуманността на войната при Йовков.
Заключението ми стана изключително философско.. Общо взето, че единственият път към абсолютното съществуване в съвършенство е осъществяването на себе си чрез прозрение за истинското призвание|същност на човека..
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
Аватар
BTW
Драскач

Мнение от BTW »

Дано излязат до края на следващата седмица резултатите.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

п.с- като прочетох поста на MiseryChastain се сетих, че съм включила и през чумавото

MiseryChastain, много приятно описваш нещата и връзката със славейков мн.ми хареса. пожелавам ти да имаш хубава оценка. между другото какво ти беше първото желание? скандинавистика? :roll:
Vyke
В началото бе словото

Мнение от Vyke »

Да, изчерпателна беше , въпреки че аз писах по втория вариант и ме интересуваше по-скоро за него. Проблемът ,който аз успях да формулирам беше - Трагичното разпадане на връзката между личността и обществото. За Ботев писах ,че той се опитва да запази тази вързка, като призовава обществото да сподели бунтовната му позиция (в това число "брата си", либето си и майка си), но за съжаление този призив остава безответен . Този сблъсък всъщност е драмата на неговия лир. герой. За разлика от него Далчевият лир. герой доброволно се отчуждава от хората и се затваря в себе си ,търсейки отговора на екзистенциалните въпроси ,които никой век не е разрешил (в това отношение той прилича по-скоро на Яворов). И това ми е тезата ...общо взето.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Vyke написа:Да, изчерпателна беше , въпреки че аз писах по втория вариант и ме интересуваше по-скоро за него. Проблемът ,който аз успях да формулирам беше - Трагичното разпадане на връзката между личността и обществото. За Ботев писах ,че той се опитва да запази тази вързка, като призовава обществото да сподели бунтовната му позиция (в това число "брата си", либето си и майка си), но за съжаление този призив остава безответен . Този сблъсък всъщност е драмата на неговия лир. герой. За разлика от него Далчевият лир. герой доброволно се отчуждава от хората и се затваря в себе си ,търсейки отговора на екзистенциалните въпроси ,които никой век не е разрешил (в това отношение той прилича по-скоро на Яворов). И това ми е тезата ...общо взето.
хубава тези. дано и проверяващите да споделят това мнение. нали обаче в нея не си давал пример със самото име на произведенията?
Vyke
В началото бе словото

Мнение от Vyke »

Не, но всъщност има ли значение?
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Vyke написа:Не, но всъщност има ли значение?
от много учители съм чувала, че е грешка споменаваното на произведенията в тезата. същото важи и за похватите
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”