Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- renesanz
- Легендарен флуудър
Re: Театър
аз ще гледам "идеалният мъж" в народния
не мога да го пропусна! колкото и да не харесвам Юлиян Вергов....
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
-
IONCHEVA. N
- В началото бе словото
В Народния все още дават Крап. Това е много кратка, но много сериозна постановка-моноспектакъл. Има на 15 и 31ви.
-
IONCHEVA. N
- В началото бе словото
А за Дон Жуан- постановка с богата сценография, невероятна игра на Бахаров и Рени Врангова. Постановка, на която можеш да се посмееш от сърце, но и заедно с това да чуеш много житейски истини и дилеми.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Знам за какво става въпрос (в общи линии), знам и че има общо като емоция с "В края на ноември", за която съм говорила и няма смисъл да повтарям. Наум Шопов ми е любимец, остава само да се наканя и да отида да го гледам. Подозирам обаче, че ще го отложа за след сесията, защото ще имам нужда от психическа подготовка.IONCHEVA. N написа:В Народния все още дават Крап. Това е много кратка, но много сериозна постановка-моноспектакъл. Има на 15 и 31ви.
Ще споделя, след като го гледам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Amellie
- Постоянно присъствие
Някой гледал ли е " Престъпление и наказание" в Народния?
Не вийте, псета, аз не съм видение,
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
кръвта във жилите ми дреме
като в затоплени легла,
ала от сън ме дигна месеца
и рече ми: „Ела”.
-
IONCHEVA. N
- В началото бе словото
Не съм го гледала, но мога да споделя мнението на колегите. Било много приятно, силна игра, но мн,мн., слаба сценография.
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология, Медии и Журналистика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Препоръчвам "Пълните съчинения на Шекспир".Може би малко стряска леко бруталния подход към пиесите на Барда, но въпреки това изживяването си заслужава.
Доста странен актьорски състав, поне според мен, но крайният резултат е интригуващ и приятен за гледане.
Да обясня. За два часа тримата актьори разказват всички произведения (пиеси) на Шекспир, като всяко е поднесено в различен (може да се каже съвременен) стил. Би било брутално, ако всъщност не беше доста реалистично.
Доста странен актьорски състав, поне според мен, но крайният резултат е интригуващ и приятен за гледане.
Да обясня. За два часа тримата актьори разказват всички произведения (пиеси) на Шекспир, като всяко е поднесено в различен (може да се каже съвременен) стил. Би било брутално, ако всъщност не беше доста реалистично.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Voltaire
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Знаеш ли от колко време бая тука за тоз "Шекспир", ам?
Обаче не слушат, и това си е - Донков, Карамазов... и цялата им рода. А Пец (както вече съм казвала, за мен той е най-добрият от "младите" актьори - макар че вече е на 34), Нас и Жоро (който ми е един от двамата любими актьори) са страхотни и текстът си заслужава. Намигването е чудно, смехът е до заболяване на корем, схващане на челюсти и други възможни дефекти на театралното майсторство. Шоуто е на ниво - Акулката и Сис могат да потвърдят. Много обичам такива спектакли, в които ми показват доста директно, че не трябва да се вземам насериозно - това е най-значимата поука, която си извадих и която си е лично моя.
Гледала съм го над 10 пъти, Пец се чудеше вече какво правя с тоя Шекспир (някой казвал ли ти е, че имаш разкошни очи?
) и искам пак - обаче от последните 4 пъти, когато го играха, 3 пъти го изпуснах (болести, ангажименти и прочее) и сега ме сърбят дланите да ръкопляскам. Отново.
Мога смело да кажа, че съм най-върлият фен на постановката.
* Айде пак малко вътрешна информация - действа се за нов неделен спектакъл в 199 - текст, който ми е много, ама невероятно любим, също толкова непознат (за широката публика) и... дано се случи! Лошото е, че вероятността е малка, затова и не споделям подробности.
Обаче не слушат, и това си е - Донков, Карамазов... и цялата им рода. А Пец (както вече съм казвала, за мен той е най-добрият от "младите" актьори - макар че вече е на 34), Нас и Жоро (който ми е един от двамата любими актьори) са страхотни и текстът си заслужава. Намигването е чудно, смехът е до заболяване на корем, схващане на челюсти и други възможни дефекти на театралното майсторство. Шоуто е на ниво - Акулката и Сис могат да потвърдят. Много обичам такива спектакли, в които ми показват доста директно, че не трябва да се вземам насериозно - това е най-значимата поука, която си извадих и която си е лично моя.
Гледала съм го над 10 пъти, Пец се чудеше вече какво правя с тоя Шекспир (някой казвал ли ти е, че имаш разкошни очи?
Мога смело да кажа, че съм най-върлият фен на постановката.
* Айде пак малко вътрешна информация - действа се за нов неделен спектакъл в 199 - текст, който ми е много, ама невероятно любим, също толкова непознат (за широката публика) и... дано се случи! Лошото е, че вероятността е малка, затова и не споделям подробности.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Хмм, надявам се.
Впрочем, не знам дали им е навик, но последния път издърпаха едно момиче на сцената, защото видиш ли, Офелия била толкова лесна да се играе, че можел всеки.
За съжаление мацката си изкара акъла и гледаше като подплашено пиле (за сметка на това залата гършеме от кикот просто).
Впрочем, "Алма Матер" театъра, как мога да се свържа с тях?
Впрочем, не знам дали им е навик, но последния път издърпаха едно момиче на сцената, защото видиш ли, Офелия била толкова лесна да се играе, че можел всеки.
За съжаление мацката си изкара акъла и гледаше като подплашено пиле (за сметка на това залата гършеме от кикот просто).
Впрочем, "Алма Матер" театъра, как мога да се свържа с тях?
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Voltaire
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Стандартно. Не е импровизация (но момичето не е поставено лице, а наистина нищичко не подозира)
Пък ролята й наистина е елементарна, ако се огледа и се опита да разбере какво се случва и какво се очаква от нея. Скоро даже може да видите и Търговчето в тази роля, знае ли се... 
В края на ноември
В края на ноември
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Беше голям смях, защото аз се сетих за репликите на Офелия и ги рецитирах, та нашата редица умря от смях.
Voltaire
Voltaire
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, моето любимо е репликата на женската част: Слушай какво, стига си ръсил глупости, Хамлете, биологичният ми часовник скоро ще бие отбой, искам си бебетата сега!
Това, както можеш да се досетиш, никой не можеше да го повтори, ама аз вече го знам и веднъж, като се усетиха, че го повтарям, ме вдигнаха да го кажа
'Ма и аз - изрод. Не си мълча.
Иййй, айде пак да ходим
Това, както можеш да се досетиш, никой не можеше да го повтори, ама аз вече го знам и веднъж, като се усетиха, че го повтарям, ме вдигнаха да го кажа
Иййй, айде пак да ходим
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Празникът на Бакхус
Coolman said:
За Владо Карамазов ми знаете мнението. Юлиан Вергов извън екрана не го харесвам - изобщо, отидох само заради компанията (трябва да спра да правя подобни компромиси!) и не останах очарована от играта на актьорите.
Виж, текстът обаче беше интересен, даде ми поводи да се позамисля над някои неща. Вероятно с друг състав и на друго място, спектакълът би могъл да е дори хубав.
IONCHEVA.N said:http://programata.bg/index.php?page=det ... &eid=43308
Някакви отзиви?
Хм, странно, че сега забелязах тази тема. Местя я директно в Театър, но да кажа: Теодора Духовникова по принцип не ми понася никак добре, уж не съм пристрастна, но...Не го гледай, жероятно доста ще се разочароваш!
За Владо Карамазов ми знаете мнението. Юлиан Вергов извън екрана не го харесвам - изобщо, отидох само заради компанията (трябва да спра да правя подобни компромиси!) и не останах очарована от играта на актьорите.
Виж, текстът обаче беше интересен, даде ми поводи да се позамисля над някои неща. Вероятно с друг състав и на друго място, спектакълът би могъл да е дори хубав.
В края на ноември
В края на ноември
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Гледа ми се някоя комедия тези дни.Аз съм се спрял на "Мъжка забавачка" в Малък градски театър.
Тук в София - много театри,много кина,голямо чудо - не може да си избереш.Препоръчайте нещо.
Тук в София - много театри,много кина,голямо чудо - не може да си избереш.Препоръчайте нещо.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
В МГТ има доста неща, които могат да ти харесат. Едва ли ще се сбъркаш от смях, но не са лоши.
Ако наистина ти се гледа комедия обаче, отново и за пореден път - Шекспир в Т199. Вече се оказва, че тук има доста хора, които сме го гледали и сме доста единодушни по темата. Смешно е. Ама много.
Оф, и аз искам на театър.
Ако наистина ти се гледа комедия обаче, отново и за пореден път - Шекспир в Т199. Вече се оказва, че тук има доста хора, които сме го гледали и сме доста единодушни по темата. Смешно е. Ама много.
Оф, и аз искам на театър.
В края на ноември
В края на ноември