[КСК 2013] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2013] Математика
А вие как разделихте беловата от черновата, защото на нас ни казаха да пишем всичко заедно и при мен се получи страшна бъркотия...
-
Illuminated
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: illu
Ами моя подход е следният:
оставям последните две страници от книжката за чернова, като там пиша много сбито. Така беловата ще ти бъде по-чиста. След това като започваш да решаваш, написваш си идеята в черновата и после тръгваш да решаваш в беловата. Ако обаче ти се наложи примерно втората страница да кажеш, че ти е чернова, просто пишеш отгоре чернова.
Общо взето най-сигурно на всяка страница отбелязвай отгоре дали е чернова или белова и никога не ги смесвай(в смисъл на една страница да имаш и чернова и белова).
Предполагам, че не си попаднала на свестен квестор, понеже на нас специално ни проверяваха за чернова/белова накрая.
оставям последните две страници от книжката за чернова, като там пиша много сбито. Така беловата ще ти бъде по-чиста. След това като започваш да решаваш, написваш си идеята в черновата и после тръгваш да решаваш в беловата. Ако обаче ти се наложи примерно втората страница да кажеш, че ти е чернова, просто пишеш отгоре чернова.
Общо взето най-сигурно на всяка страница отбелязвай отгоре дали е чернова или белова и никога не ги смесвай(в смисъл на една страница да имаш и чернова и белова).
Предполагам, че не си попаднала на свестен квестор, понеже на нас специално ни проверяваха за чернова/белова накрая.
Illuminated написа:Ами моя подход е следният:
Много ти благодаря!
Да, на нас нищо не ни обясниха...
И аз се записвам в темата
Горе-долу кога ще излязат разпределенията за Математика II?
Притеснени ли сте ?
Горе-долу кога ще излязат разпределенията за Математика II?
Притеснени ли сте ?
-
impossible
- В началото бе словото
При нас беше:
обръщаш книжката наобратно и пишеш "чернова" в горния ъгъл на листа, а от "правилната" страна на книжката пишеш в горния ъгъл "Белова стр. №..."
Разпределенията излизат към сряда в сайта.
Предполагам, че ще дадат забъркана екстремална задача, гадна стереометрична и някаква тъпа задача за засичане на решение с графика (log... = sin...), така че съм леко притеснен
Да се надяваме, че тази година ще се влиза с тройки 
обръщаш книжката наобратно и пишеш "чернова" в горния ъгъл на листа, а от "правилната" страна на книжката пишеш в горния ъгъл "Белова стр. №..."
Разпределенията излизат към сряда в сайта.
Предполагам, че ще дадат забъркана екстремална задача, гадна стереометрична и някаква тъпа задача за засичане на решение с графика (log... = sin...), така че съм леко притеснен
Последно промяна от impossible на 25 Мар 2013, 11:54, променено общо 1 път.
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
- Великов
- В началото бе словото
Ако е така, както impossible казва за задачите, ще е много зле. Дано поне на Математика I съм се справил горе-долу добре 
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
Eeee,чак пък за 3-ка ме съмнява
От 1 до 5 почти всички са решими,тоест всяка носи по 5 точки и ако са решени пълно-Воала 4,5!
Ама като гледам минали години с какви балове се влиза,особено в Информатика и Информационни системи(10-13 на II класиране),тая много голяма надежда в себе си !
Аз на Математика I въобще не съм се записвала..ще държа матура и не видях никакъв смисъл в това
Btw за какви специалности се борите?
От 1 до 5 почти всички са решими,тоест всяка носи по 5 точки и ако са решени пълно-Воала 4,5!
Ама като гледам минали години с какви балове се влиза,особено в Информатика и Информационни системи(10-13 на II класиране),тая много голяма надежда в себе си !
Аз на Математика I въобще не съм се записвала..ще държа матура и не видях никакъв смисъл в това
Btw за какви специалности се борите?
- NiaMarinova
- В началото бе словото
СИ. единствено. 
-
nellie wolfe
- В началото бе словото
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: първи
Аз за математика и инфо, приложна математика.
Иначе задачите от Математика 1 ми се сториха изключително лесни до 6 задача включително!!! Просто бяха гадни сметки, ама ако си решавал достатъчно това не трябва да те притеснява.
Изключвам факта, че 2 от задачите ги бях решавала предварително /сборника на Коларов, сп. Математика/.
Иначе задачите от Математика 1 ми се сториха изключително лесни до 6 задача включително!!! Просто бяха гадни сметки, ама ако си решавал достатъчно това не трябва да те притеснява.
Изключвам факта, че 2 от задачите ги бях решавала предварително /сборника на Коларов, сп. Математика/.
- Великов
- В началото бе словото
Аз продължавам да се чудя СИ или КН
А за задачите от вчера - не бяха много сложни. Единствено 7 я мислих малко повече време. Дано на Математика II не дадат някакви задачи-убийци 
@Valerita - Нали знаеш, че оценката от матурата по математика ще ти замени тази от дипломата.
@Valerita - Нали знаеш, че оценката от матурата по математика ще ти замени тази от дипломата.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
- NiaMarinova
- В началото бе словото
хич не се надявай на лесно, всички ще оф-каме и пуф-каме на този изпит, 6-тото ми чувство ми го шепнеВеликов написа: Дано на Математика II не дадат някакви задачи-убийци
Последно промяна от NiaMarinova на 25 Мар 2013, 16:31, променено общо 1 път.
- Великов
- В началото бе словото
Дано 6-тото ти чувство да ти изневерява в момента 
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Айде сладури, успех на всички ви, чакайте си сега резултатите, а на другите които са по активни - тази неделя, стискаме палци!
В четвъртък ще ги има и на стената на химическия и на сайта на СУ.

Valerita написа: Горе-долу кога ще излязат разпределенията за Математика II?
В четвъртък ще ги има и на стената на химическия и на сайта на СУ.
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
Идвам от ПМГВеликов написа: @Valerita - Нали знаеш, че оценката от матурата по математика ще ти замени тази от дипломата.
На мен ми е пределно ясно,че сега на предварителния ще са кофти задачите,все пак има логика в това да изкараме по-ниски оценки и после да даваме по още 30 лв за редовен
Аз също съм пред огрооомна дилема..КН,ИС,СИ? Информатика чиста нямам голямо желание,щото сега съм такава специалност(Математика и Информатика в ПМГ) и от много математика вече съм бъгнала..Винаги Web-а ме е привличал много повече от чистото програмиране(А и няма какво да се лъжем,жените като програмисти доста липсват..)
Ама к'вото сабя покаже!
- Великов
- В началото бе словото
И аз предполагам, и даже съм почти сигурен, че на предварителните ще дадат по-гадни задачи от тези на редовния, но все пак се надявам да изкарам що-годе добра оценка на Математика II. Искам лятото да ми е малко по-свободно откъм учене, понеже мисля да поработя малко през тези няколко месеца, а и все пак трябва и на море да се ходи.
Иначе, както се казва на чист български - ЯЗЪК, че съм от Варна 
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"