ИЗБОРИ за Студентски съвет и ръководството му

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Re: ИЗБОРИ за Студентски съвет - 2.12.2009

Мнение от instinct »

LillyD написа:Няма ли кой да се справи с това, направо е нелепо? Не мога да повярвам, че никой не е възроптал дотолкова, че нещо да не се промени за 4 години (ако не греша). Това не са ли просто хора, които чрез съответните законови методи, могат да бъдат отстранени? Това все пак е университет, не феодално дружество, където и хлябът, и ножът са в ръцете на един човек. Не ми го побира умът как досега не е станал бой, не се е организизрал протест или нещо такова... :silent:
Да речем, че по-скоро трябва да започне отвътре (от СС), а не от колегите. То не е ясно кое е по-трудно де :lol: И като е университет, нищо не му пречи да е феодално дружество с контрол на хляба и ножа само от един човек (както и да се казва :P).

Не е до бой или до протест - това по-скоро ще затегне контрола и ще запуши още повече усти. :evil:
Аватар
LillyD
В началото бе словото
Специалност: Индология

Мнение от LillyD »

instinct написа:
LillyD написа:Няма ли кой да се справи с това, направо е нелепо? Не мога да повярвам, че никой не е възроптал дотолкова, че нещо да не се промени за 4 години (ако не греша). Това не са ли просто хора, които чрез съответните законови методи, могат да бъдат отстранени? Това все пак е университет, не феодално дружество, където и хлябът, и ножът са в ръцете на един човек. Не ми го побира умът как досега не е станал бой, не се е организизрал протест или нещо такова... :silent:
Да речем, че по-скоро трябва да започне отвътре (от СС), а не от колегите. То не е ясно кое е по-трудно де :lol: И като е университет, нищо не му пречи да е феодално дружество с контрол на хляба и ножа само от един човек (както и да се казва :P).

Не е до бой или до протест - това по-скоро ще затегне контрола и ще запуши още повече усти. :evil:

Аз далеч не смятам, че нещата трябва да се оправят с бой, но явно проблемът е наистина наболял. А относно посоката на промяна - съгласна съм, че трябва да бъде отвътре навън, само че това ще стане ако повече инакомислещи бъдат допуснати (което многократно по-нагоре беше поставяно под въпрос). Какъвто и да е състава на СС след днешните избори обаче, според мен най-малкото ,което всеки един от нас може да прави, е да се интересува от случващото се/липсата на случване в СС и да го оповестява. Така може да се създаде по-голям интерес у повече колеги и като резултат нещата да тръгнат отвън навътре (което пак си е нещо) :)
Лилия Драгоева
кандитат за член на СС
I курс, спец. Индология, ФКНФ, ЦИЕК

Избори - 02.12.2009г.
Христо-Димитров-ИФ
В началото бе словото
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: втори

Мнение от Христо-Димитров-ИФ »

Вътре съм! Нямам никакви оплаквания около конретния процес през изборния ден, както и от броенето. Колеги , утре ще дам общ e-mail на който ще давам информация за всичко което се случва в СС през моите очи. Утре ще коментирам изявленията за сега е това 8)
член на Алтернативното студентско представителство - който се интересува от идеята и структурата му да ми пише ЛС
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ

Мнение от instinct »

Честито :cheers: Хайде да видим още колко хора са вътре (или да слагам кавичките :mrgreen:)
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Благодаря на колегите от ФМИ, които гласуваха за мен и ме избраха за техен представител :) .
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
LillyD
В началото бе словото
Специалност: Индология

Мнение от LillyD »

Къде има изнесена информация за резултатите?
Лилия Драгоева
кандитат за член на СС
I курс, спец. Индология, ФКНФ, ЦИЕК

Избори - 02.12.2009г.
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

LillyD написа:Къде има изнесена информация за резултатите?
Засега няма, аз присъствах на броенето на гласовете и затова знам за себе си. Трябва обаче да бъдат изнесени списъци с резултатите пред офиса на СС.
Цветелин Биков
Аватар
zvezdichka
В началото бе словото

Мнение от zvezdichka »

И аз като LillyD бях много обнадеждена относно СС, но всички коментари честно казано ме сгромолясаха, или да го кажа по-така - "върнаха" на твърдата земя! Иначе, разбира се, че всичко може да се промени, но какво да кажа - липсва всякакво желание у студентите около мен! Незнам как е било в останалите специалности и факултети, но на никой не му се "разкарваше" от Плиска до Ректората (2 спирки с 280 :? ), да не говорим, че никой, ама абсолютно Никой не беше чул за тези избори, преди аз да кажа, че съм се кандидатирала! Абсолютни безотговорници отвсякъде, съжалявам, ако съм крайна, но когато учиш в СУ (или където и да било другаде) ти си част от него, отговорен си пред него и трябва да си загрижен какво се случва там, защото дори и неусетно си засегнат от събитията! Имаш задължения, но и права, като това да гласуваш, и да кажеш, че нищо не зависи от твоя глас за мен е глупаво; дайте всички да кажем, че няма смисъл да гласуваме и да си оставим нещата по течението, както досега! Да не кажа колко пъти чух изреченията "Къде си тръгнала, ти луда ли си?", "К`во е това СС?" :scratch: (всъщност е нормално като не върши никаква полезна за студентите работа, те да не са чували за него) , "За какво са тия избори?" "Ооо, аз не влизам в тоя сайт", и наистина, ако сте забелязали в темата пишем сигурно 15-тина човека (ако не и по-малко)... Просто без коментар...
Няма невъзможни неща!
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

shayne написа:
Засега няма, аз присъствах на броенето на гласовете и затова знам за себе си. Трябва обаче да бъдат изнесени списъци с резултатите пред офиса на СС.
Я кажи имаше ли нередности при броенето? :mrgreen:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Norwegian Wood написа:Я кажи имаше ли нередности при броенето? :mrgreen:
Всичко си беше наред.
Цветелин Биков
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

shayne написа:

Без лоши чувтва към теб. Не те познавам и не мога да градя мнение въз основа на няколко мнения във форум, обаче ми отговори на един въпрос.

Според теб нормално ли е, кандидатирал се студент за СС, да присъства на броенето на гласовете? :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

СС си има сайт от половин месец. Сещате се, колко е представен пред широката студентска общественост.

http://fss.it.fmi.uni-sofia.bg/

или

www.studenti-su.eu

Моля!
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от Митре_Влаха »

И аз съм вътре! Благодаря на хората, които се разкараха специално до СУ, за да гласуват за мен! Поклон!
При броенето на гласове нямаше нередности.
Относно самото гласуване - фалшификацията на бюлетини беше много лесно - но поне при нас ( ЮФ ) нямаше подобни неща, за което се радвам. Очаквам първото Общо събрание и да видя с очите си това, за което говорите всички, които са имали досег по един или друг начин до СС.

Поздрави на всички :)
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

На колко години има избори?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

peterdi написа:СС си има сайт от половин месец. Сещате се, колко е представен пред широката студентска общественост.

http://fss.it.fmi.uni-sofia.bg/

или

http://www.studenti-su.eu

Моля!
Да, пишеше нещо за някакъв Европейски социален фон в този сайт... :mrgreen:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Публикувай отговор

Обратно към “За нас / проекти и предложения”