Вегетарианството
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: Вегетарианството
Аз бях вегетарианка повече от три години, не заради някакви самарянски съображения или от грижа за холестерола си, просто ми беше гадно да дъвча умрели животни. Ставаше ми лошо като ям месо, сигурно е било от самовнушение- не знам, обаче постепенно напълно го изключих от менюто си. От скоро отново ям месо, но все още си предпочитам постни манджории.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Е как пак го ядеш, като, както казваш, ти е гадно да дъвчеш умрели животни?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
с погнуса и насилаFloWersOfEviL написа:Е как пак го ядеш, като, както казваш, ти е гадно да дъвчеш умрели животни?
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А как си се справяла да ядеш умрели растения?Ер Малка написа:просто ми беше гадно да дъвча умрели животни
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Иначе.. Исо, тая суроватка от какво се добива? (като по-запознат с фитнес-нещата)
la douleur exquise
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Фак пак си е сложила вегетарианския аватар! Ноо якууу! 
Into the endless we ride... 
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Просто вече не гледам по този начин на месото.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Fate
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Адрес в галерията на СУ: нямма
Аз от многооо години не ям ,месо,не го направих заради мода,нито защото ми беше жал за животните ,просто никога не съм ядяла месо.Вече след толкова години всички свикнаха с това ,че не обичам месо

Don’t just stand there with your Eiffel Tower smile.
Tell me you love me, and tell me in French! ― Jarod Kintz
А знаеш ли как се използват запетайките?Fate написа:Аз от многооо години не ям ,месо,не го направих заради мода,нито защото ми беше жал за животните ,просто никога не съм ядяла месо.Вече след толкова години всички свикнаха с това ,че не обичам месо
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
fak написа:http://e-vestnik.bg/15481/svetat-pred-kriza-za-voda-i-hrana-tryabva-da-prieme-vegetarianstvoto/
Не.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
//сорри за tl;dr-то нещо се поувлякох
бе трябва да се внимава с тия неща щото има не един и два сериозно фейлнали опита за вегетерианство...
особено ако вземат да изключват всякакви животински продукти (мляко, яйца и т.н., коитo също не се добиват от безкрайно щаствливи животни в интерес на истината).
Аз познавам хора, на които не им се получава диетата и доктора им казва за съжаление ще трябва да почнеш да ядеш месо, ако не искаш да се разболееш повече.
Особено при строгото вегетерианство... са доста на ръба нещата... за тия мазнини и белтъчини трябва да хрупаш по 3 кила ядки на ден, за да ги наваксаш
не е лесна работа.
ако можеше е така просто да спреш да ядеш месо (и животински продукти) без никакви странични ефекти и без да ти направи никакво впечатление щеше да има доста повече вегетерианци.
То и аз като изям 5 яйца и изпия 2 литра мляко естествено няма да ми се яде никакво месо... ама тя кравичката и кокошката пак ше си умре в мъка.... дори и да не я убият за месо
Ама ако премахна всички животинкски продукти и искам пак да продължавам на същитите обороти с бачкане по 10 часа на ден нон-стоп... беее бая зор ще е... да не кажа, че силно се съмнявам, че мога да издържа...
Така че стига да може да издържате.. карайте на хлебец и топла вода, ама при някои просто не става... то не е само въпрос на психика... и на мен ми жал за животните...
като гледам лъвовете как ядат антилопа и тя се гърчи в агония пак ми се реве... ама какво да направя
ние не изменяме с нищо хранителната верига... тя си е същата откакто свят светува.
Всеки яде това, което му трябва, за да оцелява.
бе трябва да се внимава с тия неща щото има не един и два сериозно фейлнали опита за вегетерианство...
особено ако вземат да изключват всякакви животински продукти (мляко, яйца и т.н., коитo също не се добиват от безкрайно щаствливи животни в интерес на истината).
Аз познавам хора, на които не им се получава диетата и доктора им казва за съжаление ще трябва да почнеш да ядеш месо, ако не искаш да се разболееш повече.
Особено при строгото вегетерианство... са доста на ръба нещата... за тия мазнини и белтъчини трябва да хрупаш по 3 кила ядки на ден, за да ги наваксаш
ако можеше е така просто да спреш да ядеш месо (и животински продукти) без никакви странични ефекти и без да ти направи никакво впечатление щеше да има доста повече вегетерианци.
То и аз като изям 5 яйца и изпия 2 литра мляко естествено няма да ми се яде никакво месо... ама тя кравичката и кокошката пак ше си умре в мъка.... дори и да не я убият за месо
Ама ако премахна всички животинкски продукти и искам пак да продължавам на същитите обороти с бачкане по 10 часа на ден нон-стоп... беее бая зор ще е... да не кажа, че силно се съмнявам, че мога да издържа...
Така че стига да може да издържате.. карайте на хлебец и топла вода, ама при някои просто не става... то не е само въпрос на психика... и на мен ми жал за животните...
като гледам лъвовете как ядат антилопа и тя се гърчи в агония пак ми се реве... ама какво да направя
ние не изменяме с нищо хранителната верига... тя си е същата откакто свят светува.
Всеки яде това, което му трябва, за да оцелява.
한류
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Точно тук не е така, могат да ядат яйца и млечни продукти и оттам протеини и мазнини колкото щеш. С тези ядки.. 100 грама орехи/бадеми са около 600 калории = близо 1/3 от дневния прием за една жена. Иначе е весело да ги гледаш с големите претенции, че живеят здравословно, а някак ей така шкембетата не мърдат.slighter написа:за тия мазнини и белтъчини трябва да хрупаш по 3 кила ядки на ден, за да ги наваксашне е лесна работа.
Strength and honor.
дам, именно, ако ядеш останалите животниски продукти нуждата от месо е доста по-малка. Така съм склонен да го приема, ама то това вегетерианство не е насочено към опазване на животните... така по никакъв начин не им помагаш.
Ето, аз искам да съм хуманен, няма да наранявам животни, оставям ги на свобода да си живеят... и съответно идват естествените им хищници и им виждат сметката по не по-малко жесток начин.
В кланниците се правели масовите убийства, в природата животните имали шанс.... дааа, имат те, колкото някой избягал от затвора с цялата полиция по петите му
Аз мога и така да поставя въпроса:
Какво ще изберете:
да седите в една клетка до 2015 и после да ви думнем с един чук по главата
или
да ви пуснем в саваната при лъвчетата и гепардчетата дето тичкат със 120км/ч пък вие се оправяйте сами?
кой начин е по-хуманен? В кой случай животното ще живее по-дълго? А в кой случай ще е по-щастливо?
Не знам...
аз нямам еднозначен отговор... зависи и от фермата, зависи и от саваната...
Ето, аз искам да съм хуманен, няма да наранявам животни, оставям ги на свобода да си живеят... и съответно идват естествените им хищници и им виждат сметката по не по-малко жесток начин.
В кланниците се правели масовите убийства, в природата животните имали шанс.... дааа, имат те, колкото някой избягал от затвора с цялата полиция по петите му
Аз мога и така да поставя въпроса:
Какво ще изберете:
да седите в една клетка до 2015 и после да ви думнем с един чук по главата
или
да ви пуснем в саваната при лъвчетата и гепардчетата дето тичкат със 120км/ч пък вие се оправяйте сами?
кой начин е по-хуманен? В кой случай животното ще живее по-дълго? А в кой случай ще е по-щастливо?
Не знам...
аз нямам еднозначен отговор... зависи и от фермата, зависи и от саваната...
한류