Журналисти 2010

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Re: Журналисти 2010

Мнение от Далавера »

И?

С най-добри чувства. Спорът е излишен. Да имаме добри оценки на изпитите и да се видим на есен във ФЖМК. :salute:
Далавера ли е?
Аватар
Деница
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Деница »

Значението е ,че човек в един момент свиква да пише както му падне.Правописът е въпрос на изграден навик.Неска грешките ще са съзнателно допуснати в skype,а утре по време на изпита започваш да се чудиш:"Ама тая дума как се пишеше?Ама запетайка тука слагаше ли се?"И така язък за хубавата тема.Пиши както искаш.Никой не ти натрапва менението си :wink:
"Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане."Oscar Wilde
ivvv
От дъжд на вятър
Специалност: Социопатия
Курс: първи

Мнение от ivvv »

Съгласна съм с Деница!
Относно идеята на Далавера - определено е доста добра! Браво! Дано те оценят достойно.
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

Трудно. Сбъркал съм малкото име на министъра на отбраната. Все пак е важна фигура в отбора съставен от 11 управляващи. На вратата съм им сложил Фъндъкова. Свилен Нейков е треньор и т.н. Са заради името на министъра няма да е 6.00, а 5 и 50. Много лошо. :D :D :D
Далавера ли е?
ivvv
От дъжд на вятър

Мнение от ivvv »

Недей се пренавива с шестиците и петицте :wink: Хубаво е човек да има високи очаквания, но е по-добре да ходи по земята стабилно, вместо после да падне болезнено от облаците. А и изненадата от хубавата оценка е за предпочитане, вместо изненадата от лошата. Пожелавам ти очакванията ти да се оправдаят.

... между другото си мислих, че под потребителското ти име се крие мъжко :lol:
Разликата между мен и другите не е голяма... Просто аз ще съм до теб, дори когато тях ги няма!
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

За оценката се пошегувах. Нямам големи очаквания. Мъжко е. :D
Далавера ли е?
Аватар
SeeKnDestroY
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SeeKnDestroY »

gothic написа:Истина е, че есето дава почти пълна свобода, темата - също. Оттук идва въпросЪТ: "Какво, по дяволите, ще търсят проверяващите?!" Според мен ще търсят оригиналност, но може би ще е актуалност от гледна точка на обстановката, в часТност политическата.

На мен лично ми писна да чакам, ще побелея и изкуфея, докато си видя резултата :bigsmurf:
Според мен е груба грешка да се пише за политика в това есе. Нали осъзнавате, че това, което четете (написано от ваши бъдещи колеги) из пресата... била тя хартиена/виртуална и т.н... е толкова изкривено от действителността, че просто се получава манджа с грозде накрая. Нещо като развален телефон. Не казвам, че няма няк'ва истина, но както по-рано някой спомена тук за манипулиране чрез езика на тялото, то пресата въобще не отстъпва в това отношение, просто там се прилагат други техники.

И пак според мен... грешка е написаното от вас да се базира на писани неща от журналисти.
Ако бях (но не съм :pirate: ) проверяващ - ниските оценки щяха да са за политическите есета. Подкрепям някои оттук изказалите се, че важна е оригиналността, а политиката е най-баналната тема. Всеки "разбира" от политика.

п.п. това за часТност не е заяждане, а просто намек, че няма нужда да се нахвърляте на всеки, който допуска грешка. :)

И все пак успех на всички... а дано имаме истинска журналистика след време, а не жълта преса :)
Последно промяна от SeeKnDestroY на 16 Апр 2010, 23:51, променено общо 2 пъти.
Аватар
Деница
В началото бе словото

Мнение от Деница »

Е,не бъди максималист :lol: Мен 5,50 ми се струва като някакъв недостижим мираж.Аз,ако изкарам толкова,ще скачам до небето от радост.Според мен не е важно точно колко ще имаш.Важното е оценката да ти е достатчна,за да влезеш :bounce:
Последно промяна от Деница на 16 Апр 2010, 23:53, променено общо 1 път.
"Никоя цена не е достатъчно висока за едно ново усещане."Oscar Wilde
ivvv
От дъжд на вятър

Мнение от ivvv »

Далавера написа:За оценката се пошегувах. Нямам големи очаквания. Мъжко е. :D
Ха-ха, ето от къде и моето объркване... "сбъркала/сбъркал*" :lol:
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

ivvv написа: Ха-ха, ето от къде и моето объркване... "сбъркала/сбъркал*" :lol:
Все си си в грешка... пу пу :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
ivvv
От дъжд на вятър

Мнение от ivvv »

Borisg написа:
ivvv написа: Ха-ха, ето от къде и моето объркване... "сбъркала/сбъркал*" :lol:
Все си си в грешка... пу пу :twisted:
Стига си ме ръфал :lol:
Що не си на "Клош" парти? Стимул ли изгуби? :lol:
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

ivvv написа: Стига си ме ръфал :lol:
Що не си на "Клош" парти? Стимул ли изгуби? :lol:
Приспа ми се :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Далавера написа:Здравейте! От доста време следя форума. Реших да се регистрирам. Се далавера. Чакам с нетърпение резултатите заради това което съм написал. При мен шансът е 50/50. Или ще имам много добра оценка или ще имам 2. Едно съм сигурен от 1036 явили се никой няма есе като меото. Оригиналността е 100%. Ама не е много по темата :D.
Аз си бях намислил ако е нещо по-общо като тематика да направя един футболен коментар. олицетворение на държавата. Да ама на дупки не се върза много. Се далавера. Първото ми изречение е '' Добър ден, уважаеми телевизионни зрители!" Срещата е между управляващите и отбора на народа. Провежда се щото народа негодува срещу дупките по пътищата, дупките в бюджета и цялостната "дупка", която представлява правителството. Да видим кой-кого в тази футболна среща. И теренът е целия в дупки подготвени от транспортния министър Александър Цветков. Хитър ход на управляващите. Както и да е. 7 страници и половина футболен коментар. С включвания от пистата, два гола на Б.Б. и победа за властта. И силно заключение. Започващо с "Така се разделяме от стадион Васил Левски уважаеми зрители." и продължаващо с това, че за пореден път управляващите ни биха. И накрая съм споменал че ще е така докато в България цари псевдо-демокрация и там още нещо беше ама да им покажа, че съм им бил на курса. Не е ли далавера?
Бодаков май за твоето есе говореше, че се бил налсушал на футболни коемнтари по темата за дупките :?:
Не, че искам да те разочаровам, но дано не е говорел за твоето есе, тъй като той го спомена като работите, които са били банални и не са му харесали..... Може да е имал предвид друго, не знам,.... Но сподели своето негодувание от една подобна разработка...
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
gothic
От дъжд на вятър

Мнение от gothic »

SeeKnDestroY написа:
gothic написа:Истина е, че есето дава почти пълна свобода, темата - също. Оттук идва въпросЪТ: "Какво, по дяволите, ще търсят проверяващите?!" Според мен ще търсят оригиналност, но може би ще е актуалност от гледна точка на обстановката, в часТност политическата.

На мен лично ми писна да чакам, ще побелея и изкуфея, докато си видя резултата :bigsmurf:
Според мен е груба грешка да се пише за политика в това есе. Нали осъзнавате, че това, което четете (написано от ваши бъдещи колеги) из пресата... била тя хартиена/виртуална и т.н... е толкова изкривено от действителността, че просто се получава манджа с грозде накрая. Нещо като развален телефон. Не казвам, че няма няк'ва истина, но както по-рано някой спомена тук за манипулиране чрез езика на тялото, то пресата въобще не отстъпва в това отношение, просто там се прилагат други техники.

И пак според мен... грешка е написаното от вас да се базира на писани неща от журналисти.
Ако бях (но не съм :pirate: ) проверяващ - ниските оценки щяха да са за политическите есета. Подкрепям някои оттук изказалите се, че важна е оригиналността, а политиката е най-баналната тема. Всеки "разбира" от политика.

п.п. това за часТност не е заяждане, а просто намек, че няма нужда да се нахвърляте на всеки, който допуска грешка. :)

И все пак успех на всички... а дано имаме истинска журналистика след време, а не жълта преса :)
Първо, аз само поясних, за което беше помолено. Второ, съгласна съм с мнението ти за политическите есета. Но в кайна сметка, не ние пишем оценките.

ПП: След мач Левски - ЦСКА, как да няма футболни есета :clown:
Dum spiro, spero!
Nothing like a good cup of Joe :wink:
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

Е като не му е харесало се далавера. Аз определям нещата като 50/50. Не е по темата. И все пка не е чист футболен коментар. Примерно в отбора на народа имам миньор, компютърен специалист и таксиметров шофьор. + още 8 играча. Включил съм неща като: Компютърният специалист е с топката, чертае в мислите си план за атака. Споделя със съотборниците си, но аксиметровият шофьор обаче не е съгласен с него и намира по кратък маршрут до вратата на управляващите. :D Или неща от типа на миньорът скача в една дупка и излиза пред вратата на Фъндъкова. Далавера си е. :D Публиката прави уникална хореография в черно, сиво и жълто. (черно - възгледите им, сиво-цялостната картина в държавата и жълто малко за цвят) и т.н.
Далавера ли е?
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”