Въпрос Относно Общежитията
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
аве ко да ти кажа, като кенефът в моята стая не бачкашеJim написа:поне някои си имат тоалетна и баня в стаите. като се прибера някои път пиян залян докато намеря къде е кенефа после ще ме карат да 4истя коридора, а ако са ми дали нещо развалено в стола, малее не ми се мисли.
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес

- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
re
Виждам, че отворихте тема за блок 51...Всичко започна прекалено добре още в началото и разбрах,че нещо в крайна сметка няма да е ОК
.Настаняването ми мина учудващо бързо, а след като видях че пред стая 604 има желязна решетка почти изпаднах в еуфория....е, явно не е имало въобще за какво!С влизането в новата ми резиденция надеждите ми за нормално битуване отмираха със всяка крачка...Най-фрапиращи бяха стените(тапетите имаха недостижими за човешкото възприятие цветове и нюанси),но тва...айде..преживях го.Спиракйки поглед върху леглата(поне 2те....защото 1то беше вече заето) успях да разгранича контурите на някакв парцал, който в последствие разпознах като дюшек....жалка ,раздрана купчина плат.Бюрата, които ни бяха предоставени, имаха свойството да се допълват...едното нямаше вратичка.другото чекмедже.Но най-лошото бе тези мебели са толкова прогнили, че не подлежат на ремонт.Иначе сносната баня ме изненада с една плоскост зад тоалетната чиния ,"дискретно" скриваща деликатен ремонт на водоснабдителната мрежа.Явно за да ни приобщи по-бързо към съседството,тази "дупка" в стената ни е като връзка с отсрещната баня....и т.н.Не,не се оплаквам,щото 2 дена отделих заедно с моя съквартирант (съселянин) и приведох стая в що-годе сносен вид.Просто ми е интересно как един университет като Русенския предлага стаи, в които е нужно само да се нанесеш....а СУ,обвит в цялото си величие се подиграва така възпитаниците си.Ама нали съм си още млад....наивен...мечтая!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Чей ся...
Целата идея на занятието е да ни е гадно. Това е една иначе толкова мъдра теория, привеждана доста успешно на практика в нашето учебно заведение. Ние отиваме там млади, свежи, крехки, идеалисти и мечтатели... Но това е училище- тук трябва да ни учат за живота. И естествено, СУ, ама ааадски загрижен за доброто ни обучение, ни прекарва през висшата школа на изпитания, за да успеем да минем през месомелачката наречена Живот и да си избием идеализма от главите. Така става 2 в 1- хем ни дава знания, хем пък ни учи на стоицизъм. Сеш ли се ? Ми много хитро е просто. Какво се оплаквате? Нямали бани- че как иначе обществото ще се сдобие с изпипани водопроводчици!!! Мебелите били разбити! Ииииии, чуду- та от наш после ще станат най-добрите мебелисти!
Освен това се усвояват редица други умения като прескачане на тераси, мазане с латекс, лепене на тапети, спане на ръба на леглото, учене върху колената, бръснене пред лъскава консервена кутия, да не говорим за придобиването на втора специалност- чужд език, по възможност миши, хлебарски, бълхарски или комарски. С тесен профил.
Аз не знам при тия условия какво се оплаквате ?!
Целата идея на занятието е да ни е гадно. Това е една иначе толкова мъдра теория, привеждана доста успешно на практика в нашето учебно заведение. Ние отиваме там млади, свежи, крехки, идеалисти и мечтатели... Но това е училище- тук трябва да ни учат за живота. И естествено, СУ, ама ааадски загрижен за доброто ни обучение, ни прекарва през висшата школа на изпитания, за да успеем да минем през месомелачката наречена Живот и да си избием идеализма от главите. Така става 2 в 1- хем ни дава знания, хем пък ни учи на стоицизъм. Сеш ли се ? Ми много хитро е просто. Какво се оплаквате? Нямали бани- че как иначе обществото ще се сдобие с изпипани водопроводчици!!! Мебелите били разбити! Ииииии, чуду- та от наш после ще станат най-добрите мебелисти!
Освен това се усвояват редица други умения като прескачане на тераси, мазане с латекс, лепене на тапети, спане на ръба на леглото, учене върху колената, бръснене пред лъскава консервена кутия, да не говорим за придобиването на втора специалност- чужд език, по възможност миши, хлебарски, бълхарски или комарски. С тесен профил.
Аз не знам при тия условия какво се оплаквате ?!
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
това си е чиста подигравка със студентите, а и не виждам смисъл въобще да се правят някакви ремонти, които по принцип са задължение на самата управа на общежитието, защото не се знае дали ще бъдете в същата стая и следващата година. А и стаите наистина са тесни за един човек, камо ли за трима...
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес

- Jim
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
като стана дума пък и за бръснене.... не 4е съм като румцайс, но сигурно аз ще съм най-4есто срещания 4овек из коридорите на 18 блок 8-ми етаж, а си и представям как дефилирам по хавлия аууу разкош. еми така е като имам успех за общежитията саамоо 5.48 да ме намъкнат в стая с външна тоалетна и баня, и все се 4удя откъде са измервали цели 23 квадрата стаята- 4е те да не са мерили пода, стените 4е и тавана и вси4ко да прави толкова- а това е идея да си сложа няколко хамаци да висят от тавана, 4е да има място за нещата ми. леко приведен е удобна стоика не само за у4ене но и за живеене - добре като за на4ало , така ни стимулират !! толкова съм инспириран да у4а, 4е поне да ми дадат за награда една тоалетна ли? а на този етап няма да откажа и едно огледало поне.
It's better to burn out , than to fade away.-Kurt Cobain