ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)

Мнение от Бeтон »

Американците били тъпи. Това е абсолютно тенденциозно мислене, което не прави мислещите по този начин по-умни. А не си ли се замислил, че и ти да си на тяхно място и ти няма да знаеш, кой е стъпил на Луната? Примерно. Видях такова клипче с интервю по улиците, като въпросите бяха свързани само с техните национални герои.

Много примери за подражание може да видиш в САЩ.
Американски пуканки за микровълнова ми попаднаха. Инструкциите бяха преведени на български.
Всичко в алгоритмична форма
THIS SIDE IS UP - пише на горната страна

1. Сложете в микровълновата
2. Нагласете еди каква си температура
3. Изчакайте еди колко си минути
4. POP-POP и нарисувано човече, което се ослушва за пукащите се пуканки
5. Отворете отгоре. Warning! Hot steam :lol: :lol: :lol:

А по разкази на познати, които са били в САЩ, всичкото е така. Няма място за обърквации или да правиш собствени алгоритми. Като си печен, като ти плащат за това - СЪСТАВЯЙ ГИ. Иначе - ИЗПЪЛНЯВАШ!

А тук един българин юнак, двама българи чета, 3-ма - чета с предател, майстори на всичко сме, побългаряването ни е в кръвта, мнение 'секво, компетенция - навсякъде, даваме акъл, точно там където го нямаме, именно заради това дашно-дашно раздаваме, гоним келепира...

Ей това сме наследили от 500 години РОБСТВО.
Изображение
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

Batbayan написа:...
Да, постепенното усукване, изопачаване и извъртане довежда до увеличаване на правомощията на властта. Това е мн сериозен проблем. Затова по законовите формулировки засега млъкнах.

Бетоне, мисли индивидуално. И без това не познаваш всички българи ;)
Бeтон написа:гоним келепира...
затова и монтираме камери и ви хвърляме прах в очите как даваме пари за сигурността ви...

Няма ли да лягаме?? 'бах тоо спор :twisted:
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Бетон съгласен съм, че тия предупреждения са супер малоумни,но не са случайни.Така ни се струва на в. в БГ но всъщност за тези тъпи и малоумни формолировки се крият съдебни прецеденти за по милиони долари.
Например малоумната реплика " не слагайте домашнхи животни при каквито и да е обстоятелства в микровълновата фурна" ебила добавена към инструкциите, когато някъф абселютен малоумник и тъпак е успял да си споечели декото срещу комппанията , произвеждащи микровълновите печки, като е поставил домашната си котка да се "изсуши" вътре, щото я бил изкъпал , и вместо изсушена котка получил домашно задушена ( без картофки) котка.Дали въпросният индивид е тъп = да сумер тъп е, но това не значи, че трябва да разбира от микровълнови фурнии от начина им на действие , а именно , че не са само "стоплящи", както е една старомодна фурна, а че могат буквално да заврят кръвта по вените на живото същество и да го убият за секунди.И от там, за да не съдят фирмата -производител отново, защото има глупаци, които не знаят какво правят, си пише ясно, че НИКАКВИ ДОМАШНИ ЖИВОТНИ В МИКРОВЪЛНОВАТА.

За разлика от БГ обаче в аАмерика сее съдят доста по-ефективно и там компаниите сами поставят такива малоумни не само за средностатискическия българин, но дори и за средностатискическия американец надписи.А единствената малоумна причина е, че щом веднъж са предупредили на опаковката или опиусанието на продукта, после никой не може да ги съди и да им издърпа по 3-4 милиона долара по принцип , защото си опекъл котката в микровълновата , уж за да я изсущи като сешоар, у накрая не само я "изсушил", но се оказало, че и заврял кръвта и понеже, това не било предупредено в инструкцията за ползване - глупакът може да съди и даже осъжда с разчувствано жури въпросния производител на баснословни суми.И после що пише г;упости по опаковките - щом веднъж има предупреждение - после не мо0же да има съд за това, че производителят не е предупредил и да им издърпат пари.И опт там се раждат малоумните надписи в сти - не си вкарвайте котклата в микровълновата...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

instinct написа:
Batbayan написа:...
Да, постепенното усукване, изопачаване и извъртане довежда до увеличаване на правомощията на властта. Това е мн сериозен проблем. Затова по законовите формулировки засега млъкнах.
Само да добавя - законът винаги се движи паралелно с развитието на обществото - щом отношенията в обществото се усложняват - усложнява се и формулировката на закона.Това уви е закономерен факт и дори връзката между общество-закони е една от основните изпитни теми по дисциплината "Обща теория на правото" в специалност Право.Сложен въпрос, който едва ли толу-така ще разрешим в една интернет темас, но определено - обществото и обективното право са с едно двустранно пасивно-активно взаимодействие. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Американците - най-злите индивиди на света, ЕС - не ни трябва, Костов - лош...Абе instinct, не се ли замисляш, че всъщност именно това е стадното мислене. Това е абсолютно повърхностно и незадълбочено във фактите мислене.
Като абсолютен офтопик на темата (за което се извинявам, ама не се сдържах :) ), ще коригирам примера ти за Костов. Той е преподавал икономика в "Карл Маркс", след което е отстранен от педагогическа длъжност поради "немарксистки възгледи" и има досие от ДС, в което се описва проследяването на телефонните му контакти, хората, с които се среща и т.н. А статията му във в. "Работническо дело" разгръща подробно темата за несъстоятелността на комунистическия режим.
Извинявам се отново за отклоняването от темата, но това беше най-кратко, за да те накарам да се замислиш върху абсолютната точност и на другите ти твърдения, вместо да се поддаваш на евтините комунистически манипулации.
Knights of the Cross
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Batbayan написа:...законът винаги се движи паралелно с развитието на обществото...
И се пише от юристите, които към момента са в Народното събрание. Мислиш, че те са светилата на нацията по това време и са там за благото на обществото??

Tommy, имах предвид резултатите след управленията на всички тези. Костов може и да е репресиран, но е човекът, който пропиля най-стойностния кредит на доверие, имаше възможност да ни изправи на крака, но съсипа хавите най-обозримо (не само селското стопанство; там се видя най-добре)

В този ред на мисли Жан Виденов също е прилагал плана "Ран-Ът" и дори има версии, че не бил допуснал още по-сериозни ограбвания на народа. Може и да е така, не знам. Вече 20 години тази държава е ограбвана и върви надолу, демокрацията на практика отсъства, щото и гражданско общество няма. Защото гражданските индивиди в него са съвсем малко.

Ако четеш между редовете, ще видиш, че не вярвам на никакви авторитети. Т.е. не знам доколко кълва на манипулации.

Като искаш "задълбочено във фактите мислене", ето: действащите камери са монтирани без да са обозначени, те не допринасят пряко за ничия сигурност и най-вероятно са там, за да се печелят парички от купуването, монтажа и поддръжката.

Наивно е да смятаме, че това е направено за наше добро. Дядо Коледа го има само в приказките, на практика всичко е индустрия. Мислете с главите си.
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Точно толкова наивно е и да смятаме, че всичко е гадно, лошо и е някаква конспирация.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Да, има и изключения :mrgreen:
Но не грешим, ако четем и между редовете, нали?

Точно твоята специалност е една от най-ужасните в това отношение. Дръж си очите отворени и не се отпускай; то постепенно става навик ;)

Нищо лично :)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

instinct: Това, че неговото управление е неуспешно за страната също е заблуда. Той успя да изправи страната на крака и т.н., но това съм го писал обстойно в други теми - ако те интересува, ще ги прочетеш. Тук го вметнах единствено като пример.
Knights of the Cross
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

instinct написа:Да, има и изключения :mrgreen:
Но не грешим, ако четем и между редовете, нали?

Точно твоята специалност е една от най-ужасните в това отношение. Дръж си очите отворени и не се отпускай; то постепенно става навик ;)

Нищо лично :)
Моята специалност е мнооого широка и има различни аспекти.Но по принцип за да си добър юрист трябва да си винаги наясно за какво става дума в закони, документи и т.н.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Говорех за лични, а не професионални качества. Само с последните (и без първите) ставаш поредната бурмичка, нали?
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Еми и аз обичам файт клъб и идеата за свободната човешка личност, но в днешно време това си е направо невъзможно.И на мен понякога ми се ще да си хвана някоя добра жена и да отида на село, където да си обработвам чифлик и да съм си господар сам на себе си, но уви и там няма да съм абселютно свободен - има закони за земеделието, има промени в климата, заради парниковия ефет, има сателити, чрез които могат да ме наблюдават и въобще - в дн. време няма пълно спасение.

А в професионален план - никога не можеш да бъдеш абселютно независим, но ако си кадърен може да се издигнеш над "обикновените бурмички".
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

С което томахавките са заровени. Остава да организираме бирата - само че не днес, щото и СУ си иска своето време..
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Оххххх с тази бира - аз си спретнах един бирен маратон снощи - около 5 литра изцоцах и сега съм малко неадекватен...Ма учудващото е , че и на пияно съм писал смислени неща... :lol: :lol: :lol:
Иначе няма проблем - ще пиеме по бира някой път. :wink: :santa: :santa:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Бeтон написа:Добре, какво им издигаш плакатите тогава? Постерите, модерно да звучи.

....
Ей, не ме намесвай, дори косвено. Плакатът го направих просто щото не ми се спеше нея вечер, пък и ми допадна сравнението с Паноптикум. Както знаете, това е вид затвор, затова и призивът в плаката е "затворник", както и Ректоратът прилича на затвор. Иначе не съм от "Призив". Нямам и време и желание да се занимавам с каквито и да било организации, включително и Студентския съвет. Правя плакати и други рекламни материали на прима виста за каузи, които ми се сторят интересни. Примерно направих плакат за радио "Алма Матер". Ако се появи друга кауза, над който мисля, че мога да упражня уменията си, ще го направя. :wink:

П.П.: Имам странни виждания за алкохола и цигарите (много вредни неща, които аз никога, ама никога няма да употребя), но ще се радвам да видя всички вас - пишещите из темата. Батбаян ми е особено интересен, щото след години ще ми трябва адвокат по авторско право, а той си прави сериозна реклама в тоя форум. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”