Щото не върви насред диктовката да ходиш до двете нули, пък и не ми е оферта и в 40те минути на есето...
ич не са малко, както спекулират някои нагоре, ма все пак
Модератор: Boromir
Дори да вмъкнеш цитат от Мечо Пух, ако е на място и по темата, никой няма да те цака "по устав". Виж ако есето ти е един параграф, със сигурност няма да ти се размине, по простата причина, че оформяне на есе се учи - буквално ти задават колко параграфа и какво да напишеш в тях, как да ги свързваш и т.нmecho написа:Ако мога да направя една вметка във връзка с есето:
Според мен на едно есе не бива да се подават предварителни параметри за конструкция и съдържание (да бъде непременно еди- колко си параграфа и прочее). Все пак есето е много разтеглив литературен жанр, който по дефиниция е "кратък", но във въпросната дефиниция няма никакви други ограничения. Може да е епилостоларна форма, да речем. Или да има елемент на разказ, анекдот, елемент на "разчупване". И тръгнах да се замислям аз (подходящ момент за замисляне-три дена преди изпита) какво ли ще стане ако там "изплюя" нещо нетрадиционно-но при все това свързано. Дали ще ме "цакат по устав" с мотива, че не е по темата?

А това ти ли си на аватара? Щото бих се оженил за теб, ако си ти...Cvetinka написа:Толкова ли не можеш да издържиш да не ходиш до тоалетната два часа и половина?!
Щото толкова горе долу ти е изпита. Диктовката се диктува за около 30-40 минути макс. Първи компонент на теста - 25 минути, втори - 10 минути, трети - 20 минути и четвърти - 10 минути. Есето ти е за 40 минути.
Между компонентите не се излиза, нито по време на тях.
И аз се явявах на тоя изпит. И на мен ми се стори лесен ама cloze test-а си беше мръснишкиRonnie написа:току-що се прибрах от Търново:)....изпита ми се стори доста, направо прекалено лесен, де да беше и такъв в София..И есето беше на лесна тема...за насилието по телевизията и компютърните игри:).....
Да, една от учителките на уроците към ФКНФ каза, че веднъж на един рийдинг изкарала 3 от 10. Всичко може да стане.Dominator написа:Пичове да не ви стряскам ама изпита е дори по-гнусен отколкото очаквате (опит). Просто десет изречения за десет минути НЕ Е начина..
Англичанин да си, пак може да те зацафарат
Ами и аз бях в ректората но в зала 207Aerven написа:И аз се явявах на тоя изпит. И на мен ми се стори лесен ама cloze test-а си беше мръснишкиRonnie написа:току-що се прибрах от Търново:)....изпита ми се стори доста, направо прекалено лесен, де да беше и такъв в София..И есето беше на лесна тема...за насилието по телевизията и компютърните игри:).....
то беше дупка до дупка- не можеш схванеш смисъла.
А четенията само на мен ли ми се сториха глупашкипросто даже се зачудих дали просто отг не са прекалено очевадни
![]()
Ronnie, впрочем ти в ректората ли беше?аз бях зала 8
Да не забравиш и сказуемотоStark написа:Как без клозет ветия сърце имат ли
аз лично не мога да стискам ще си взема подлога