1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от dimeto »

Xaxaxaxax. Мерси, Ивчо! Както винаги бърза и точна информация .Заслужи си едно каберне от мен :wink: .
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

dimeto написа:Xaxaxaxax. Мерси, Ивчо! Както винаги бърза и точна информация .Заслужи си едно каберне от мен :wink: .
И ще си го чакам! Имаме си уговорка... (ама айде да не спамим форума, че ще ни мъмрят :drunken: ) :rabbit:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

На мен проф. Бойчев и Философията на правото ми се сториха доста интересни и мисля редовно да посещавам неговите лекции.
За протокола: 6 по ППУ
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

:) Дали и той мисли да ги посещава редовно?
Последно промяна от aL` на 24 Фев 2009, 21:36, променено общо 1 път.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Надявам се. :D
tinglit
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от tinglit »

chaosmaster написа:
оправили са програмата,не знам дали някой го е отбелязал,не съм чел предните 5-6 страници: тук. Честито на нас от седма група - имаме Кьосев в 07:00 :D
Разбрахме се днес с ас.Кьосев да ходим на упражнения във вторник с 9-та група :D
...Work smart, not hard!...
Аватар
Митре_Влаха
От дъжд на вятър

Мнение от Митре_Влаха »

Тотално вече съм разочарован от СУ. Преди да почне учебната година се подигравах на моите приятели, които бяха заминали да учат на запад. В момента леко почвам да им завиждам и то само заради обективните оценки, които получават. Единственото условие, което се изисква, за да завършиш висше образование в СУ според мен е КЪСМЕТ. Знания не са ти необходими, а само късмет. За протокола: 3

Добре, че оценките от тази година се влизат в бала за дипломата. Освен ОТП. Всички другите предмети е без значение колко ще имаме. Важното е да минават.
,,Македония без българи, огън да я гори!'' - Иван Михайлов

Няма класова истина, има класова лъжа! Истината е общочовешка.

Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Митре_Влаха написа: Добре, че оценките от тази година се влизат в бала за дипломата. Освен ОТП.
Това пък кой ти го каза?
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Митре_Влаха написа:Единственото условие, което се изисква, за да завършиш висше образование в СУ според мен е КЪСМЕТ. Знания не са ти необходими, а само късмет.
За съжаление това не е само в СУ, а като цяло в т.нар. тип "български университет". Това не е нихилизъм, но пък няма какво и да се лъжем. С късмет се завършва висше. За щастие вече само с диплома нещата просто не стават. Вече го казах, но пак ще го кажа - юристите, които си търсят нови попълнения във фирми и прочие, търсят колеги, които да могат да мислят, да имат поглед върху нещата, който да надхвърля дребноеснафското бележкарство. Поне истинските юристи. Ако все пак един ден се окаже, че не е така, тогава ще се убедя, че може би съм направил грешка, като не съм се преместил да уча международно право и международни отношения в чужбина - мисли, които ми се въртяха из главата до неотдавна... :roll: Надявам се да не се окажа прав.

п.п. Всъщност той и ас. Матеев го каза - в Университета не можем да търсим справедливост, защото я няма... И също - това, че си отличник, не значи, че си добър юрист ;)
Последно промяна от explorer на 24 Фев 2009, 22:54, променено общо 1 път.
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Толкова млади, толкова млади, а вече разочаровани :) ххх .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

tinglit написа:
chaosmaster написа:
оправили са програмата,не знам дали някой го е отбелязал,не съм чел предните 5-6 страници: тук. Честито на нас от седма група - имаме Кьосев в 07:00 :D
Разбрахме се днес с ас.Кьосев да ходим на упражнения във вторник с 9-та група :D
Ахахахахаххахахахааааааааааа, ето кой ще ни отсрами! Хихихихи.....
Сега сериозно - аз лично нямам нищо против, НО има една мнооооооооооого важна подробност. Ние сме 20+ човека, набутани в един килер и едвам се събираме като бройка, когато имаме упражнения с Кьосев. Дълбоко се съмнявам, че ще има място и за половината от групата ви, та.....ще трябва да се мислят решения за местене в друга аудитория...... :?
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
mordo
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от mordo »

Scorpion написа:
Kristo написа:Надявам се имате конституцията всички... отворете на първата страница и вижте преамбюла..
Това го направихме на изпита...
Е, колеги, какво искате тогава? Бяхте оставени един час на спокойствие, за да творите и да покажете знания. А вие какво направихте? Преписвахте. Най-нахално. Ако мислите, че не се разбира, жестоко се лъжете. Това е естествено, тъй като такъв ви е манталитета - да препишете, да прецакате, да сте тарикати. Но, "който копае гроб другиму, сам пада в него". :wink: Изпитът по ИППУ е избираем, т.е. никой не ви кара да ходите на лекции, още по-малко на изпит. Но си въобразихте, че в Университета е като в училище - преподавателите са средство към целта. Нещо, обаче, сте се объркали. Ако продължавате така, по-добре приключвайте с "правото", докато е време. Защото в съдебната зала, за прокурорското обвинително постановление, за съдебното решение/присъда, за защитата интересите на клиента ви, няма откъде да препишете. И е много вероятно да объркате човешки съдби, да очерните човешки живот.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

G__ написа:По света хората от университетите, които не се справят, просто отпадат. Тука се влачат с 3ки и 4ки
...п.п. имам 4 по ППУ. :cyclopsani:
Баце, стягай се.

ПП: Иначе мордо, над мен, е прав. От друга страна всеки човек, оставен да преписва, ще преписва и това не е защото не е учил, ами защото така е по-сигурно. Учебникът винаги съдържа повече материал, отколкото можеш да научиш, затова е съвсем нормално, според мен разбира се, когато имаш възможността да препишеш, да се изкусиши да го направиш.
Аватар
Derek
Пишеща машина

Мнение от Derek »

aL` написа:Толкова млади, толкова млади, а вече разочаровани :) ххх .
"Младост отмина, а младост не помня..."

:connie_jail:
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
Аватар
aahz
Пишете, о, братя

Мнение от aahz »

Дам, учебникът съдържа повече, отколкото може да научиш... Но никога не съм разбирал хората, които учат, заробват се и после, на изпита, започват да преписват, щом видят възможност. Не е ли по-добре да приемеш истината за себе си и директно да не се занимаваш с учене, а да си преписваш и да ти остава време да се забавляваш?
А, и не всеки човек ще препише при възможност, защото поне някои хора разбират, че оценката губи смисъл, когато е базирана на учебника, а не на тях самите. Но пък, както казва деканът на ФЕТТ, ако може да преписвате до заършването и не ви хванем, е значи можете нещо. Дали тази способност е полезна, е, това е друг въпрос.

А, какво е младост?
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Заключено

Обратно към “Други”