Моята я губих 3 пъти...И я намирах.
Той неговата загуби веднъж и не я намери. Нейде в гората.
От символизъм, мислех, че ще го погреба ( Пръстен - Далчев)
За 2 години и половина, така и не съм разбрала какво точно е бракът.
Но ми харесва
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Подписът и халката не са излишни... те служат за "писмено" и "видимо" доказателство на любовта ти, не само за любимия човек, но най-вече за обществото. Чрез носенето на халката ти показваш, че си обвързан човек.renesanz написа:от тази гледна точка си прав. никой не иска да остарее сам,просто подписа и халките са излишни ако има любов и взаимна подкрепа.
Ако един нормален човек забележи халката на жената/мъжа, с когото е излязал с идеята да намери повече от приятел(ка), едва ли ще му стане особено приятно... най-вече ако жената/мъжът случайно е пропуснал(а) да спомене, че има брак... Този "символ на любовта" показва вече "заетото" сърце... Един нормален човек не би се осмелил да се "намеси" в личните работи на хората... Все пак всеки знае, че не е етично... Някак си съвестта ни възспира да направим този "грях"...renesanz написа:не оспорвам мнението ви,но на някои халката и децата не им пречат да бъдат "тъпи животни"...
"пис"Joker написа:Много ти се накефих на последното от поста. Съвсем консервативно от типа на "бракът е съюз между мъж и жена". Това е хомофобско, биха писнали войнстващите либерали...
хаха, а моите баби даже не знаят, че има за какво да мирясватmiss_sunshine написа: мисленето и начинът на живот на хората е по-различен и го няма този респект към брака като институция. всичко е само документи, подпис, да мирясат бабитепоне така го виждам аз, точно в този момент
Съгласна съм с казаното от теб!Циндил-Пиндил написа:хм, всеки обяснява за символики, ценности, а никой не се сеща да каже колко трудно е да създадеш семейство в условия като днешните.
Ми аз може да съм и с три ръце за брака (ама не съм), но като нямам финансовата възможност да осигуря дом и нормално бъдеще на хипотетичните ми деца и жена, за какво изобщо си говорим.
а тоя форум... понякога имам чувството, че са го налазили некви дечурлига от прогимназията
Аз...примерно. Както и много други. Ако наистина идеята е в роклята и церемонията, ми облечете си се, направете си веселото и така. Не виждам смисъла в това да се институционализират отношенията между двама души. Не виждам смисъл да ги държи заедно нещо друго, освен чувствата, които имат един към друг. Не виждам нужда от гаранции за пред другия, че го обичаш, нито за пред "света", че си само "негов". Пф, и от понятието "негов/а" не виждам смисъл, даже по-скоро ме ужасява.... Ама явно наистина прекалено съм пораснала или съм станала невероятен циник!nesayy написа: Кое момиче не иска да се види облечено в бяло и да върви по пътеката към олтара с "най-красивия мъж"?!

Ивче, ти кога си живяла сама?Ice_Spirit написа:А иначе за дечурлигата - трябва им една година да живеят сами и ще си оправят представите за всичко.