Теми Литература 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Теми Литература 1990-2010
Може и да си прав,не знам.Но аз си мисля,че щом в заглавието на темата фигурира "разказите",това логично изключва "Гераците".Нека някой по компетентен да се включи и да изясни.

-
cerbera
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Не, че съм компетентен, но темата беше: "Героите на Елин Пелин между страданието и надеждата"Keiser написа:Може и да си прав,не знам.Но аз си мисля,че щом в заглавието на темата фигурира "разказите",това логично изключва "Гераците".Нека някой по компетентен да се включи и да изясни.![]()
или "надеждата и страданието", но нямаше уточнение дали става въпрос за разкази, приказки, повести...

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Аз гледам тук и не пише "разкази": http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/n ... nadezhdata Така че не е грешно, друг е въпросът колко е удачно използването на "Гераците", според мен може леко да се засегне в агрумантацията.Keiser написа:Може и да си прав,не знам.Но аз си мисля,че щом в заглавието на темата фигурира "разказите",това логично изключва "Гераците".Нека някой по компетентен да се включи и да изясни.![]()
Не, не, не. Темата ни беше - героите на Елин Пелин между страданието и надеждата. И Захаричко, и Елка са герои, които внасят надеждата... Никъде де е споменото, че героите задължително трябва да са герои от книга. Иначе аз също не писах Гераците, защото не ми остана време.
Писах за 12тина разказа, 5 от които от "под манастирската лоза"
Писах за 12тина разказа, 5 от които от "под манастирската лоза"
-
Darina_Yavorova
- От дъжд на вятър
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
cerbera написа:Не, че съм компетентен, но темата беше: "Героите на Елин Пелин между страданието и надеждата"Keiser написа:Може и да си прав,не знам.Но аз си мисля,че щом в заглавието на темата фигурира "разказите",това логично изключва "Гераците".Нека някой по компетентен да се включи и да изясни.![]()
или "надеждата и страданието", но нямаше уточнение дали става въпрос за разкази, приказки, повести...
Да, темата беше героите на Елин Пелин между страданието и надеждата, можеш да пишеш за каквото си пожелаеш, само дето според мен "Гераците" няма нищо общо с темата, там са засегнати други проблеми, но не и по-горе споменатите! Затова аз намирам за напълно налудничево и глупаво да се ограничиш да пишеш върху произведение, което няма нищо общо със зададената тема, което е проблем, за разлика от притесненията на другите, които са писали във форума, че са написали малко или много... В интерес на истината никой няма да тегли темите ни на килограм, ще се оценяват по качество и пълнота.
"Човек и добре да живее — умира и друг се ражда, и нека роденият след него, като гледа тези (писмена), си спомни този, който ги е направил.".
Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
Facebook: http://www.facebook.com/dyavorova
Пак може да се засегне страданието и надеждата в повестта. Въпреки че е насочена предимно към патриархалните устой на българското семейство, в нея може да се открие и темата и за страднието, и за надеждата. Въпреки това наистина разкази като "Спасова могила", "Мечтатели", "Задушница", "Самодивските скали" и др. са по-засягащи конкретната тема.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Не знам какво сте писали, но днес такива бисери ни каза един асистент. Най-покъртителен беше този : "Белчо и Сивушка от разказа "Градушка" са съсухрени добичета."

-
cerbera
- От дъжд на вятър
Ох, това не съм аз, а в началото направо настръхнах, `щото и аз писах за Белчо и Сивушка, но не се бях сетил за името на стопанина им... Ако може да споделиш други бисери, да се себеоткрием...lacuna_coil написа:Не знам какво сте писали, но днес такива бисери ни каза един асистент. Най-покъртителен беше този : "Белчо и Сивушка от разказа "Градушка" са съсухрени добичета."![]()
![]()

-
lacuna_coil
- Писаружяк
Аз не успях да ги запиша всичките (бяха 4, но имаше и повече), даже не успях да си запиша дословно. Имаше нещо от рода на "Пенка била жена - мечта", като имаше още един "бисер" за Пенка, а другият беше, че Дебелянов бил стар и депресиран.
Асистентът каза, че повечето кандидатстуденти са преразказвали Елин Пелин, не са могли да структурират добре изреченията си. Имало е обаче една много добра писмена работа по темата с цитатите и е писал над 5.
Асистентът каза, че повечето кандидатстуденти са преразказвали Елин Пелин, не са могли да структурират добре изреченията си. Имало е обаче една много добра писмена работа по темата с цитатите и е писал над 5.
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
- Курс: втори
Излиза все едно е цяло събитие оценка над 5...много лошо 
- alice.
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
То всяка година е така..и като имаш предвид, че около 50% от оценките ще бъдат двойки..
Абе, исках да ви попитам нещо, сега се замислих..на последната страница на черновата си бях направила план на темата, за да си подредя произведенията, но ги изброих едно под друго със стрелкички. Даже на едно-две места съм слагала "+ ... ". Това дали може да се счете за някакъв знак?
Абе, исках да ви попитам нещо, сега се замислих..на последната страница на черновата си бях направила план на темата, за да си подредя произведенията, но ги изброих едно под друго със стрелкички. Даже на едно-две места съм слагала "+ ... ". Това дали може да се счете за някакъв знак?
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Курс: четвърти
Черновата НЕ се гледа. Не се притеснявай 
- divanova
- В началото бе словото
Хора, спокойно, моята двойка е сигурна
Всичко точно, обаче съм писала и за разказ, който не е на Елин Пелин. Така че.. давам шанс на останалите 
Успех!
Успех!
И мойта е сигурна.Обаче аз на редовния шанс няма да им дам.
Успех и от мен!
Тези емотиконки хич не са хубави:(
Тези емотиконки хич не са хубави:(
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
- lindalee
- В началото бе словото
И как разбрахте, че имате 2 много бързо се преценихте според мен ще имате поне 3