ВидеонаблюдениеТО в СУ - ще има още дискусии през декември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: ВидеонаблюдениеТО в СУ – Против или За (28.10.2009)

Мнение от svetlio.varna »

Batbayan написа:...в Русия в днешно време ако кажеш, че искаш да връщаш комунизма ще те опътят към близката психиатрична клиника... :lol: :lol: :lol:
Така е, просто защото можеш да установиш тоталитарен строй в една демократична държва, но не и в държава, управлявана от мафията.
Facebook
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

pink floyd написа:Днеска в асансьора към "Музея" пишеше: "Внимание, обектът е под видеонаблюдение!"
В асансьора бе, хора!!! :lol:
Еми - камери навсякъде по СУ - аз това и искам.Така че е по-прегледно, по -нормално и всеки ще си знае, че ако прави глупости - ще го хванат. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@ Светльо:
Да ти кажа честно не разбрах точно какво имаш предвид... :scratch:
но определено комунизмът си отиде и от Русия и от България и в тези държави няма да има комунизъм в близки и обозрими времена.
А иначе БГ вече е част от Европейската Империя ( ЕС ):

и аз мисля, че точно това е едно добро бъдеще не само за българския, но и за другите европейски народи - когато сме обединени сме супре силни - или както пише на сградата на НС ( тогава никой не е мисли, че тази реплика може да се употребява в европейски контескт въобще):
"Съединението прави силата"
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Batbayan написа:А иначе БГ вече е част от Европейската Империя ( ЕС )
За жалост като аутсайдери, при това с лоша слава. Спирането на еврофондовете като абсолютен прецедент в историята на съюза е ясен белег.

Хората наистина искаха да ни приобщят, ама ние си заслужихме да бъдем изритани като последна дупка на кавала. Е, никой не ни е виновен.

Какво може да се очаква, докато още ги има БС*П и ДПС*. И не трябва да се учудваме на призив, защото те са техен плод.
Изображение
Аватар
instinct
Да живей словото
Специалност: АФ
Курс: първи

Мнение от instinct »

ЕС са толкова мили и любезни, а ние сме чудовища, нали...
Бeтон написа: Какво може да се очаква, докато още ги има БС*П и ДПС*. И не трябва да се учудваме на призив, защото те са техен плод.
И ти, и всички дебели и надменни глави като теб. Участието ми в темата приключи. С тези най-много 5 човека, с които си заслужава, мога да си говоря на ЛС.

Заразата на груповото мислене е навсякъде. Щом добруването на индивида и неговия мироглед не значат нищо, щом основния участник тук е с дебела червена глава и само офф-и, но не казва нищо по темата, аз нямам какво да правя. Чао.
Batbayan написа: но определено комунизмът си отиде и от Русия и от България и в тези държави няма да има комунизъм в близки и обозрими времена.
Честито ти 20 години без комунизъм, в които нямахме премиери като:
Андрей Луканов (2 пъти)
Иван Костов (нещо политикономия във ВИИ "Карл Маркс" [УНСС] май беше)
Симеон Борисов - Трябва доверие, доверие във всичко, дайте ми 800 дни и аз ще оправя БГ, ще ви дам по 5 000 лв безлихвен кредит и т.н.
Сергей Станишев - син на др. Димитър Станишев от Политбюро, човек, комуто е дадено да управлява цяла държава, без да има нито един ден трудов стаж
Ахмед Доганов/Меди Доганов/Ахмед Доган - червен и турски агент ("балансьор" през цялото това време, т.е. над 20 години)
Бойко Борисов - пожарникар, бивш охранител на Тодор Живков и Симеон Борисов, мокър сън за над половината полово зрели българки (може и за някои българи)

Всички те са изключително достойни хора, които сега се крият от народната любов зад високи и дебели дувари и по никакъв начин не са свързани нито с отвратителното състояние на страната и обществото, нито с БКП, нито с нейната наследница БСП. В България отдавна няма комунизъм, той стана частен някъде по времето, когато си се раждал. Когато отговорниците от ДС си приватизираха "скрития транзит", а.к.а. контрабанда. На част от тях се кланяте и сега, "и певци за него песни пеят". Иначе комунизъм няма, да. Лека ви нощ и много ви здраве.
Последно промяна от instinct на 30 Окт 2009, 00:11, променено общо 1 път.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Преди да кажеш чао, моля те, отговори ми на въпроса от предната страница.
Бeтон написа:Кой ви е председател (шеф, тартор, бабаит или както се води) и представете негова кратка визитка.
Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

@ Бетон:
Абе прав си, че се осрахме пред ЕС.НО споко.Ще се реабилитираме ( или Бойко ще падне от власт - щото ГЕРБ седи за Граждани за Европейско Развитие за България).Но дано това стане бързо, без да берем срам, щото верно е тъпо точно в Бг да сме имали организирана държава преди доста голяма част о т членките на ЕС и сега да не можем да се покажем като една достойна исторически значима държава.Ми те като ни видят историята и като ни видят в момента ще ни се смеят.Това верно е проблем, но все пак ГЕРБ с точно европейската си насоченост аз се надвам да го поправят този неприятен момент.Ама дано, щото и те са нова партиеюя и може да се помамят на благинките на властта, а не да правят това, за което са призвани.

Иначе ако тука не слушаме какво става в Империята ( ЕС - казвам го с добри чувства ако някой търси сарказъм - да го търси другаде
) то от империя , която не е основана на имперсия принцип ( виж изказването на Барозу, което постнах по-горе) ЕС ще стане типична империя и ще ни наложи определените стандарти за живот, наложени вече в ЕС.Така е по-добре, защото на мен определено ми писна да има безпринципност навсякъде.По-добре всички в ЕС да сме под един общ знаменател и точно както в САЩ да имаме едно общо правителство, което да налага на всяка държава общите правила ( нормативни норми) за поведение и който се отклони да бъде не изгонен , а насила накаран да следва общите норми, за да се осигури на всички граждани на ЕС еднакво и готино съществуване. :wink:

И този флаг със звездичките е супер важе, защото е общ европейски флаг, на всички нас.Ако тръгне да се дели е ясно какво ще стане - каквото винаги е ставало в Европа - войни, страдания, мизерия и смърт на близки хора.А никой в Европане иска това.И затова всички трябва да се обединим.Дори и да сме воювали преди, но в името на нашите общи европейски ценности - антични, средновековни и модерни.Дано да няма и азиатски държави , които да се присъединят.Не говоря за северни държава, ами по на юг. :P
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

instinct написа:ЕС са толкова мили и любезни, а ние сме чудовища, нали...
Бeтон написа: Какво може да се очаква, докато още ги има БС*П и ДПС*. И не трябва да се учудваме на призив, защото те са техен плод.
И ти, и всички дебели и надменни глави като теб. Участието ми в темата приключи. С тези най-много 5 човека, с които си заслужава, мога да си говоря на ЛС.

Заразата на груповото мислене е навсякъде. Щом добруването на индивида и неговия мироглед не значат нищо, щом основния участник тук е с дебела червена глава и само офф-и, но не казва нищо по темата, аз нямам какво да правя. Чао.
Брей объркваш ме наистина.Защо повече не искаш да дискутиране?Кой те е издразнил и защо?По принцип при такива интернет спорове всеки си държи на своето и дразни другите, но това не енарочно или от някаква лична ненавист.това е просто спор - чешене на езици.После на живо му удряте по една бира заедно и може и по една шкембе чорба с мноооого чесън и люююююто. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Бeтон написа:Преди да кажеш чао, моля те, отговори ми на въпроса от предната страница.
Бeтон написа:Кой ви е председател (шеф, тартор, бабаит или както се води) и представете негова кратка визитка.
Отговорих ти, но дебелата глава ти пречи на зрението. Върни се малко по-назад и ще прочетеш. Не принадлежа и не симпатизирам на никоя организация. За мен са важни индивидите, а не стадата. Не знам кои са Призив. Ако за теб това е чак толкова важно, свържи се с тях и разбери.
Последно промяна от instinct на 30 Окт 2009, 00:23, променено общо 2 пъти.
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Batbayan написа: Брей объркваш ме наистина.Защо повече не искаш да дискутиране?Кой те е издразнил и защо?По принцип при такива интернет спорове всеки си държи на своето и дразни другите, но това не енарочно или от някаква лична ненавист.това е просто спор - чешене на езици.После на живо му удряте по една бира заедно и може и по една шкембе чорба с мноооого чесън и люююююто. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Защото съм изморен и ми се ляга. Това, че излизам оттук не значи, че няма да говоря с никой от вас. С някои обаче - да, тука съм твърд като Бетон :mrgreen:

Ии защото, Батбаян, дискусията за или против видеонаблюдението има няколко аспекта. С теб можем да си говорим дали искаме камери или не. Но нито аз, нито ти можем да ги махнем законно.
А ако бяхме Ректори, можеше да ги сложим незаконно, но малцина са призваните, нали...

Наистина нищо лично към никого. Това са само възгледи.

Т.е. разговорът не е приключил, очевидно ми е интересно и затова надзъртам и тук, ама нека оставим алкохола да се разлага в хоризонтирано тяло, а? :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

instinct написа:Не принадлежа и не симпатизирам на никоя организация.
Ами какво им издигаш лозунгите тогава?
Batbayan написа:Ми те като ни видят историята и като ни видят в момента ще ни се смеят.
Точно историята да видят, работата не е за смях. Периода на турцкото робство е твърде голям, за да убегне. Не са 5 години.
Batbayan написа:ще ни наложи определените стандарти за живот, наложени вече в ЕС.
Е, налага го. Но ние сме хлабави. И като е така - клъц фондовете, бегайте в кьошето и живейте.
Изображение
Аватар
dataghost
Да живей словото
Специалност: КН
Курс: втори

Мнение от dataghost »

undeletable. Please ignore.
Последно промяна от dataghost на 30 Окт 2009, 01:29, променено общо 2 пъти.
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Бeтон написа:
instinct написа:Не принадлежа и не симпатизирам на никоя организация.
Ами какво им издигаш лозунгите тогава?
Я пак??
Думата "лозунг" е характерна за едно време, което е неизлечимо в главата ти и което според Батбаян си било отишло и което според мен няма да си отиде скоро, колкото и х40 години да обикаляме.
Освен това не мисля, че един израз е собственост на този, от когото пръв ти е станал известен.

"Затворник" е човек, лишен от права. Добре е да разбереш, че всички в обсега на камерите са такива. :twisted: :twisted:

(За теб не важи - ти си затворник и без камери)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Добре, какво им издигаш плакатите тогава? Постерите, модерно да звучи.

Затворник съм бил по твоята трактовка. ОК, каквото си искаш си мисли за мен. Не само че нямам зор да ти променям каквото и да е мнение, но слабо и ме вълнува.

А пък аз си мисля за вас, че сте девствени тийнчета без работа, всмисъл с много свободно време, което не жалите (дори и да сте над 20, мисленето ви е такова), не ви харесва нещо в живота (което е нормално, защото и американците имат проблеми, като напр. любимото им шоу да съвпада с часа на хокейния мач или любимия им чипс е в нова опаковка с друг начин отваряне и не са свикнали още с него), но си мислите, че като спънете нещо да се случи, нещата ще са ОК, още по-кофти е, че си мислите, че можете да спрете процеса. Специално тук въпроса е за камерите, но всичко друго е по аналогия. Значи... Значи си решете проблемите по друг начин. Ако не знаете как, не мога да ви помогна. И докато постера е на аватара ти, някак си не мога да отвикна да говоря в мн.ч.
Да, тенденциозно те слагам под общ знаменател с "призив". Не си показал, че не си като тях.
Изображение
Аватар
instinct
Да живей словото

Мнение от instinct »

Бeтон написа:....
Само да не забравиш, че всичко това е единствено твое възприятие на околните събития. Не се оливай.

Плакатът ми е на аватара, защото ми харесва; това няма нищо общо с автора.

Затворник си, защото доброволно си се отказал от свои основни човешки права. Не само тези, които са изброени и неотменими.

Мн отдавна не съм нито девствен, нито тийн.

Не ми давай за пример доказано най-тъпата и робска нация в света.

Мога и ще си решавам "проблемите ни" без теб. Не ти искам мнението/помощта.

Осъденият да пълзи, да полети не ще да може. Помисли [ако имаш с какво]
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

instinct написа: Затворник си, защото доброволно си се отказал от свои основни човешки права. Не само тези, които са изброени и неотменими.
Инстинкт - точно тук ти е грешката, както и на 99% на хората, кото не занимават с правпо, не правиш азлика какви реални права има един индиид в модерното бюобщевтво и какиви няма.
от неправилно тълкуване някои хора си мислят, че с видеонаблюдението им се нарушават права- а всъщност тези права са супер добре формулирани в конституцията ч. 32.Това , което се опитвам да кажа е, че според конституцията и според модерните закони, действащи в момента, няма никакви юридически препятствия пред камерите в СУ - обявени са за наблюдаваните обекти,слажени са по законен начин - какво има да продължаваме да мо обсъждамен - да съгласен съм, че не всекиму се нрави , това да има камери, но за сега ги има.Това е факт и не целя да обидя никого с енго.
Последно промяна от Batbayan на 30 Окт 2009, 02:23, променено общо 1 път.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”