[КСК 2012] Математика
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- toshle
- Драскач
- Специалност: КН
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Математика
Аз имам 3.60 и има 321 човека с по-висока оценка, както и 8 с равна на моята. 
( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͜ʖ ͡°) You came to the wrong neighbourhood, motherfucker.
-
vdimiter
- В началото бе словото
- Специалност: Политология; Икономика
- Курс: друг
Задачите не изглеждат много трудни. В сравнение с миналогодишните сякаш са по-лесни, макар че отстрани винаги е лесно да се приказва така. Друго е да отидеш на изпита и да ги усетиш в тази обстановка.
Чудесно, че гледаш към него, но изобщо не мисля, че има защо да се притесняваш в такъв случай. Въпреки че общото ниво на студентите е високо, мога да ти гарантирам, че нито една от специалностите миналата година не си запълни отпуснатите бройки. Дори когато видиш по-висок "минимален бал" за някоя от тях, имай предвид, че това е просто съответният успех на последния по бал в списъка. Не е имало никой друг желаещ след него обаче, т.е. никой след чертата. Просто всеки, който е искал да влезе и е изкарал поне 3.00 на изпитите по език и математика, е влязъл.smile_giirl написа:Е участвам с максимален бал във ФМИ....ама нещо ФМИ не ме блазни...по към стопански факултет ми гледат очите
-
ZEEP
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Имам такъв въпрос ,малко офтопик,за компютърните специалности или по конкретно СИ трябва ли да се знае предварително някакъв копютърен език или нещо по специфично , или всичко се започва от нулата в университета?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Във всички специалности във ФМИ се почва от начало.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
От задължителните дисциплини, всичко е от нулата. Ако искаш по-задълбочени познания в дадена област, има избираеми дисциплини...
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
От чисто любопитство - познавате ли някой, който учи информатика и се справя добре, а е много зле/бил е много зле в гимназията по математика ? Така де, в едно далечно минало, когато почеркът ми приличаше на кардиограма исках да уча това "някой ден", само че този ден настъпи и аз вече далеееч не съм първи във випуска по математика
.
Не, няма да се втурна да държа изпит по математика, просто ми е интересно да знам отговора.
Иначе, мили математици, има ли някой, който би могъл да ми реши едни примерни задачки-закачки, подобни каквито ще има на изходното ми ниво. 12-ти клас, задължителна подготовка...
Не, няма да се втурна да държа изпит по математика, просто ми е интересно да знам отговора.
Иначе, мили математици, има ли някой, който би могъл да ми реши едни примерни задачки-закачки, подобни каквито ще има на изходното ми ниво. 12-ти клас, задължителна подготовка...
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
ДА, познавам човек, който хич не го бива по математика и изкара 3.80 или 3.90(влезе на 2-о класиране Информатика).Имаш почти 3 месеца до редовния , така че ако се стегнеш на изпита може да изкараш повече от 4, което горе-долу ти гарантира влизането в поне 1 от компютърните специалности
.
За задачите - бих ти помогнал, но не е тук мястото. По-добре пиши във форума на math10
За задачите - бих ти помогнал, но не е тук мястото. По-добре пиши във форума на math10
ДС - 
-
rosss_ng
- В началото бе словото
Така колеги,
Положихме изпити, изкарахме оценки които надявам се ви удовлетворяват, който не е .. има друга сесия.
Сега да попитам от тук нататък какво... Тъй като не намерих някъде казано всичко със срокове и така нататък.
Ще съм благодарен ако някой ми покаже таблица, нещо за сроковете и така нататък... или поне кой е следващия срок за спазване.
Поздрави.
Положихме изпити, изкарахме оценки които надявам се ви удовлетворяват, който не е .. има друга сесия.
Сега да попитам от тук нататък какво... Тъй като не намерих някъде казано всичко със срокове и така нататък.
Ще съм благодарен ако някой ми покаже таблица, нещо за сроковете и така нататък... или поне кой е следващия срок за спазване.
Поздрави.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
Естествено, че не е тук мястото, по ЛС щях да пратя задачите : ). Math10 напоследък е доста замрял, преди, когато беше активен доста го четях, но не взимах много участие, понеже математика не ми е сила, но ми бяха интересни дискусиите. Там няма да ми помогнат/решат задачите.
А този човек, за който говориш получава моя респект. Сега справя ли се ? Винаги съм си мислел, че такъв човек би имал невероятно неравен старт и много ще изостава спрямо останалите от групата, които са учили в МГ да речем или са далеч по-добри по математика.
А този човек, за който говориш получава моя респект. Сега справя ли се ? Винаги съм си мислел, че такъв човек би имал невероятно неравен старт и много ще изостава спрямо останалите от групата, които са учили в МГ да речем или са далеч по-добри по математика.
Записване за изпити от втората сесия: до 8 юни
7 юли - Математика I
12 юли - Математика II
Подаване на документи за участие в класирането: лично или чрез други лица от 25 юни
- до 5 юли - за подаване на документи в офисите в страната
- до 7 юли - за подаване онлайн(до 17ч на 07.07!) или в Ректората(без неделните дни)
Класиране:(но до там има доста време)
- първи етап - 30 юли
- втори етап - 7 август
- трети етап - 14 август
Кандидатстудентски изпитни сесии
Документи за класиране
Класиране на кандидат-студентите
7 юли - Математика I
12 юли - Математика II
Подаване на документи за участие в класирането: лично или чрез други лица от 25 юни
- до 5 юли - за подаване на документи в офисите в страната
- до 7 юли - за подаване онлайн(до 17ч на 07.07!) или в Ректората(без неделните дни)
Класиране:(но до там има доста време)
- първи етап - 30 юли
- втори етап - 7 август
- трети етап - 14 август
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
-
ZEEP
- В началото бе словото
Мене ми е интересно пък винаги ли който е добър по математика ще се справя и с информатика и тем подобни.Nemalp написа:А този човек, за който говориш получава моя респект. Сега справя ли се ? Винаги съм си мислел, че такъв човек би имал невероятно неравен старт и много ще изостава спрямо останалите от групата, които са учили в МГ да речем или са далеч по-добри по математика.
Много зависи от това какви усилия полагаш.Nemalp написа:Естествено, че не е тук мястото, по ЛС щях да пратя задачите : ). Math10 напоследък е доста замрял, преди, когато беше активен доста го четях, но не взимах много участие, понеже математика не ми е сила, но ми бяха интересни дискусиите. Там няма да ми помогнат/решат задачите.
Според мен човек, който не се справя добре по математика в училище, просто не полага нужните усилия и най-вероятно в университета също няма да ги полага. Дори да е отличен информатик, ще има проблеми с висшата математика.
Така че...

- asdasd
- От дъжд на вятър
- Специалност: asd
- Адрес в галерията на СУ: asdasd
Ако си мисли някой, че като дойде в Магнаурската школа ще е като в школо, ще се прибира и ще си решава задачите от упражнения, ще си чете лекциите и ще се готви за утре, дълбоко бърка, ама е в огромна заблуда.
Като дойдете тука, първия месец-два ще ходите полу-заспали на лекции, ще си изпиете теглото в кафе и така. После ще дойдат некви контролни, ще псувате докато решавате задачи, следва ваканцията и иде сесията, там ще си правите редовни алкохолипсиси и ще учите горе-долу по-цял ден.
На програмиране няма да се научиш с 3 часа лекции и 3 часа упражнения, нито пък първи курс ще се научиш като се занимаваш "сам", освен или ако не ходиш на уни или нямаш социален живот (или и двете), щото след 6 часа упражнения по математика баш ти се чете нещо за С++ ;р
Като дойдете тука, първия месец-два ще ходите полу-заспали на лекции, ще си изпиете теглото в кафе и така. После ще дойдат некви контролни, ще псувате докато решавате задачи, следва ваканцията и иде сесията, там ще си правите редовни алкохолипсиси и ще учите горе-долу по-цял ден.
На програмиране няма да се научиш с 3 часа лекции и 3 часа упражнения, нито пък първи курс ще се научиш като се занимаваш "сам", освен или ако не ходиш на уни или нямаш социален живот (или и двете), щото след 6 часа упражнения по математика баш ти се чете нещо за С++ ;р

We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
КН ли си , asdasd?
- asdasd
- От дъжд на вятър
- Специалност: asd
- Адрес в галерията на СУ: asdasd
Не
сададссадасд хиляда символа
сададссадасд хиляда символа

We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.