Помощ за избор на лаптоп

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
TsukI
В началото бе словото

Re: Помощ за избор на лаптоп

Мнение от TsukI »

Сега като гледам единствената огромна разлика е видео картата. Тя прави цената...Страх ме е, ако един ден взема да работя на фотошоп видео 64МБ няма да ми стигне. http://toplaptop.bg/laptopi/toshiba_lap ... CF_laptop/
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... Изображение
Аватар
RadoRado
Пишеща машина
Специалност: КН
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от RadoRado »

TsukI написа:Този година съм 1 курс информатика. Мисля, че ще ми трябва на първо място за това, а компютър не ми се мъкне....На второ естествено за комуникация, понякога някое филмче и т.н. Но искам да си взема не някакъв за 600лв само за програмите, на които ще програмирам може би...а нещо средна хубост 1500лв....и незнам насочил съм се към Toshiba.
http://laptop.bg/#/details/ACER/7/2368 - с тоя лаптоп ще убиеш рибата :) И ще можеш да цъкаш Диабло 3 и Старкрафт 2 като излязат естествено :)
Гейм Дизайн, Gamificiaton, Манипулация :) - http://game-craft.com/blog/
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Много ми е скъп :oops:.... Toshiba или Acer?
Последно промяна от TsukI на 13 Сеп 2009, 16:11, променено общо 1 път.
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мда, наистина е хубав, но от лаптоп.бг го продават с Виста, което оскъпява. А дори не са казали Вистата дали е 32 или 64-битова. От една страна, 64-битовата версия е скапана. От друга, 32-битовата версия не е способна да засече 4-те гигабайта рам, тя засича само до 3. Така че си направи сметката и с това каква ОС смяташ да ползваш и дали има смисъл от повече от 3GB RAM.

Вярно е, видеокартата е от значение. Хубавата видеокарта гарантира и спокойствие при гледане на HD филми. Имай предвид, че тя загрява страшно много, обаче. Хубаво е да помолиш да ти покажат къде точно е тя в лаптопа и дали не е някъде твърде близо до мишката.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

С виста не съм работил никога...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Да, но при положение, че ще си взимаш двуядрен компютър, ще ти се наложи. Освен ако не предпочиташ Линукс, разбира се. Както и да е, Виста въобще не е толкова страшна. Ако трябва да съм честна, предпочитам я 100 пъти пред ХР.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Търся нещо до 1300 :(
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

MidwinterSun написа:Да, но при положение, че ще си взимаш двуядрен компютър, ще ти се наложи. Освен ако не предпочиташ Линукс, разбира се. Както и да е, Виста въобще не е толкова страшна. Ако трябва да съм честна, предпочитам я 100 пъти пред ХР.
ХР при двуядрени не върви ли?

Хм... аз пък си търся нещо възможно най-миниатюрно...
да се събира в дамска чанта.. малка дамска чанта...
предложения? (виждам, че сте отзивчиви :) )
la douleur exquise
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

http://iskampc.com/laptopi/toshiba/9-inch-toshiba.html

Искам писи имат доста предложения, препоръчвам ги.
Докато аз оглеждах си бях набелязала едно ейсърче и една тошиба (от малокалибрените) но не съм се зачитала в конкретни параметри.

laptop.bg са също добър вариант с разни филтри, които могат да се прилагат.

Ако си харесаш нещо - споделяй, аз също се оглеждам за малокалибрено решение, което да разнасям напред назад :)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

По принцип върви... но не винаги. Например, на моя компютър не тръгна. Просто Виста е специално проектирана за двуядрени процесори, така че максимално добре да използва ресурсите на машината.
Фак, за теб възможно най-миниатюрното са първите Асусчета, които излязоха. Те са наистина, наистина миниатюрни, на 1/3 от обикновен лаптоп. Само че са и с доста ограничени ресурси и операционната им система е специално проектирана и донякъде осакатена Линукс дистрибуция. Ако ти трябва за разни документи, интернет, скайп и не толкова натоварващи процеси, ще ти свърши работа.
След това излязоха други, по-нови, по-мощни. Дори с мощността на обикновен лаптоп. Асус имат такива, също и Ейсър. Понасят си съвсем спокойно уиндоус върху себе си, просто са малко по-големички от въпросните първи асуси.

TsukI, бих те посъветвала да разгледаш предложенията на http://pcstore.bg . По принцип бих ти препоръчала моя Ейсър - 5737Z, само че него вече никъде го няма. Пуснаха го март месец и някъде до средата на лятото вече беше невъзможно да се открие. За сметка на това серията 5738 имат добри попадения.
Изображение
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Трябва ми помощ, толкова много неща са- видео карта, издръжливост на батерията,рам, Цена и това не е всичко....Харесам си някои, окаже се, че нещо куца...Много е трудно да намериш нещо, което горе долу всичко да е наред....
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Вярно. И обикновено тези, на които нищо не им куца, се въртят на цени от над 2 бона. (С изключение на ейсърите, както вече отбелязахме, защото те са все още нова марка.)

Ето това: http://pcstore.bg/laptopi/acer/ACER_Asp ... PF40C_010/ например е доста добро.
Изображение
TsukI
В началото бе словото

Мнение от TsukI »

Засега се спрях на този http://toplaptop.bg/laptopi/acer_laptop ... PEX0C_004/
thegamess
В началото бе словото

Мнение от thegamess »

тоя лаптоп ако ще го взимаш го взимай до няколко дена, защото цената му ще се качи с 30 лева - тази посочена цена е за процесор t6500 и video 4570 с ddr2 памет, а не ddr3, така че скоро дистрибуторите ще ги принудят да качат цената
ето го същия в http://laptop.bg/#/details/ACER/7/2541 и в http://iskampc.com/acer-aspire-as-5738g ... aptop.html
за тези пари по - добър няма да намериш, относно с каква ОС да си аз ти препоръчвам windows 7 ultimate, а дали 32bit или 64 ти си решаваш, за 64 почети няма програми, както и игрите са доста ограничени, но на 32bit ще имаш само 3 гб рам въпреки, че ще ти показва, че имаш 4
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

И в Уиндоус 7 ли си стои проблемът с рам-паметта? :shock:

Ок, както и да е, да, лаптопът е хубав. И сигурно ще ти върши работа за повечко време - току виж в бъдеще 64-битовите версии се разработят по-добре и можем да ползваме спокойно такива операционни системи. Тогава и 4-те GB RAM ще ти дойдат особено добре.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”