Явно съм го проспал някъде... Ще тичам да си купя синонимен речникrkk написа:Естествено ти не знаеше ли, че преамбюл = есе? Не са ли те учили в училище?
1-ви курс Право (2008 - 2009)
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Искаш да кажеш тълковен 
Ама какви са тия драми? То е ясно, оценяването му е субективно. Ако наистина на някого му трябва висока оценка, може да се яви на повишителен септември. В смисъл, че повечето хора, включително и аз, дори не бяха прочели и двата учебника и останах с впечатление, че никой не си дава много зор за изпита.
Иначе тая дума "преамбюл" вчера я чух за пръв път. Един колега ми обясни, какво значи и с колективна работа там направихме една тема от 3 странички.
Ама какви са тия драми? То е ясно, оценяването му е субективно. Ако наистина на някого му трябва висока оценка, може да се яви на повишителен септември. В смисъл, че повечето хора, включително и аз, дори не бяха прочели и двата учебника и останах с впечатление, че никой не си дава много зор за изпита.
Иначе тая дума "преамбюл" вчера я чух за пръв път. Един колега ми обясни, какво значи и с колективна работа там направихме една тема от 3 странички.
- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: трети
Уфффф и ся кво, тая програма е окончателна, така ли. Еми да му е.а майката!!! Много тъпо е направена, аз съм крайно разочарован, толкова ми е разкъсано всичко, че нямам думи.
Сега като се замисля няма логика тази прогрма да остане окончателна, тъй като им групи, които имат упражнения, когато има лекции по избираемите предмети. Което е най-малкото странно. Предполагам и силно се надявам поне малко да я попроменят.
Сега като се замисля няма логика тази прогрма да остане окончателна, тъй като им групи, които имат упражнения, когато има лекции по избираемите предмети. Което е най-малкото странно. Предполагам и силно се надявам поне малко да я попроменят.
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Не, не, речник на синонимите, за да видя, че есе е синоним на преамбюлники написа:Искаш да кажеш тълковен
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Колега, от кой кабинет си взе книжката? И това, че вече са проверени работите, значи ли, че утре можем да си изтеглим книжките преди 12?
Don't think you are, know you are!
А мен не ми стигна акъла, че те вече са си отишли и в 17.30 пратих смс на колегите, дето са в унито сега, да проверят за оценките 
- alhana_
- В началото бе словото
Нали когато ако на ППу-то са те скъсали, трябва сертември пак да се явиш, за да го вземеш? Щото четох, че когато избереш "избираема дисциплина" и се явиш на изпет тя автоматично става задължителна?
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Колеги, нека не чертаем апокалиптични прогнози... Да изчакаме до утре и да видим (за тези, които още не сме си получили оценките). Няма смисъл от ядосване и паника
Стискам палци на всички поне да сме го взели... То се видя, че има нещо съмнително. Явно професорът ни е проверявал докъде ни стига акълът... и явно ние сме твърде нетренирани, за да си помислим, че ще ни постави в ролята на конституционни творци... Очевидно е решил да си направи шега за наша сметка. 
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Стига бе хора, кажете ми че не е истина това за ППУ-то
, докато ви четях мненията загубих говор и картина, може да не сме напред с материала, ама все пак преамбюл знаем к'во е.....
Don't think about the problem, think about the decision...
- Bushmen
- Драскач
- Обратна връзка:
Ники, ядосвам се по две причини:
- Справедливостта - просто тук няма да коментирам всичко е ясно
- Оценката по ППУ ме лиши от стипендия втория семестър - минус 600 лв и от възможност за стипендия първи семестър втори курс - потенциални минус 600 лв ( не че щях да имам високи оценки по ОТП и РЧП)
- Справедливостта - просто тук няма да коментирам всичко е ясно
- Оценката по ППУ ме лиши от стипендия втория семестър - минус 600 лв и от възможност за стипендия първи семестър втори курс - потенциални минус 600 лв ( не че щях да имам високи оценки по ОТП и РЧП)
Bushmen, според мен няма никакво значение дали сме писали преамбюл или есе. Ако по ОТД имаш 3, логично Дачев просто е преписал горната оценка, без впуска в четене на работата ти
Извинявам се, но на мен не ми звучи никак сериозно 300 работи да се проверят за 24 часа. Възможно е да се прегледат набързо, но не и задълбочено да се проверят!
Извинявам се, но на мен не ми звучи никак сериозно 300 работи да се проверят за 24 часа. Възможно е да се прегледат набързо, но не и задълбочено да се проверят!
- Bushmen
- Драскач
- Обратна връзка:
По ОТД имам 6
Чел е работите ( което е хубаво), лошото е, че май не е съзнавал всъщност какво условие е поставил
Добре де, сега не можем да направим нищо, нали?! Ама преамбюл означава "Въведение, уводна част в юридически документ." А той каза :"Напишете преамбюл..."......, не ми се мисли с моята страница и половина колко имам
.
Don't think about the problem, think about the decision...
- Advocate
- Драскач
Мда, който се е подвел се е подвел.Няма смисъл от нерви.Разбира се от друга гледна точка в значението на думата преамбюл не влиза есе.Но това е друга тема!
Salus populi suprema lex
Bushmen написа:По ОТД имам 6Чел е работите ( което е хубаво), лошото е, че май не е съзнавал всъщност какво условие е поставил
А, добре...радвам се, че съм останала с неправилно впечатление тогава
Аз мисля, че много добре е съзнавал условието и неслучайно го постави толкова двусмислено- може би точно това е било целта му