Изпитът по математика-12 юли-отзиви

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
toi
В началото бе словото

Мнение от toi »

Как мога да си намеря издания от списание математика с примерни теми за СУ? Или къде мога да намеря задачи по анализ, които да ми покажат някои от подходите за решаване на 10-та задача примерно?

Пс. Нямам познат или учител, който да ми ги даде и не съм от София. Питам, ако ги има някъде в интернет или и аз не знам къде? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Аватар
uktc
Легендарен флуудър

Мнение от uktc »

slacker`` написа:
FuсkTuSofiq написа:...
Примерно няма да ти връща паролата ,а ще ти даде временна и ти след като влезеш си я сменяш.?
Че кой е казал, че тази, която ти пращат, не можеш да си я смениш?
Закопа го :lol: :lol: :lol:

toi, в 10та задача няма подход. Там всичко мислиш на момента. Оттам идва и трудността й.
Подписът беше премахнат поради прекалено големите му размери.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

addictedbg написа:брех брех щом са далавери
Охоо какъв съм играч. Продадох си компа. Сега се черпя в кафе с Wi-Fi internet и пиша от pocket PC-то
:D
Следващите дни няма да съм така активен. Всъщност ще слеэна до фака 8)

п.п. Имам още боклуци эа продаване :twisted:
Изображение
Аватар
lifeSux(svg);
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lifeSux(svg); »

Бeтон написа:
addictedbg написа:брех брех щом са далавери
Охоо какъв съм играч. Продадох си компа. Сега се черпя в кафе с Wi-Fi internet и пиша от pocket PC-то
:D
Следващите дни няма да съм така активен. Всъщност ще слеэна до фака 8)

п.п. Имам още боклуци эа продаване :twisted:
Не стигат за амфетки м :roll:
Stay hungry, stay foolish.
www.blogobg.com
addictedbg
В началото бе словото

Мнение от addictedbg »

Как мога да си намеря издания от списание математика с примерни теми за СУ? Или къде мога да намеря задачи по анализ, които да ми покажат някои от подходите за решаване на 10-та задача примерно?

Пс. Нямам познат или учител, който да ми ги даде и не съм от София. Питам, ако ги има някъде в интернет или и аз не знам къде? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Еми какво да ти кажа из и-нет незнам дали ги има ...аз ги имам ама нямам в момента скенер.Ако са ти чак толкова наложителни драсни 1 ПМ ще ти напиша условията ща остава да се мъчиш 3 дена и тогава ще ти пусна и решенията :)
П.П.Абе мама му стара за какво като написшеш
нещо си написа:
и не го приема каква е хавата тука я ме светнете :)
Аватар
lifeSux(svg);
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

addictedbg написа:

Еми какво да ти кажа из и-нет незнам дали ги има ...аз ги имам ама нямам в момента скенер.Ако са ти чак толкова наложителни драсни 1 ПМ ще ти напиша условията ща остава да се мъчиш 3 дена и тогава ще ти пусна и решенията :)
нещо си написа:
Много, много хора ще сме ти благодарни, ако препишеш някоя друга примерна тема. Слагай отметка на Изключи ХТМЛ в това мнение, за работят цитатите. Като не те мързи хвърли някоя друга темичка :)
www.blogobg.com
addictedbg
В началото бе словото

Мнение от addictedbg »

lifeSux(); написа:
addictedbg написа:

нещо си написа:
Много, много хора ще сме ти благодарни, ако препишеш някоя друга примерна тема. Слагай отметка на Изключи ХТМЛ в това мнение, за работят цитатите. Като не те мързи хвърли някоя друга темичка :)
само 10-те ще ти напиша че не ми се пишат цели теми:
1)с-тите на параметъра К,при които у-то има единстжено решение:
sqrt(x-9)=3-kx-3k
2)разглеждата се квадратните ф-ции y=x^2+px+q такива че графиките им се допират до абсцисната ос и до графиката на линейната ф-я y=(4/3)x+8.да се намерят всички възможни с-ти за p и q
3)с-тите на параметъра b,за които неравенството (а^2-9)cosx+6asinx<=ab ,има решение за всяка стойност на параметъра а
4)с-тите на параметъра а принадлежащ на (-пи/2 ; пи/2),при които уравненито има решение
sqrt(2sin(x-a)+sqrt(3) )=cos6x - 1
5)да се докаже че 1/2*3/4*5/6*7/8....................99/100<1/10
6)нека f(x) e ф-я дефинирана в интервала [-1;1] посредством правилото f(x)=|sqrt(1-x^2) - sqrt(1-ax^2)| където а принадлежи на (0;1) е реален параметър.Да се намерят всички с/ти на а при които f(x)<0,1 за всяко х от интервала [-1;1]
7)за кои с-ти на параметъра а системата има единствено решение
системата е:
sinПИx=0
(2x+14a^2-7)(4x-4a^2-15)<=0

Ми това намерих на момента някъде може да имам и още ама ся ме мързи да търся решенията като ви писне да се мъчеш или получете отговор пишите,че не ми се пишат и те сега .
Последно промяна от addictedbg на 17 Юли 2007, 13:28, променено общо 1 път.
Аватар
lifeSux(svg);
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мерси :hello1:
www.blogobg.com
FuсkTuSofiq
В началото бе словото

Мнение от FuсkTuSofiq »

slacker`` написа:
FuсkTuSofiq написа:...
Примерно няма да ти връща паролата ,а ще ти даде временна и ти след като влезеш си я сменяш.?
Че кой е казал, че тази, която ти пращат, не можеш да си я смениш?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Идеята е някой да не ти види паролата ,а не че неможеш да си я смениш. Примерно ако ползвам навсякъде една и съща парола , какво във всеки сайт ще тръгна да си сменям паролата ли ?
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

[quote="addictedbg"][quote="lifeSux();"]само 10-те ще ти напиша че не ми се пишат цели теми:
1)с-тите на параметъра К,при които у-то има единстжено решение:
sqrt(x-9)=3-kx-3k
2)разглеждата се квадратните ф-ции y=x^2+px+q такива че графиките им се допират до абсцисната ос и до графиката на линейната ф-я y=(4/3)x+8.да се намерят всички възможни с-ти за p и q
3)с-тите на параметъра b,за които неравенството (а^2-9)cosx+6asinx<=ab
4)с-тите на параметъра а принадлежащ на (-пи/2 ; пи/2),при които уравненито има решение
sqrt(2sin(x-a)+sqrt(3) )=cos6x - 1
5)да се докаже че 1/2*3/4*5/6*7/8....................99/100<1/10
6)нека f(x) e ф-я дефинирана в интервала [-1;1] посредством правилото f(x)=|sqrt(1-x^2) - sqrt(1-ax^2)| където а принадлежи на (0;1) е реален параметър.Да се намерят всички с/ти на а при които f(x)<0,1 за всяко х от интервала [-1;1]
7)за кои с-ти на параметъра а системата има единствено решение
системата е:
sinПИx=0
(2x+14a^2-7)(4x-4a^2-15)<=0

Ми това намерих на момента някъде може да имам и още ама ся ме мързи да търся решенията като ви писне да се мъчеш или получете отговор пишите,че не ми се пишат и те сега .[/quote]

СУПЕР най-накрая нещо онтопик и смислено...За повече теми ако се разходя до СФ един приятел ги има и ще ги сканирам ама ся точно не ми се разкарва:Д
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Доколкото мога да чета това са условията: http://www.math10.com/forumbg/viewtopic ... 3442#13442
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Това не е изречение дори!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
toi
В началото бе словото

Мнение от toi »

Благодаря много за задачките. Ако някои има още нещо нека слага тук, предполагам ще е полезно за всички :)
addictedbg
В началото бе словото

Мнение от addictedbg »

Скалпел, моля написа:
Това не е изречение дори!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
за които неравенството има решение за всяка стойност на параметъра а!
addictedbg
В началото бе словото

Мнение от addictedbg »

uktc решенията във форума са ви верни на задачиртиоте които сте решили на 3) се получава b E[-6;6],a na 6) a E (0.99;1]
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”