Българска филология 07/08
Модератор: mebbeth
Re: Специалност Българска Филология 07/08
Колеги, как мислите, лекторите ще дойдат ли за сряда и четвъртък (7 и 8 май)? Дали ще имаме някакви лекции и упражнения? Вие смятате ли да ходите?
- Shockwave
- В началото бе словото
За сряда - абсурд...
Поне аз смятам четвъртък за първи "учебен" ден.
You just lost the game. U jelly?
- Nukta
- От дъжд на вятър
- Специалност: Славянска филология
- Курс: трети
аз ще се пробвам за утре, да дойда...да го видим, как ще е 
I get too happy doing atmospheric damage to your amateurish madness
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
Що не се уговаряте предварително с
преподавателите?! При нас само една
възрастна дама обяви, че и човек и половина
да има ще се проведе час, другите приеха
на драго сърце още един 'почивен' ден.
преподавателите?! При нас само една
възрастна дама обяви, че и човек и половина
да има ще се проведе час, другите приеха
на драго сърце още един 'почивен' ден.
- nana_banana
- В началото бе словото
Четох учебника на Бояджиев 3 пъти и ... там не се задълбавай много.Само най- важното и най- ясното. Определено е 1/5 от това, което ще е добре да знаеш. По- добре от листата, които тя дава за снимане, но пак по- важните и основни определения, че те и без това нямат край. Потренирай за практическото, по което питат- морфологичен/ фонетичен анализ. Това, което се прави при Мирчева. Хубаво е да те е виждала, бута по едно рамо. Пък и упражненията й ми бяха доста полезни. Успех и не се плаши. Доцент Данчева помага с всичка сила. Страхотна е!!!!!!!!!!!!INTERFEN написа:доц. Данчева е мн точна, но все пак учебника на Бояджиев не е достатъчен... По добре вземи учебника на Иван Дуриданов и Владимир Георгиевrosescent написа:Колеги, мислите ли, че ако четем за изпита по езикознание при доц. Данчева единствено от учебника на Бояджиев, това ще бъде достатъчно за една прилична оценка? Лекциите, които ни е дала са ужасно обемни и подробниТози учебник вярно, че е баничка, но покрива конспекта
- VeRsAcE
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: втори
Здравейте колеги!Аз съм задочно БФ-1курс и искам да попитам,дали има някой друг колега,който трябва да се яви на изпита по фонетика през юни,и ако има такъв нека да ми пише.
David Beckham-EnglaNd
- NuTellA
- Да живей словото
- Специалност: Българска Филология, задочно
- Обратна връзка:
И аз, и аз, VeRsAcE
Толкова се радвам, че не съм единствена (нищо лично, де) Е, пак ще гриза нокти, но поне няма да съм самичка
Питай, ако те интересува нещо, като се надявам да мога да ти отговоря 
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~
- united_colors
- От дъжд на вятър
- Курс: четвърти
Ако може да помоля някой от втори курс да каже кога е датата за изпита по Възрожденска литература
Благодаря 
До колкото зная изпитът по възрожденска литература ще бъде след 27 юни, но точна дата мисля, че още няма.
А някой може ли да ми каже как минава изпитът при Донка Петканова?
А някой може ли да ми каже как минава изпитът при Донка Петканова?
Някои има ли идея дали петък(23.05.08) ще се учи ?
- Shockwave
- В началото бе словото
(Поне аз) нищо подобно не съм чул... 
You just lost the game. U jelly?
- nana_banana
- В началото бе словото
Абе,хора,я кажете к'во нещо за Сравнителната граматика. Не, че съм се панирала, ама чувам ужасни работи
- alabalanica
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
Изпитът по Възрожденска литература ще бъде на две части за целия курс. Писмена - 26.06.2008г. при ас. Н.Александрова и 27.06.2008г. - при проф. К.Топалов - устна. Точните часове не ми е известно да са уточнени.
Изпитът по Сравнителна граматика на слвянските езици също е на два етапа (при асистентите и при професора), но ще бъдат в един ден. Всяка група вече определи дата. Аз съм първа група и сме на 09.06.08г. Часът не е ясен все още.
Мария Атанасова
Изпитът по Сравнителна граматика на слвянските езици също е на два етапа (при асистентите и при професора), но ще бъдат в един ден. Всяка група вече определи дата. Аз съм първа група и сме на 09.06.08г. Часът не е ясен все още.
Мария Атанасова
- nana_banana
- В началото бе словото
Мерси, Мария. Аз също съм 1ва група (Златина)
Знам за датите, ама исках да разбера нещо повече за начина, по който изпитват и какви са им изискванията. А за целта- Ей, няма ли тука третокурсници или четвъртокурсници да кажат

Сравинттелна граматика:
- при асистентката си теглиш един лист. На него има текст. Трябва да познаеш от кой славянски език е текста и да направиш характеристика на граматиката на този език. Ако асистентката ти постави оцента различна от 2, отиваш при професора. (аз познах текста че е на словашки, но не знаех нищо а езика и тая ми писа 3-ка. Значи ако познаеш поне езика имаш шанс)
- при доц. Гешев- той ти задава 2 въпроса върху лекциите. Аз не си спомням въпросите, но крайната ми оценка беше 4-ка.
- при асистентката си теглиш един лист. На него има текст. Трябва да познаеш от кой славянски език е текста и да направиш характеристика на граматиката на този език. Ако асистентката ти постави оцента различна от 2, отиваш при професора. (аз познах текста че е на словашки, но не знаех нищо а езика и тая ми писа 3-ка. Значи ако познаеш поне езика имаш шанс)
- при доц. Гешев- той ти задава 2 въпроса върху лекциите. Аз не си спомням въпросите, но крайната ми оценка беше 4-ка.