Търсим студенти, мераклии за лекторат по фински :)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Заключено
Аватар
nousha
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от nousha »

Аз се бях записала на курса по фински, който стартира пролетта, но прекъснахме лятото, а аз нямах абсолютно никаква възможност да преговоря и в момента всичко съм забравила. Поради което реших след подновяването на курса от октомври да спра да ходя, да не се излагам. Сега да попитам, мога ли да се включа към този, който обсъждате тук - процедурата по плащане на такси и тн ми е ясна, ще си платя пак, но не ми се ще да пращам мейл на преподавателката, от опит знам, че не отговаря винаги, затова ще съм благодарна, ако пуснете тук информация кога започва курса и в коя зала.
Учебникът и тетрадката ги имам снимани, ако някой не е успял да ги преснима, както и една много хубава граматика през английски, която колега ми даде да си ксерокопирам.

Благодаря предварително, в случай, че споделите инфото за старта на курса :)
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

здрасти, честито първо мнение във форума :) По темата - засега се очертава да почнем 2008г, нищо конкретно няма все още, освен че снабдяването с учебник и тетрадка ще е проблемно. Ако имаш мерак да спомогнеш учебния процес(направо самообучението, както е тръгнало :? ), помогни с твоите пособия, ще сме безкрайно благодарни. Все пак Коледа идва, християни сме... и те така :P Иначе засега сме много ентусиастите - групата е над 20 човека, не е ясно къде ще се водят занятията(може би на 4. км) и още не сме си платили, ама те като не си дават зор и ние няма :lol: Записвай се, колкото повече, толкова повече, макар че май става прекалено, ама карай - да има :wink:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз, ако Петрунова не се появи тия дни, направо ще взема да ви снимам нещата от колежката по-горе /ако тя разреши, разбира се :) /
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Много би ми се учило фински, но едно, че уча много трудно езици и нз има ли смисъл, две, че програмата ми във факултета е доста запълнена и може тези занятия като нищо да мии се засекат с другите и да не мога да идвам и три, че това могада го разбера чак след като си платя. И четири, колко струва това чудо?
И все пак ми звучи много интересно.
Ама май е несериозно, а? Щом nousha е успяла и да забрави ученото, аз съм същата и нз...
Аватар
nousha
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от nousha »

Мерси за топлия прием :)
Казах, че имам тетрадката и учебника, както и граматиката, именно с тази цел - ако някой иска да ги снима, ще ги предоставя на драго сърце.
За записвнето - а къде трябва да се запиша?
Много се надявам да пишете тук, когато има някакви новини за курса, оставям мейл и кю, за всеки случай: nousha.witch@gmail.com, icq: 385518710.

Почти всеки ден съм в СУ, така че:
а/ мога да снимам учебника и тетрадката за колкото хора искат, а като се видим на курса, ще ми дадете парите
б/ може да се видим с хората, които искат да имат пособията и на място да се снима
в/ някакъв трети вариант?

Аз ще взема да драсна мейл на някой от моя курс, да видя там как са нещата, междувременно :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Moikka!
Нуша, ако можеш, снимай ми учебника и тетрадката веднъж целите (знам, че трябваше да са само първите 6 урока, но на мен ще ми трябват с кориците барабар, както се казва) и само ми кажи колко струва и кога да се видим, за да ти дам паричките (по принцип, не мога да дойда в Ректората само във вторник (и в петък следобед), или, ако не ти е удобно така, можеш да ми го дадеш, за да го снимам и на другия ден да ти го върна. Както ти е по-удобно на теб.
Kiitti!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
ponex
В началото бе словото

Мнение от ponex »

възможно ли е да се запиша...не съм студент а съм още 15 годишен и уча японски ма ми е мерак и фински да уча кажете ако може ... :roll:
Изображение
Аватар
nousha
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от nousha »

Добре, значи го снимам веднъж.
Вижте, сега писах на преподавателката, вече съвсем се обърках - тя каза, че ако на 9-ти университетът е отворен, ще има занятия или в Ректората, или в 3-ти блок, към четвъртък-петък да й пиша пак, за окончателна информация. Нали бяхте говорили да е в неделя? Което мен тъкмо повече ме устройваше. :(
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Е да де, 9ти е неделя. Само дето никъде няма да е отворено точно на 9ти декември - пък и кой ще отиде - след 8ми декември точно... :P
Всъщност, като се има предвид, че на 8ми вечерта съм на карнавал, мога сутринта направо с костюма да дойда на занятия. Ще е весело, може и да го направя. :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

Нуша, ако на двети по някаква луда случайност се съберем за фински носи едно копие на учебник+тетрадка(снимани целите), аз ще ти ги платя веднага. На 9. вероятно ще имам възможност да дойда, само дано да е след 10 часа, ако е предиобед.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Леле, какво ми се случи!
Нещо се бъзикахме и изреждахме здравей/добро утро и подобни на чужди езици ...и аз викам "е, сега ще ги затапя" и пиша huompena, дето Ели ме научи. И веднага се намери един тип да познае. Изядох се от яд :lol:
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Crematory написа:huompena,
А това какво е- здрасти или добро утро? :P
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

добро утро 8)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мише! Не ме цитирай грешно, бре!
Huomenta е добро утро.
За "Здрасти" използват "Terve", "Moi" и "Hei", също "Heippä", което мен много ме кефи и си го използвам и тук, обаче е "момичешко", да знаете.
За "Чао" - "Moi moi" и "Hei hei".
За "Доскоро" - "Nähdään".

Друго какво...
Добър ден е Hyvää päivä (още се използва и само Päivä!), Лека нощ - Hyvää yötä, Сладки сънища/букв. "спи сладко" е Nuku hyvin.
Айде, мисля че първия урок го минахме.
В края на ноември
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Опа, преписала съм го грешно, да :roll: :lol:
А къде са им ударенията и как, ****, се четат ? примерно y как се чете, и тези с по две точки - по-меки ли са, по-дълги ли са, какви са? :lol:
Заключено

Обратно към “Студенти - общ форум”