Antikorper написа:
" най-голямата курва измежду всички науки, защото всеки я пише както му изнася", както казва вуйчо ми (завършил е история и археология и работи по специалността си):
малко хора разбират смисъла на думите, че Клио проституира даже с роби! и че е най-развратната муза... т.е. вдъхновява повечето хора ("ох моето хоби е историята" ) всички разбират, всички я знаят, всеки ти я обяснява, но същия този разбирач(даже незнаещ, че "годините преди Христос вървят на обратно"

) никога не би противоречал на лекар стане ли въпрос за медицина(поне до скоро), на ядрен физик стане ли въпрос за каквото там правят ядрените физици

и прочее...т.е. ако изучаваш историята ще разбереш колко малко хора поназнайват нещико... генералното объркване произтича от това, че от малки ни набиват в главите как природните науки били точни, а обществените бошлаф работа, а (най-общо казано)това е точно обратното Това което се очаква да познава човека, е това което той е сътворил (свободна перефраза на Вико) а човек не е създал природата, а обществото... 2 примера Аристотел е смятал, че всичко се състои от 4те елемента(земя, въздух, вода, огън), но успоредно с това има впечатляващи и "необорими" прозрения( стига човек да се пребори с терминологичните проблеми) за хмм полит. организация.... 3 века след Нютон Айнщайн го "оборва", а после "оборва" сам себе си(най-общо казано)... кое е точното в случая?
има една изтъркана приказка, за да може да кажеш, че си комунист, трябва да обясниш защо не си либерал, консерватор, социалист... похвално, че си чел Дас Капитал, но чел ли си А. Смит? а какво знаеш за "Гракх" Бабьоф, Огюст Тиери, Сен-Симон, Огюст Бланки, Фурие, Ласал...и за всички други, от които Маркс е крал

бтв той сам си "признава"...
и аз преди да започна следването си...вярвах си че ако не да знам всичко, то поне знам повече от всички останали и... се "сблъсках" с проф. Бакалов и компания:D

...после отидох в ЮФ и пак си повярвах