Минималните балове тази година - Трагедия!!!
Модератор: Boromir
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Methuselah написа:Аз знам че бабалюги са малките топченца лайна които остават по космите на задника![]()
![]()
Също така им викат и стафидки...
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Мислиш ли, че това са причините???Надали...и те са дали своя принос към падането на баловете на НЕ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ специалности, щото както се видя маса народ се литнаха към МО, МИО и прочие...Падането на баловете е много по-комплексно...И това че са увеличили местата-айде айде с колко ги увеличиха, че баловете да паднат толкоз а???Дрън Дрън...и кандидатите били по-малко...е колко по-малко са и дали тва е от значение.Ти мислиш ли, че кандидатите които са се отказали от ВИСШЕ са щяли да изкарат над 3-3.50 на изпитите?Това е още по-малък фактор...Основната причина е просто в постепенното спадане на нивото...То започва още от началното училище, прехвърля се в средното, където вече е нараснало много, и накрая стига и до ВУЗ-овете.Или дай са да сложим по 10 места за специалност и да влизат само хората с отлични дипломи и отлично изкарани изпити а?Смешно е.Ако проблема се подхване още от начално и средно училище то тогава може и да се реши...инак няма спасение за университетите...ще пускат лесни тестове за да могат поне в по-голяма степен да запълнят местата в специалностите.delete написа:абе балъци..баловете са паднали поради 2 причини
1. кандидатстват 2000 човека по-малко , които са отишли в УНСС поради факта , че изпитите там са далеч по-лесни
2. бяха отпуснати повече места за различни специалности. В тази точка обаче трябва да се спомене , че са отпуснати места главно за куче специалности..например аз съм приет МО , за което не са отпуснати никакви допълнителни места в сравнение с другите години и балът на МО тази година не е паднал , дори напротив - качил се е ..така че айде моля ви стига неадекватни размишления
Ми като гледам във ФМИ все още не са паднали толкова много колкото вие твърдите...ще се види след второто класиране вече...Page_B написа:Ако следваме твоята логика, как ще обясниш защо баловете паднаха с толкова много (както ти сам каза) само за една година???Естествено, че има отлив на кандидат-студенти... Това не го откриваме сега, а се знаеше от много отдавна.
А също казах, че тази година незнайно защо наплива е изключителен към икономическите специалности...И съответно там отиват хората с доста високи оценки:)Нещо повече...аз лично считам че набор 88 и 89 са приблизително границата между интелигентните сравнително випуски преди нас и драстичното спадане на нивото и образованието на випуските след нас...Това е лично мнение ама то ще стане ясно след 2-3 години:) А и както казах за СУ трябва се изкача второ класиране...може и да падне много бала, а може и да не се промени с много и да се запази приблизително статистиката от миналата година. Проблема идва и от увеличените такси...има хора, които единствения вариянт да учат висше е и да работят паралелно...но когато работата им изисква 7-8 часа работно време няма как да стане.Аз уточних, че ОБЩО спадането на бала е мноого комплексно и също, че според мен не заявиси толко много от броя кандидати тази година...или от повечето места тази година.Тази година наистина УНСС удари джакпота...с тестовете и с вманиачеността на кандидатите за икономически специалности.
Петьо, по принцип съм съгласна с теб, но да твърдиш, че изведнъж (както всичко си тече нормално) випуските '88 и '89 са на границата... Малко пресилено. Аз лично не се чувствам по-ограничена от хората в който и да е друг випуск. Познавам и много други, които не могат да се нарекат по-ограничени... даже напротив! Не може изведнъж баловете да паднат толкова, защото от всички випуски до сега - хоп '88 дойде и той като по-неграмотен не можа да се справи. Само с това не съм съгласна. 
"Чух и забравих. Видях и запомних. Преживях и разбрах." Конфуций
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Отива на кино
Вярно е това, че поколенията постепенно но стабилно затъпяват; не искам да обиждам никого, но това си е факт. Като бях в училище всеки нов випуск бяха по-големи дебили от предишния, и това вярвам се случва навсякъде. Но както каза petio, причината е комплексна: затъпяване на поколението (пак казвам, никого не обиждам), повече места, по-малко кандидати, по-високи такси, по-ниски такси за европейски университети, в които вече плащаме толкова, колкото и останалите граждани на съответната страна, а не двойно, лесни изпити в УНСС и тн.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
за специалността, за която кандидатствах аз (Италианска филология) баловете са паднали много: '01-25.83, '02- 23.28, '03- 23.78, '04- 24.04, '05- 22.56, '06- 19.99, а тази година минималният бал след 1- во класиране е 19.09. Според мен причината е по- скоро в подготовката в училище, незайнересоваността на учителите се предава и на децата.
-
Александър
- Танцуващия с клавиатури