2-ри курс ПРАВО (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

спокойно ,ще има латински за всички
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Longbow
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Хм...

Мнение от Longbow »

Искам да изразя абсолютното си възмущение от така прехвалената академична среда... И както ни разправяха, как сме изпреварили всички, които са се състезавали за нашите места, какво се получи - в скапаната миниатюрна аудиторийка (224) имаше седящи места само за половината... Допълнително „доказателство“ за високия статут на тази „уважавана“ институция - аудио системата се прее...цака и преподавателката се наложи да ВИКА на 150 човека, които се опитваха да водят записки върху гърбовете на другарчетата за типове ресурси, пазарна и алтернативна цена, криви на границите на производствените възможности в „елементарна и опростена“ икономическа среда... Аз просто се видях в чудо - това не е адекватно и нормално!!! Това с лошото (четете „липсващото“) озвучаване е просто абсурдно - не може да „се преподава“ по този начин на 300+ човека, които имат претенциите (напълно обосновани, разбира се), че са пяната на бъдещото общество, тъй като на всички (без изключение) им се е наложило да минат през кроткия ад на научаване да представят неадекватно големи парчета информация в съответно неадекватен формат (за кандидат-студентските изпити говоря). Това, като което мога да определя конкретното, настоящо положение на нещата, е крайна форма на неуважение и практическа гавра. Аз (лично и сега говоря само за себе си) съм влязъл в този университет, за да натрупам опит и знания - да изляза от него (живот и здраве <а и малко късмет на изпитите>) по-качествен и ерудиран човек, с обосновано самочувствие и ясен поглед върху насоките на бъдещото си развитие. Чувствам се обиден от недомислиците в цялата работа - един от най-реномираните факултети (не смея да твърдя, че е най-реномирания) на един от най-уважаваните университети в България третира обучаващите се в него като някакви случайни хора... Това с ППУ днес беше гадничко... Пак беше тясна залата... И какво сега - „ами хайде да им прее...цакаме и вторника, като им го сложим с четири-часова дупка; а, да - така ще имат и пет-часова дупка в понеделник... Колко готино!“. Няма проблеми...

Като изключим гореописаните факти, заедно с многочасовото висене на опашки (за книжки, за библиотека, за карти и какви ли не простотии, които ни осигурява напоследък все-по-съмнителната привилегия на учащи се в СУ), всичко е супер. :thumbright:

Disclaimer:
Написаното горе е лично мое мнение. Не се оплаквам. Не искам да уча друго другаде. Просто искам да уча в адекватна обстановка. Моля, да бъда извинен, ако някой намира мнението ми за обидно и/или накърняващо нечие достойнство - не това е целта му. Моля, не отговаряйте на това мнение първосигнално с агресивна защитна реакция - не обвинявам никого от вас и не омаловажавам постижението ви да се доберете до редиците на този факултет. Отново пиша - това е лично мое мнение, изразяващо разочарование от образователната институция, а не от вас като мои колеги и (надявам се) приятели.

Поздрави:
Ангел
Изображение
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Латински за начинаещи- утре(вторник) от 07:45 в 292
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Аватар
radja
Гутенберг

Мнение от radja »

Erastea написа:Латински за начинаещи- утре(вторник) от 07:45 в 292
длъжни ли сме да ходим?
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Just keeps getting better and better...
Изображение
Sirius`
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sirius` »

втф... как 7.45 бе :o
и къде за Бога е тая 292? Аз 272 докато запомня... А и утре поради този гениален час няма да има обичайните МАСОВКИ и сталинградски блокади пред въпросната аудитория, за да успея да схвана, че това са ми колегите...
Изображение

Изображение

'Cause life's a bitch and then you die ^^
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Намирането на стаята не би трябвало да е проблем...
Аз ще пробвам да се насиля да се изтъпанча към 7:30 ( :shock: ) в задното дворче на университета. Ако някой иска, може да си направим среща там.
Като се замисля, намирането на стаята ще ми е най малкия проблем - толкова рано обичайно ми стига да намеря само причина да продължа да дишам...
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

Е, след като няма ентусиасти за мероприятието малко по-малко от 8 часа преди самото събитие... Аз лягам...
До утре!
Изображение
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

Всички сте такива жадни да попивате знания, още и още... :lol:
I love Deny ! :oops:
Аватар
Erastea
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Erastea »

Не, не е задължително ... ще го намерим килерчето, колеги, не се притеснявайте..

Пак иначе аз съм си ентусиастка отвсякъде ... Ще се видим утре сутрин:)
Този космос, един и същ за всички, не е създаден нито от някой бог, нито от някой човек, а е бил вечно, е и ще бъде вечно живеещ огън - отчасти запалващ се и отчасти угасващ!
Аватар
crazy kaio
От дъжд на вятър

Мнение от crazy kaio »

uNDiDo написа:Всички сте такива жадни да попивате знания, още и още... :lol:
да бе... само виж как се изнасят почти всички докато професора, доцента или какъвто е там още говори. Чесно казано си мисля, че е пълна липса на уважение. И между другото като цяло съм съгласен с Ангел. По принцип нямам проблем да пиша сгънат някъде или на нечий гръб обаче това си мислех, че си остава част от чара на гимназията :)
Born to lose
Live to win!
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

Това си е липса на особена заинтересованост от страна на администрацията към нас. :wink: А иначе, кои от вас успяха да си вземат студ. книжки?! Аз ако някога дочакам момента, когато ще успея да вляза преди да им свърши работното време ще вдигна празненство. :P
I love Deny ! :oops:
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Оффф, мани - или залата ще е малка и няма да има място за всички и няма как да се осъществява писането и слушането, или залата е голяма, места има, но няма микрофон и отново всички седящи след 4-5ти ред нямат шанса да слушат и пишат, просто защото не се чува :)

Е, не че вчера по ОТД имаше какво да се чуе, но пък не знам - мн ме е яд и мен как ми провалиха вторника ... мани го ти понеделника, за мен е все едно дали ще имам свободни 3 или 5 часа, все си отивам в нас за малко, поне с метрото ми е по - бързо, но за вторника да се прибереш след хубавата една единствена лекция и после ... след 5 часа пак да си стягаш партакешите, за да посетиш " свободноизбираемия " ППУ, ем ... :roll:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Аватар
independiente
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: четвърти

Мнение от independiente »

Малко късно виждам съобщението, но.... Ако има завърнали се от въпросния латински, нека споделят впечатленията си.
А btw 292 не е от най-малките аудитории, но пък като има място сигурно няма да се чува... :lol:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Уелкъм ту дъ риъл уърълд :wink: Зайчета. Преди да се оплакваш, че имаш дупки от по 13557643 часа виж програмата на, да кажем, трети курс. Тогава има да си мечтаееееш за тези дупки.

А като искаш добри условия - ходи в НБУ :) Доколкото чувам там са наистина много приятни.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Заключено

Обратно към “Други”