Математика 2 на 26.07.2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

:shock: какво страшно има в логаритъма?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Katalina
В началото бе словото

Мнение от Katalina »

Просто има неща, които разбирам от първия път и неща, които ми е адски трудно да разбера... не е само в математиката това явление 0.о

Но аз не съм учила логаритми в училище, на курса в УНСС професора ги изломоти за 15 минути, а последните дни между прибирането ми от чужбина и заминаването ми на море утре се опитах да поуча с брат ми, но някак си материал, който се усвоява с месеци ми беше трудно да го науча за час и половина :D

Жокер: Руса съм :lol:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Methuselah написа:Абе Илияне евала ти праа...
Пич си. Точно в големия наплив дойде. Сега не можахме да се видим за по-задълго, ама от октомври, ще имаме тази възможност :)
А който се заяжда, за негова сметка си е.
Льофлето... бате не те познах, ама не съм петричката пророчица, Бог да я прости, че да знам всички. Взел си си решемое, взел си си. Браво! Цяла нощ се въртях в леглото и не можах да заспя и се чудих каква е причината.

Още не съм видял задачите, само тук-таме разгледах. По-късно ще се включа с коментар върху решенията. Обаче медузата е спец. 8) Щом си е сметнал 5.90...

Иначе снимките са страшна работа, да благодарим на Александър, информатика 4 курс, който беше дошъл за брат си.
http://picasaweb.google.com/vuzove/200726II
Изображение
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

ААААААААААААААААААААА нямаще такива гадни задачи...пфу :evil: :evil: :evil: :evil:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Methuselah написа:10та задача:
Ясно е, че а трябва да е различно от 0 и b+c<0 => поне едно от b или с е отрицателно => поне една от функциите има два корена.
От неравенството имаме:
a<sup>2</sup>>-(b-c)<sup>2</sup>/( 2(b+c) ) (знакът се обръща защото делим на отрицателно число.
Да допуснем че второто неравенство няма два корена. Т.е. a<sup>2</sup>≤4b
-(b-c)<sup>2</sup>/( 2(b+c) ) < 4b
-b<sup>2</sup>+2bc-c<sup>2</sup>>4b(2b+2c)
-9b<sup>2</sup>-6bc-c<sup>2</sup>>0
Тук се зарадвах на формулата за съкратено умножение и гордо написах "ПРОТИВОРЕЧИЕ!"

Извинявам се за това че не излизат таговете... за по-добър изглед: http://www.math10.com/forumbg/viewtopic ... c&start=15
Methuselah написа:Ми ... 7ма:

(x+1)<sup>n</sup>+(1/x + 1)<sup>n</sup>≥2( (1+x)(1+1/x) )<sup>n/2</sup>=2(x+1/x +2)<sup>n/2</sup>≥2.2<sup>n</sup>=2<sup>n+1</sup>
Methuselah написа:За 9та: приеми че хипотенузата е 1 и ъгълът при А е алфа.
Напиши косинусова теорема за ъгъл АGB. Раздели двете страни на sin<AGB.
Отляво получаваш котангенса, а отдясно в знаменател 4 пъти лицето на AGB. Но S<sub>AGB</sub>=1/3 S<sub>ABC</sub>= 1/3sinαcosα/2
Изрази AG, BG чрез sin i cosα. Накрая получаваш cotg=-4/(3sin2α) което е най-голямо за sin2α=1 т.е. за разнобедрен.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

korpusito написа:ААААААААААААААААААААА нямаще такива гадни задачи...пфу :evil: :evil: :evil: :evil:
Много си бяха сладки :) Само такива да се бяха падали на предварителния и на мат1
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

на 7-ма и на 10-та може да се ползва Коши(поне аз тей съм ги решил) на 10-та + малко разсъждения бе алгебрата си беше -бебшка ;) ........ бтв аз нищо не съм решавал на изпита само алгебра и си излязох :) успех на всички
Аватар
liq
От дъжд на вятър

Мнение от liq »

какво значи sup, sub :oops:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Това са тагове за степен. Ако искаш да ги прочетеш по-лесно виж как излизат в другия форум
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Methuselah написа:
korpusito написа:ААААААААААААААААААААА нямаще такива гадни задачи...пфу :evil: :evil: :evil: :evil:
Много си бяха сладки :) Само такива да се бяха падали на предварителния и на мат1
Ти мани ако бяха сички такива край... :wink: :wink: :wink:
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

От мен едно голямо НИЩО! Към 4 очаквам. Просто ме мързеше. Отидох само за да пипна Бетон ;)
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Аватар
alys
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от alys »

uktc написа:От мен едно голямо НИЩО! Към 4 очаквам. Просто ме мързеше. Отидох само за да пипна Бетон ;)
Не мисля, че за тебе има някакво значение колко ще имаш на този изпит. Който си е постлал, ще спи спокойно :D .
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Ммммм не бех пипал почти планиметрия последните 2 седмици.10-а я доказах...не беше трудна.Ама тия планиметрични простооо.Колкото и да смятах втората планиметрична се некви извънземни сметки ставаха. На останалите планиметрични се опитах да измисля нова математика(резултата е ясен:Д).А бе за мен тоя беше най-труден от сички...сам си се прецаках на мат1 и бала ме прецака на предварителния.Явно е писано да не уча в СУ а в ТУ:)Ай чао ви па мое се видим ако господ излезне перничанин:)
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

uktc написа:От мен едно голямо НИЩО! Към 4 очаквам. Просто ме мързеше. Отидох само за да пипна Бетон ;)
И мен ме мързеше яко и затва си тръгнах към 10 часа.... :wink: :wink: :wink:
Katalina
В началото бе словото

Мнение от Katalina »

Цветелииин Тааааскоооооооооов

веднага да си признае кой е и да почерпи, задето ни поизпоти така :P
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”