Редовен изпит по история - факти, мнения, коментари

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
binoki
В началото бе словото

Re: Редовен изпит по история - факти, мнения, коментари

Мнение от binoki »

Госпожата ми по история ми каза,че контролните в СУ са били Покръстване и Антиосманска съпротива :)
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Е точно тоя 36 въпрос изисква точно логическо мислене и съпоставяне на факти.
Изображение Изображение
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

Bilbo написа:Е точно тоя 36 въпрос изисква точно логическо мислене и съпоставяне на факти.
Добре,имаше един за първото търговско изложение.То естествено,че е в Пловдив,ама 3 от отговорите бяха Пловдив 1891г.;Пловдив 1892г.;Пловдив 1893г.С логика освен да се сетиш,че е в Пловдив и че е по времето на Стамболов,ама кво ти помога това?
бал 24 - срам несрам - толкоз
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

binoki написа:Госпожата ми по история ми каза,че контролните в СУ са били Покръстване и Антиосманска съпротива :)
това бяха 2 от 10те теми,които бях научил за редовния,но бях прекалено уверен,че няма да има изненади...пък то кво стана :D
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Bilbo написа:Еми именно.Защо тогава твърдите, че писането на теми било свързано с мислене "повече" от решаването на тестове?

Не съм твърдял, че с писането на теми изказваш твое мнение, а че показваш способности да запаметяваш и да се изразяваш. :wink:
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

Е как показваш способности да се изразявяш, след като си запомнил изразявянето на човека, автор на темата по която си учил, или диктувал ти на курса?
sharovski написа:Добре,имаше един за първото търговско изложение.То естествено,че е в Пловдив,ама 3 от отговорите бяха Пловдив 1891г.;Пловдив 1892г.;Пловдив 1893г.С логика освен да се сетиш,че е в Пловдив и че е по времето на Стамболов,ама кво ти помога това?
Има и безумни въпроси като този, факт.
Изображение Изображение
Аватар
kandidatstvasht
Танцуващия с клавиатури

Мнение от kandidatstvasht »

Никога не можеш да запомниш мо-та-мо 15-20 теми от по 15 печатни страници и едно 90% от нещата трябва да ги кажеш със свои думи /което не означава да изразяваш собствено мнение!/.
VeselinPenchev
В началото бе словото

Мнение от VeselinPenchev »

предлагам да се направи публична дискусия по въпроса за и против теми/тестове СУ/други :)
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

То колкото и да се дискутира, нема управия. Админите в СУ са железни. Не са зарибени по тестовата форма и туй то :roll:
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Споко! След всяка кандидатстудентска кампания всеки факултет си прави обсъждане... В ИФ отдавна се надават гласове за тестове, но са още доста слабички... :bounce:
Bilbo
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Bilbo »

blackout написа:То колкото и да се дискутира, нема управия. Админите в СУ са железни. Не са зарибени по тестовата форма и туй то :roll:
Абе не са баш железни.Виж, че малко по-малко почват да се променят нещата.2005-та за първи път предварителен изпит, 2008ма 2 теми...ще видим какво следва.
Изображение Изображение
kapac
Пишете, о, братя

Мнение от kapac »

Bilbo написа:
blackout написа:То колкото и да се дискутира, нема управия. Админите в СУ са железни. Не са зарибени по тестовата форма и туй то :roll:
Абе не са баш железни.Виж, че малко по-малко почват да се променят нещата.2005-та за първи път предварителен изпит, 2008ма 2 теми...ще видим какво следва.
Именно. По-оптимален вариант за проверката на аналитичните знания кандидатите няма. Всеки има възможност да даде най-доброто от себе си.
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Според мен темите трябва да се разкарат, да се въведе тестова форма (ама не просто тест по литература или история, а тест, който цели да провери дали тоя човек има логическо мислене, дали може да прави адекватни изводи от подадена му информация и т.н.) - специално за правото във Великобритания и САЩ отдавна са ги измислили тия тестове - LSAT. Вторият компонент на приема би трябвало да бъде интервю с кандидатите - т.е. отиваш там и двама уважавани преподаватели от съответния факултет, в който искаш да учиш, ти задават въпроси, водят си разговор с теб, за да проверят доколко наистина имаш определени качества, които се изискват. Такъв е приемът в Оксфордския университет например - не виждам каква ли трудност би представлявало да се въведе такава форма на прием и тук. Според мен това е оптимален вариант и така наистина ще влизат най-можещите и най-вече - мислещите ;) Щото, извинявайте, ама студенти стават и хора, които не могат да вържат две думи на кръст...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
sharovski
От дъжд на вятър

Мнение от sharovski »

explorer написа:Според мен темите трябва да се разкарат, да се въведе тестова форма (ама не просто тест по литература или история, а тест, който цели да провери дали тоя човек има логическо мислене, дали може да прави адекватни изводи от подадена му информация и т.н.) - специално за правото във Великобритания и САЩ отдавна са ги измислили тия тестове - LSAT. Вторият компонент на приема би трябвало да бъде интервю с кандидатите - т.е. отиваш там и двама уважавани преподаватели от съответния факултет, в който искаш да учиш, ти задават въпроси, водят си разговор с теб, за да проверят доколко наистина имаш определени качества, които се изискват. Такъв е приемът в Оксфордския университет например - не виждам каква ли трудност би представлявало да се въведе такава форма на прием и тук. Според мен това е оптимален вариант и така наистина ще влизат най-можещите и най-вече - мислещите ;) Щото, извинявайте, ама студенти стават и хора, които не могат да вържат две думи на кръст...
В САЩ и Великобритания се прави интервю(освен причините,които изброи),защото след като завършиш,започваш работа и получаваш минимум $100 000 на година.Тук с интервю и без интервю е същата работа,щото няма университет в България,който да ти гарантира някакво заплащане.
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

Ако е тест.....не мисля,че ще се справят толкова добре,колкото с темата. Резултатите ще са катастрофални, имайки предвид тестовете които правят същите преподаватели по време на сесия.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”