Биология - КСК - 2007

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
v_vesela
В началото бе словото

Мнение от v_vesela »

здравейте!а има ли някой бология и химия -редовно?
Такава е човешката участ...или страдаме,или караме някого да страда,или наблюдаваме страданието на другите...
Аватар
v_vesela
В началото бе словото

Мнение от v_vesela »

биология :)
Такава е човешката участ...или страдаме,или караме някого да страда,или наблюдаваме страданието на другите...
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

mucunka, защо не пробваш сега на допълнителния прием за биомениджмънт, и после евентуално да се прехвърлиш.
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

В допълнителния прием пише

ІІ. БИОЛОГИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ:
- специалност БИОЛОГИЯ:
редовно обучение – 10 места
задочно обучение – 16 места

_malko_zlo_ , може би това обяснява защо не се обажда никой от биология задочно - няма записани. Щом документите се подават от 10.09 до 14.09, не би ли трябвало да ви се сформира групата по-късно?

20 – 21 септември 2007 г. – записване на новоприетите студенти.

След това трябва да започнете.
Аватар
_malko_zlo_
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от _malko_zlo_ »

Хммм нямам никаква ама никаква идея....кофтито е, че съм от 9 до 18.00 на работа и няма как да отида до БФ, за да ги попитам а по отношение на разговор по телефона с външната линия е "мало сложен" въпроса... е надявам се да не съм сама а и да почваме по-късно...? Странно..... :?: :shock: :?
Аватар
mucunka
В началото бе словото

Мнение от mucunka »

cufff не знам обмислям го като вариант вече се побурках покраи тия изпити класирания глупости... вече и към германия се ориентирам ии нз супер объркана съм. :?
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

И аз съм така. Нз дали да уча молекулярна биология, дали да я продължа в германия или да я продължа в америка. Нз дали да кандидатствам в му отново, но това май ще го разбера в последствие. Бтв чувала съм, че дори да завършиш биология тук, имаш възможност в германия да направиш магистратура молекулярна или биотехнологии.
Deni_tsa
В началото бе словото

Мнение от Deni_tsa »

Не е вярно, че няма записани биология задочно , по-малко сме само 9 жени. Първата ни лекция е на 10.09. по АМР от 14 часа в 501 БФ.Това е за malko_zlo, няма да си сама :wink:
Аватар
alteia
В началото бе словото

Мнение от alteia »

Deni_tsa написа:Не е вярно, че няма записани биология задочно , по-малко сме само 9 жени. Първата ни лекция е на 10.09. по АМР от 14 часа в 501 БФ.Това е за malko_zlo, няма да си сама :wink:
В 501 се провеждат упражнения, но ако целият курс е от 9 човека :( възможно и лекцията там да ви бъде.
АМР в първия семестър? На нас ни беше втория, аз съм биология- редовно.
Аватар
Sanniya_yan
В началото бе словото

Мнение от Sanniya_yan »

хора, на някои трябват ли му теми по био. давам моите. ай успех, колеги молекулярна... до 01.10!!! :D
- Sanniya -
BB
От дъжд на вятър

Мнение от BB »

Доволни ли сте от специалността в която Ви приеха? Аз се чудя с тази МБ каква реализация ще имам, дали наистина няма да се окаже че екологията е най- переспективната специалност в БФ както някой беше казал "екологията рулира" и наистина сме свидетели на този факт всеки ден!? Имам приятели еколози , 4 курс и вече работят по специалността, а на мен ми се струваше някак не толкова престижна тази специалност, но те вече се реализират преди да са завършили!
Очаквам мненията ВИ!
Аватар
_malko_zlo_
В началото бе словото
Обратна връзка:

???

Мнение от _malko_zlo_ »

Абе сигурно ли е тва, че утре сме от 14 часа в БФ за първи очни??
Аватар
cufff
Драскач

Мнение от cufff »

BB написа:Доволни ли сте от специалността в която Ви приеха? Аз се чудя с тази МБ каква реализация ще имам, дали наистина няма да се окаже че екологията е най- переспективната специалност в БФ както някой беше казал "екологията рулира" и наистина сме свидетели на този факт всеки ден!? Имам приятели еколози , 4 курс и вече работят по специалността, а на мен ми се струваше някак не толкова престижна тази специалност, но те вече се реализират преди да са завършили!
Очаквам мненията ВИ!
Ако продължа да уча МБ, сигурно няма да остана в България и даже още 2рата или третата година ще продължа някъде, най-вероятно в Германия.
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Аватар
крис
Писаружяк
Обратна връзка:

Мнение от крис »

Има си начини да разучите какви възможности за работа ви се предлагат.Не разбирам защо сте решили, че МБ предоставя по-малко такива от останалите специалности в БФ.Това, че не знаете, не значи, че няма.Отворете сайт на клиниките за ин витро оплождане и репродуктивно здраве например и забележете, че сред специалистите наред с лекари има и ембриолози - а това е една от възможностите за магистратури след МБ (дори в БФ).Биолози работят и във фармацефтични предприятия в БГ, има сектори по вирусология в болниците, в клиники работят и криобиолози.Зависи от магистратурата, казвам го за 150ти път и не само аз.Реализация - никой няма да ти предложи работа ей така, ама това не важи само за биологическите науки, важи за повечето сфери.Вероятно мн малък процент от студентите в СУ са сигурни каква реализация ще имат, след като завършат.Има някякво странно, необосновано, но широко разпространено схващане, което се споделя от всякакви хора, най-вече такива, които представа нямат за какво става въпрос - "О, с тая МБ какво ще правиш после?".Аз това мога да го кажа за много голяма част от специалностите в СУ, и не само. Как ще се реализираш зависи от това какво ти ще направиш по въпроса.Ако искаш сигурна работа, по-добре се заеми със занаят.

P.S. За да съм по-точна : В 1ва АГ болница Света София работят 4ма биолози, 1 микробиолог и 1 биохимик; в Център за репродуктивно здраве "Надежда" -3ма ембриолози и 2ма криобиолози, в медицински център "Репробиомед" - клиничен микробиолог, ембриолог (завършила е БФ , вкл. магистратура), молекулярен биолог (също БФ, вкл. магистратура)
Това е една част, открих още подобни заведения, само в областта на репродуктивното здраве, защото мен ме интересува тази сфера.
Кофти е да си порастнал.
cherveiche
В началото бе словото

Мнение от cherveiche »

Абе колеги ще ходите ли на 1-ви на откриването в Ректората или ще бъдете само на откриването на Биологическия факултет?
I don't want to be anything other than what I've been trying to be lately!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”