[КСК 2012] Математика

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
toshle
Драскач
Специалност: КН
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Математика

Мнение от toshle »

Аз имам 3.60 и има 321 човека с по-висока оценка, както и 8 с равна на моята. :rabbit:
( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͜ʖ ͡°) You came to the wrong neighbourhood, motherfucker.
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Мнение от vdimiter »

Задачите не изглеждат много трудни. В сравнение с миналогодишните сякаш са по-лесни, макар че отстрани винаги е лесно да се приказва така. Друго е да отидеш на изпита и да ги усетиш в тази обстановка.
smile_giirl написа:Е участвам с максимален бал във ФМИ....ама нещо ФМИ не ме блазни...по към стопански факултет ми гледат очите :)
Чудесно, че гледаш към него, но изобщо не мисля, че има защо да се притесняваш в такъв случай. Въпреки че общото ниво на студентите е високо, мога да ти гарантирам, че нито една от специалностите миналата година не си запълни отпуснатите бройки. Дори когато видиш по-висок "минимален бал" за някоя от тях, имай предвид, че това е просто съответният успех на последния по бал в списъка. Не е имало никой друг желаещ след него обаче, т.е. никой след чертата. Просто всеки, който е искал да влезе и е изкарал поне 3.00 на изпитите по език и математика, е влязъл.
ZEEP
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ZEEP »

Имам такъв въпрос ,малко офтопик,за компютърните специалности или по конкретно СИ трябва ли да се знае предварително някакъв копютърен език или нещо по специфично , или всичко се започва от нулата в университета?
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Във всички специалности във ФМИ се почва от начало.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

От задължителните дисциплини, всичко е от нулата. Ако искаш по-задълбочени познания в дадена област, има избираеми дисциплини...
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

От чисто любопитство - познавате ли някой, който учи информатика и се справя добре, а е много зле/бил е много зле в гимназията по математика ? Така де, в едно далечно минало, когато почеркът ми приличаше на кардиограма исках да уча това "някой ден", само че този ден настъпи и аз вече далеееч не съм първи във випуска по математика :lol: .

Не, няма да се втурна да държа изпит по математика, просто ми е интересно да знам отговора.

Иначе, мили математици, има ли някой, който би могъл да ми реши едни примерни задачки-закачки, подобни каквито ще има на изходното ми ниво. 12-ти клас, задължителна подготовка...
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

ДА, познавам човек, който хич не го бива по математика и изкара 3.80 или 3.90(влезе на 2-о класиране Информатика).Имаш почти 3 месеца до редовния , така че ако се стегнеш на изпита може да изкараш повече от 4, което горе-долу ти гарантира влизането в поне 1 от компютърните специалности :roll: .

За задачите - бих ти помогнал, но не е тук мястото. По-добре пиши във форума на math10
ДС - :pukeright:
rosss_ng
В началото бе словото

Мнение от rosss_ng »

Така колеги,
Положихме изпити, изкарахме оценки които надявам се ви удовлетворяват, който не е .. има друга сесия.
Сега да попитам от тук нататък какво... Тъй като не намерих някъде казано всичко със срокове и така нататък.
Ще съм благодарен ако някой ми покаже таблица, нещо за сроковете и така нататък... или поне кой е следващия срок за спазване.

Поздрави.
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Естествено, че не е тук мястото, по ЛС щях да пратя задачите : ). Math10 напоследък е доста замрял, преди, когато беше активен доста го четях, но не взимах много участие, понеже математика не ми е сила, но ми бяха интересни дискусиите. Там няма да ми помогнат/решат задачите.

А този човек, за който говориш получава моя респект. Сега справя ли се ? Винаги съм си мислел, че такъв човек би имал невероятно неравен старт и много ще изостава спрямо останалите от групата, които са учили в МГ да речем или са далеч по-добри по математика.
Аватар
Yoana.T
От дъжд на вятър

Мнение от Yoana.T »

Записване за изпити от втората сесия: до 8 юни
7 юли - Математика I
12 юли - Математика II

Подаване на документи за участие в класирането: лично или чрез други лица от 25 юни
- до 5 юли - за подаване на документи в офисите в страната
- до 7 юли - за подаване онлайн(до 17ч на 07.07!) или в Ректората(без неделните дни)

Класиране:(но до там има доста време)
- първи етап - 30 юли
- втори етап - 7 август
- трети етап - 14 август
:arrow: Кандидатстудентски изпитни сесии
:arrow: Документи за класиране
:arrow: Класиране на кандидат-студентите
Don't wanna be a Bulgarian idiot! : D
ZEEP
В началото бе словото

Мнение от ZEEP »

Nemalp написа:А този човек, за който говориш получава моя респект. Сега справя ли се ? Винаги съм си мислел, че такъв човек би имал невероятно неравен старт и много ще изостава спрямо останалите от групата, които са учили в МГ да речем или са далеч по-добри по математика.
Мене ми е интересно пък винаги ли който е добър по математика ще се справя и с информатика и тем подобни.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Nemalp написа:Естествено, че не е тук мястото, по ЛС щях да пратя задачите : ). Math10 напоследък е доста замрял, преди, когато беше активен доста го четях, но не взимах много участие, понеже математика не ми е сила, но ми бяха интересни дискусиите. Там няма да ми помогнат/решат задачите.

А този човек, за който говориш получава моя респект. Сега справя ли се ? Винаги съм си мислел, че такъв човек би имал невероятно неравен старт и много ще изостава спрямо останалите от групата, които са учили в МГ да речем или са далеч по-добри по математика.
Много зависи от това какви усилия полагаш.
Според мен човек, който не се справя добре по математика в училище, просто не полага нужните усилия и най-вероятно в университета също няма да ги полага. Дори да е отличен информатик, ще има проблеми с висшата математика.
Така че...
Изображение
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd

Мнение от asdasd »

Ако си мисли някой, че като дойде в Магнаурската школа ще е като в школо, ще се прибира и ще си решава задачите от упражнения, ще си чете лекциите и ще се готви за утре, дълбоко бърка, ама е в огромна заблуда.
Като дойдете тука, първия месец-два ще ходите полу-заспали на лекции, ще си изпиете теглото в кафе и така. После ще дойдат некви контролни, ще псувате докато решавате задачи, следва ваканцията и иде сесията, там ще си правите редовни алкохолипсиси и ще учите горе-долу по-цял ден.
На програмиране няма да се научиш с 3 часа лекции и 3 часа упражнения, нито пък първи курс ще се научиш като се занимаваш "сам", освен или ако не ходиш на уни или нямаш социален живот (или и двете), щото след 6 часа упражнения по математика баш ти се чете нещо за С++ ;р
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
Аватар
EHChris
В началото бе словото

Мнение от EHChris »

КН ли си , asdasd?
Аватар
asdasd
От дъжд на вятър
Специалност: asd

Мнение от asdasd »

Не
сададссадасд хиляда символа
ИзображениеИзображение
We wont change the world but we stand proud
We wont change the world but we dont care.
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”