1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
explorer
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от explorer »

rkk написа:Естествено ти не знаеше ли, че преамбюл = есе? Не са ли те учили в училище? :roll:
Явно съм го проспал някъде... Ще тичам да си купя синонимен речник :evil:
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Искаш да кажеш тълковен ;)

Ама какви са тия драми? То е ясно, оценяването му е субективно. Ако наистина на някого му трябва висока оценка, може да се яви на повишителен септември. В смисъл, че повечето хора, включително и аз, дори не бяха прочели и двата учебника и останах с впечатление, че никой не си дава много зор за изпита.

Иначе тая дума "преамбюл" вчера я чух за пръв път. Един колега ми обясни, какво значи и с колективна работа там направихме една тема от 3 странички.
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Уфффф и ся кво, тая програма е окончателна, така ли. Еми да му е.а майката!!! Много тъпо е направена, аз съм крайно разочарован, толкова ми е разкъсано всичко, че нямам думи.

Сега като се замисля няма логика тази прогрма да остане окончателна, тъй като им групи, които имат упражнения, когато има лекции по избираемите предмети. Което е най-малкото странно. Предполагам и силно се надявам поне малко да я попроменят.
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

ники написа:Искаш да кажеш тълковен ;)

Ама какви са тия драми? То е ясно, оценяването му е субективно. Ако наистина на някого му трябва висока оценка, може да се яви на повишителен септември. В смисъл, че повечето хора, включително и аз, дори не бяха прочели и двата учебника и останах с впечатление, че никой не си дава много зор за изпита.

Иначе тая дума "преамбюл" вчера я чух за пръв път. Един колега ми обясни, какво значи и с колективна работа там направихме една тема от 3 странички.
Не, не, речник на синонимите, за да видя, че есе е синоним на преамбюл :lol: Но и тълковен ще свърши работа, де :D Не е работата в оценяването, а в глупостта, която е станала - за мен преамбюл значи преамбюл, а не есе. Тъпо е, ако заради това са поставяни ниски оценки. Иначе аз, ако става въпрос, не си знам оценката, защото лелките от методическия излъгаха, че утре щели да са готови резултатите, но е тъпо... Anyway - утре ще се види...
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Колега, от кой кабинет си взе книжката? И това, че вече са проверени работите, значи ли, че утре можем да си изтеглим книжките преди 12?
Don't think you are, know you are!
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

А мен не ми стигна акъла, че те вече са си отишли и в 17.30 пратих смс на колегите, дето са в унито сега, да проверят за оценките :lol:
Аватар
alhana_
В началото бе словото

Мнение от alhana_ »

Нали когато ако на ППу-то са те скъсали, трябва сертември пак да се явиш, за да го вземеш? Щото четох, че когато избереш "избираема дисциплина" и се явиш на изпет тя автоматично става задължителна?
Аватар
explorer
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Колеги, нека не чертаем апокалиптични прогнози... Да изчакаме до утре и да видим (за тези, които още не сме си получили оценките). Няма смисъл от ядосване и паника ;) Стискам палци на всички поне да сме го взели... То се видя, че има нещо съмнително. Явно професорът ни е проверявал докъде ни стига акълът... и явно ние сме твърде нетренирани, за да си помислим, че ще ни постави в ролята на конституционни творци... Очевидно е решил да си направи шега за наша сметка. :bounce:
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Стига бе хора, кажете ми че не е истина това за ППУ-то :| , докато ви четях мненията загубих говор и картина, може да не сме напред с материала, ама все пак преамбюл знаем к'во е.....
Don't think about the problem, think about the decision...
Аватар
Bushmen
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Ники, ядосвам се по две причини:
- Справедливостта - просто тук няма да коментирам всичко е ясно
- Оценката по ППУ ме лиши от стипендия втория семестър - минус 600 лв и от възможност за стипендия първи семестър втори курс - потенциални минус 600 лв ( не че щях да имам високи оценки по ОТП и РЧП)
Dorinna
В началото бе словото

Мнение от Dorinna »

Bushmen, според мен няма никакво значение дали сме писали преамбюл или есе. Ако по ОТД имаш 3, логично Дачев просто е преписал горната оценка, без впуска в четене на работата ти :|

Извинявам се, но на мен не ми звучи никак сериозно 300 работи да се проверят за 24 часа. Възможно е да се прегледат набързо, но не и задълбочено да се проверят! :roll:
Аватар
Bushmen
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

По ОТД имам 6 ;) Чел е работите ( което е хубаво), лошото е, че май не е съзнавал всъщност какво условие е поставил
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Добре де, сега не можем да направим нищо, нали?! Ама преамбюл означава "Въведение, уводна част в юридически документ." А той каза :"Напишете преамбюл..."......, не ми се мисли с моята страница и половина колко имам :( :? .
Don't think about the problem, think about the decision...
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

Мда, който се е подвел се е подвел.Няма смисъл от нерви.Разбира се от друга гледна точка в значението на думата преамбюл не влиза есе.Но това е друга тема!
Salus populi suprema lex
Dorinna
В началото бе словото

Мнение от Dorinna »

Bushmen написа:По ОТД имам 6 ;) Чел е работите ( което е хубаво), лошото е, че май не е съзнавал всъщност какво условие е поставил

А, добре...радвам се, че съм останала с неправилно впечатление тогава :D

Аз мисля, че много добре е съзнавал условието и неслучайно го постави толкова двусмислено- може би точно това е било целта му :roll:
Заключено

Обратно към “Други”