Инициатива против орязването на парите за Образование

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел, Шепот

Публикувай отговор
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Re: Да протестираме!

Мнение от Norwegian Wood »

Тия "млади и здрави хора" имат нужда от пари за научни изследвания, стипендии и материална база. Било обидно.. ами да станем всички млади и здрави хамали и строители и да не ревем за пари?
Впрочем има ли нужда да си обясняваме А и Б и защо образованието е важен ресор, особено в условията на демографска криза?
Второ, исканията и позициите са в текста на декларациите. "Следенето на темата" от форума е забавно нещо, разбира се (скоро във всяка тема тук ще се обсъждат камерите), но няма нужда да се взема прекалено насериозно.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:)
буквализмът е за дребнавите хора :)
а аз пък отдавна съм се отказала да бъда подробна и обстоятелствена в мненията си, не само поради факта, че хората, с които общувам като студенти в СУ се очаква да бъдат достатъчно интелигентни, за да схванат за какво иде реч :).., а и защото лаконизмът ми е характерна и любима черта в начина ми на изразяване :)

Не мисля, че поривът на автора на темата е бил спрените пари за научна дейност...
понеже не са ги спрели, нито са ги орязали :)
Научната дейност си тече :)

Мисля, че е ясно от къде тръгна истерията - режат ви стипендиите :D
И Аз, повтарям - АЗ(секи може да има мнение различно от моето), мисля, че това не е основателен довод за някакви организирани актове на недоволство с оглед на критичните и кризисни обстоятелства
:)

зАбележи само колко се усмихвам
la douleur exquise
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

fak написа::)

Не мисля, че поривът на автора на темата е бил спрените пари за научна дейност...
понеже не са ги спрели, нито са ги орязали :)
Алтер его друго писа относно парите за фонд НИС. Някак си на него му вярвам повече, отколкото на тебе. През август пък правителството обяви, че парите за образование, които ще бъдат изплащани по бюджет 2009, ще бъдат орязани.
Що се отнася до другата година - има си проектобюджет 2010, там пише дали се режат тия пари, или не.
И в двата случая говориш наизуст неверни неща. А авторовите пориви нека бъдат оставени за литературната критика.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от Jack Skull »

Парите за образование предстои да се орязват все повече и повече,защото трябва да има пари за транспорт,пенсии,пътища и тн и тн.Относно стипендиите не виждам какво лошо има да бъдат увеличени като бройка,а защо не и като сума :lol: Не знам дали ще взимам или не стипендия ,но смятам че трябва да има някаква награда да го наречем така (умишлено не казвам стимул,защото стимулът да се развиваш и усъвършенстваш би следвало да идва от самия теб главно,а не от различни външни фактори).Иначе кратко и точно-защо да няма стипендии като може да има :albino:
May I eat your eyes?
predatoralien
В началото бе словото
Специалност: Математика и Информатика
Курс: първи

Мнение от predatoralien »

НАИСТИНА ОТГОВОРНИТЕ хора да спрат да мислят как да нарушат конституцията и да изкарат парици за коледа.И да спрат да увеличават таксите,а да направят нещо хубаво за университета!!!!!Студенския съвет има 100 000 лева бюджет....и после нямало пари,навсякъде насложиха плазми за какво ли не....бимери в стайте(които не работят да поясня)...ТАКА ЧЕ СПРЕТЕ ДА НИ ОЩЕТЯВАТЕ АЛЧНИЦИ !
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Човече, ти да не идваш тука да си избиваш ядовете :shock: :shock: :shock: :shock:
Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Бетоне,
предлагам ние с теб да организираме едно протестно движение срещу протестиращите. ПиснА ми от хора с претенции. Какво толкова сте направили за Унивеситета, че чак толкова искате от него? :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Jack Skull
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от Jack Skull »

alter ego написа:Бетоне,
предлагам ние с теб да организираме едно протестно движение срещу протестиращите. ПиснА ми от хора с претенции. Какво толкова сте направили за Унивеситета, че чак толкова искате от него? :roll:
Защо въпроса трябва да се поставя по тоя начин. .Не са ви опряли ножа до врата ,че да се пенявите толко :colors:
Да не говорим ,че въпросния "протест" се състои в събиране на подписи.Никой от тези протестиращи не е опънал палатка пред СУ,нито пък се събират на орди, за да щурмуват Ректората.В тоя ред на мисли не мога да разбера какви са тея ядове,че чак с главни букви се борави.А колкото до претенциите-те не са към частни лица :wink:
May I eat your eyes?
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Приканвам протестиращите да опънат палатки, ние пък ще опънем... :mrgreen:
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Ма, истьествено, нека не протестираме, то какво
ли сме направили за държавата и нейните политици,
че да искаме от тях да не ни забуждават и да си
вършат работата, да не ни крадат?! Що? Всичко е
толкова розово, толкова Батман&робин, толкова
жената котка, че само си викам дано! Тюфлещина.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

mebbeth,
ти гласува ли на последните парламентарни и общински избори? :roll:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Джокер, стига си се заяждал.

Искам да ви кажа какво каза нашият декан на ФСлф, че стипендиите вероятно ще бъдат УВЕЛИЧЕНИ! АХАХАХАХ, щях да умра от смях. Но не от към бройка, ами от към пари, МАЙ. Не е сигурно, това което казвам. :JC-hysterical: :JC-hysterical:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика

Мнение от Catherine »

Ново 20 :lol: А колко щеше да е лесно просто малко преди да започнат да се подават молбите, да се вземе едно решение и да се обяви, така че да си знаем. Такова пък неуважение значи... Ние не сме дебили, умни млади хора сме, ако толкова са го закъсали, ще им влезем в положението. Ама да крият и да замазват обявената сума с коректор... много неакадемично. :?
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Ами то май проблемът е , че ректорът е трябвало да търчи по министерствата и да се моли за допълнително пари и затова отначало не се знае дали ще му отпуснат.
А кога излизат класиранията и ще превеждат стипендиите?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Мисля, че срокът е до 8-и.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Публикувай отговор

Обратно към “Инициатива против орязването на парите за Образование”